گزارش ویژهای از نوار غزه برای برنامه "فلسطین الصمود" وضعیت این منطقه را در فضای عید فطر سال ۲۰۲۵ به تصویر میکشد.
عید فرا رسیده است، اما هیچ ذهنی نمیتواند حجم فاجعهای را که مردم غزه در استقبال از عید خود تجربه میکنند، درک کند. برخی در چادرهای کوچک و سردی که هیچ روح و شادی در آن نیست، و برخی دیگر در خانههای ویرانشدهای که خاطرات روزهای گذشته را در خود دارند، به استقبال عید میروند.
بیشتر بدانید:
در گفتگو با الکوثر: تأکید دارالافتا عراق بر نقش علما در مقابله با تحریف حقایق فلسطین
از بیداری اسلامی تا مقاومت جهانی؛ میراث روز جهانی قدس
ام حمزه العصار میگوید: "از اولین روز جنگ از خانه بیرون آمدیم و به خانه پدرم رفتیم. روز دوم جنگ، عصر خانه پدرم بمباران شد. وقتی به خانه پدرم رفتم، آن را ترک کردم و دوباره به خانه خواهرم رفتم."
عیدی که هر سال برای ام حمزه العصار با شادی و اصرار بر عشق به زندگی همراه بود، اکنون برای دومین سال با غم بزرگ و محرومیت از ستون خانه و خانوادهاش که در یک کشتار بزرگ در اردوگاه النصیرات جان باختند، فرا رسیده است.
ام حمزه العصار افزود: "بعد از اذان عصر در خانه خواهرم بودم که صدای موشک را شنیدیم. قلبم چیزی حس کرد. موشک به سمت خانه پدرم بود. پدرم با ما غذا میخورد. مردم گفتند موشک به خانه العصار اصابت کرده است. خانه پدرم پنج طبقه بود که همه ویران شد. خواهرانم، فرزندانشان و برادرم همه شهید شدند."
فلسطین الصمود، سرزمینی که در دل آلام و ویرانی همچنان ایستاده است، عید فطر را نه با شکوه جشنها، بلکه با صلابت روح و امید به آینده آغاز میکند. صدای غم و استقامت مادران، خاطرات جانباختگان و قلبهایی که از عشق به وطن لبریز است، تصویری است از سرزمینی که حتی در سختترین لحظات، چراغ امیدش خاموش نمیشود. عید در فلسطین الصمود، نماد حماسهای است که در برابر تاریکی ایستاده و شکوه انسانیت را فریاد میزند.
یک شنبه 10 فروردین 1404 - 12:38:48