چرا غرب آسیا به مذاکرات ايران و عراق چشم دوخته است؟

چهار شنبه 19 دی 1403 - 15:0:0
چرا غرب آسیا به مذاکرات ايران و عراق چشم دوخته است؟

سفر نخست وزیر عراق به ایران در شرایط حساس منطقه که اهمیت هماهنگی‌ها میان تهران و بغداد را مضاعف کرده است نتایج خاصی در روند تحولات پرشتاب غرب آسیا برجای خواهد گذاشت.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  محمد شیاع السودانی امروز وارد تهران شد تا در هنگامه‌ای که تنش‌های ژئوپلتیک خاورمیانه، بحران و آشوب را به دستور کار ثابت منطقه تبدیل کرده، همه نگاه‌ها به ایران دوخته شود.

طبق بیانیه رسمی دفتر اطلاع‌رسانی نخست وزیر عراق، در این سفر، روابط دوجانبه بین ۲ کشور و راه‌های ارتقای آن و نیز تحولاتی که منطقه شاهد آن است، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

بیشتــر بدانیــد:

کاهش چشمگیر نرخ فقر در عراق در سال ۲۰۲۴ میلادی

ابرچالش رژیم صهیونیستی در مقابله با یمن چیست؟

طی دو دهه گذشته عراق همواره در کانون توجهات قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قرار داشته و به دلیل وضعیت جغرافیایی خاص این کشور به محلی برای رقابت این بازیگران در موازنه قوای آسیای غربی و طراحی‌های سیاسی-امنیتی برای تعیین نظم مورد نظر آنها بوده است.

همسایه خاص ایران
جمهوری اسلامی ایران به دلیل همسایه بودن با عراق و اشتراکات فراوان سیاسی، تاریخی و فرهنگی با این کشور وضعیت ویژه‌ای نسبت به دیگر بازیگران منطقه‌ای داشته و درباره اوضاع این همسایه غربی نمی‌تواند بی‌تفاوت باشد. با درک این موارد است که اولین مقصد خارجی مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران در شهریور ماه امسال عراق تعیین شد، کشوری که با همه فراز و فرودهای تاریخی در روابط دو کشور، جایگاه برجسته‌ای در دیپلماسی منطقه‌ای کشورمان دارد و همیشه در رادار سیاست خارجی ایران قرار داشته اشت. تهران و بغداد در این سال‌ها بیشترین اشتراک نظر را در موضوعات منطقه از خود نشان داده‌اند.

آزمون بغداد
برخی منابع خبری در منطقه طبق گفته یک منبع سیاسی ناشناس ادعا کردند که دونالد ترامپ رئیس ‌جمهور منتخب ایالات متحده امریکا از محمد شیاع السودانی نخست ‌وزیر عراق، خواسته است تا تأثیر گروه ‌های مورد حمایت ایران در کشورش را محدود و از مداخله در امور داخلی دولت جدید سوریه خودداری نماید.

بر اساس این ادعا، ترامپ از طریق یک نماینده ویژه این پیام را به السودانی رسانده است. ترامپ از طرف عراقی خواسته تا از گسترش سلاح ‌های موجود در دست بازیگران غیردولتی در عراق جلوگیری کند.

مقامات عراقی معتقدند پس از آنچه در سوریه اتفاق افتاد، عراق و منطقه می‌توانند با چالش‌های بزرگی روبرو شوند.

خطر احیای داعش، صدها هزار پناهنده سوری در عراق و همچنین ادعاهای ارضی درباره برخی از مناطق عراق نظیر موصل و کرکوک توسط یکی از کشورهای منطقه، این کشور را مستعد بی‌ثبات سازی توسط بازیگران بیرونی می‌کند. در حال حاضر نیروهای ارتش ترکیه اکنون در عمق ۴۰ کیلومتری خاک عراق حضور دارند.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


چهار شنبه 19 دی 1403 - 14:34:27

دسته بندی :