به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، امسال روز غزه اهمیت مضاعفی در جهان اسلام دارد و فرصت مناسبی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است که این روزها سختترین شرایط زندگی در نوار غزه را تجربه میکنند. البته ساکنان غزه با مقاومت در برابر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی بیگانه نیستند و اصلا فلسفه نامگذاری یک روز در تقویم مناسبتی کشورمان بنام روز غزه، برای تجلیل از مقاومت جانانه ساکنان این نوار باریکه در فلسطین اشغالی است که در جنگ ۲۲ روزه در سال ۱۳۷۸ مقاومت بینظیری از خود در برابر اشغالگران نشان دادند.
بیشتــر بدانیــد:
فلسطین نماد درخشان پیروزی حق بر باطل/ نقش کشورهای محور مقاومت چه بود؟
تشکر و قدردانی رهبر جنبش حماس از ایران/ حمایت از مقاومت با عملیات های «وعده صادق»
بنابر این، روز ۲۹ دی ماه ، مصادف با «روز غزه» است؛ روزی که میتواند فرصتی برای بازگویی مظلومیت مردم نوار غزه در جنگ ۲۲روزه در سال ۱۳۷۸ و آگاهیبخشی بیشتر به افکار عمومی جهان نسبت به عمق وحشیگری و کودککشی رژیم غاصب صهیونیستی باشد.
در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران که همواره حامی محور مقاومت و مردم مظلوم فلسطین بوده است، در نخستین سالروز جنگ ۲۲ روزه با هدف بازگویی مظلومیت مردم فلسطین و رساندن صدای این مظلومیت به گوش آزادگان جهان و همچنین، تجلیل از حماسهآفرینی محور مقاومت، روز ۲۹ دیماه را «روز ملی غزه» نامگذاری کرد تا از این طریق مقاومت ۲۲ روزه مجاهدان غزه در برابر وحشیگری اسرائیل را ارج نهد و این مقاومت قهرمانانه را پیوسته در اذهان یادآوری کند. قانون اعلام، روز ۲۹ دیماه به عنوان روز «غزه نماد مقاومت فلسطین»، در سال ۱۳۸۸ هجری شمسی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید و از سوی رئیس جمهور وقت برای اجرا ابلاغ شد. براساس این قانون، روز ۲۹ دیماه (۱۸ ژانویه ۲۰۰۹) به عنوان روز ملی غزه اعلام و در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شد.
چرا غزه بهعنوان نماد مقاومت مطرح شده است؟
نوار غزه در جنوب غربی سرزمینهای اشغالی فلسطین، با مساحتی بیش از ۳۶۰ کیلومترمربع واقع شده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این باریکه هم مرز با مصر، فلسطین و ساحل مدیترانه است. رژیم صهیونیستی با محاصره دریایی و زمینی این منطقه باعث شد که تنها راه ارتباطی این منطقه با دنیای خارج، تنها گذرگاه رفح، در مرز مشترک با مصر باشد باریکه ۳۶۰ کیلومتر مربعی غزه در سال ۲۰۰۵ و پس از ۳۸ سال تحملِ اشغالِ توأمِ با مبارزه و مجاهدت و مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست، توانست اشغالگران را از غزه اخراج کند. این مهم در حالی رخ داد که در سال ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی این منطقه را که تحت کنترل دولت مصر بود؛ طی نیم ساعت با شکست ارتش عربی مصر، اشغال کرده بود. در واقع با آزادسازی غزه از اشغال، امید برای آزادسازی بخشهای دیگر سرزمین در اشغال فلسطین، افزایش یافت. مقاومت ساکنان محدود، محصور و مظلوم غزه با دستان خالی مقابل نظامیان صهیونیست به ملتهای عربزبان نشان داد که میتوان با توکل به خدا، عزم و بردباری، زورگویان عالم را به خاک زبونی و مذلت نشاند.
پیروزیهای غزه در جنگ ۸ روزه و ۲۲ روزه به مردم دنیا نشان داد که قدرت ایمان در مقابل تجهیزات نظامی و سازوبرگ ارتش دوم دنیا پیروز شد و هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد. این پیروزیها از طرفی هم باعث برهم زدن معادلات غرب و اسرائیل در منطقه غرب آسیا و همچنین کاهش محبوبیت سردمداران رژیم اسرائیل بین مردم و افزایش اعتبار و عزت جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان بین مسلمانان جهان شد.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
شنبه 29 دی 1403 - 7:33:23