در پی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، جنبشهای مردمی و بینالمللی برای تحریم کالاهای این رژیم شدت گرفته است. جنبش BDS (تحریم، عدم سرمایهگذاری و تحریم اقتصادی) به عنوان ابزاری برای اعمال فشار اقتصادی و سیاسی علیه تلآویو استفاده میشود. روزنامه عبری «گلوبس» نیز گزارش داده که اسرائیل در شاخص برندهای ملی، آخرین رتبه را دارد و نسبت به محصولات ساخت اسرائیل نفرت و بیزاری زیادی وجود دارد.
بیشتــر بدانیــد:
چرا بحران روانی در میان صهیونیستها پس از عملیات طوفان الاقصی افزایش یافته است؟
غزه برای مردمانش باقی خواهد ماند
جنبش جهانی BDS که در سال ۲۰۰۵ توسط گروههای فلسطینی آغاز شد، با حمایت مردم و سازمانهای مدنی، اسرائیل را تحت فشار قرار داده است. دولت نتانیاهو این جنبش را یک تهدید استراتژیک برای تلآویو میداند و از آمریکا و اروپاییها خواسته تا با آن مقابله کنند. هر چند برخی قوانین برای کاهش آثار تحریمی تصویب شده، اما اعتراضات مردمی و تحریمهای خودجوش ادامه دارد.
تحریمها بر صنایع کشاورزی، فناوری و تسلیحاتی اسرائیل تأثیر منفی گذاشته و برخی شرکتهای بزرگ مجبور به یافتن بازارهای جایگزین شدهاند. خروج سرمایه نیز یکی از آثار منفی این تحریمهاست و بسیاری از صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای بینالمللی از سرمایهگذاری در اسرائیل خودداری کردهاند.
این جنبش باعث افزایش آگاهی جهانی نسبت به سیاستهای اشغالگرانه رژیم صهیونیستی شده است و جلوگیری از حضور اسرائیل در مجامع بینالمللی بخشی از این کارزار تحریمی است. همچنین، تحریمها باعث معکوس شدن روند مهاجرت به سرزمینهای اشغالی شده است.
با ادامه جنایات در غزه، انتظار میرود که جنبشهای تحریمی گسترش یابند و دولت نتانیاهو با بحرانهای اقتصادی و سیاسی گستردهتری مواجه شود که در نهایت بر سیاستهای آن در قبال فلسطین تأثیر خواهد گذاشت.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
پنج شنبه 25 بهمن 1403 - 13:49:18