به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، به نقل از الاخبار، مساجد از زمان آغاز جنگ در لبنان از تخریبهای سیستماتیک دشمن صهیونیستی در امان نماندهاند.
براساس گزارشها، طی دو ماه، رژیم صهیونیستی ۲۰ مسجد و کلیسا را هدف قرار داده است.
ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه نیز مسجد شهر طیر حرفا در منطقه صور در جنوب لبنان را بمباران کرد. نیروهای صهیونیستی، با استفاده از بولدوزر و ماشین آلات سنگین، مسجد شهر طیر حرفا را تخریب کردند، سپس با تلههای انفجاری، آنچه را که از آن باقی مانده بود، منفجر کردند.
بیشتــر بدانیــد:
اهمیت به نظافت و زیبایی مسجد و تأثیر روانشناختی آن بر مخاطب
تاقبستان میزبان پاییز هزار رنگش
این مساجد در روستاها و شهرکهای نزدیک به مرز اسرائیل از جمله، مساجد یارون، عیتا الشعب، عیترون، حولا، کفرکلا، مجدل سلم، عیناتا، بنت جبیل و مارون الرأس مورد هدف رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند.
اخیرا حملات خود را به اردوگاه شقرا کشاندهاند و از آغاز جنگ بیش از ۸۶ نفر از آنان شهید شده اند که ۷۳ نفر از آنان شهید مقاومت هستند.
این مساجد از جمله اماکنی بوده که نیاکان آنها از ۲۶۵ سال پیش در آن نمازخواندهاند.
یکی از قدیمی ترین مساجد در جبل عامل نیز مورد هدف رژیم صهیونیستی قرار گرفته است که به گفته یکی از اهالی شهر، «در این مسجد اولین نسل از رزمندگان مقاومت در شهر پرورش یافتند که بعد از نماز در آنجا جمع میشدند و قبل از آزادی در سال ۲۰۰۰ برای شروع عملیات نظامی خود آماده میشدند.»
اهالی شهر از تعدادی از شهدای آزادی که ساعاتی قبل از شهادت در داخل روستاها و اماکن نظامی اشغالی در مسجد اقامه نماز کردند، یاد کردند.
این مسجد یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین مساجد جبل عامل به شمار میرود، زیرا بیش از ۱۸۰ سال قبل از وجود دشمن غاصب ساخته شده است. موسی که پدربزرگ آل امین است، نماز جمعه را با حضور بزرگان، علما و رهبران جبل عامل به امامت ناصیف النصار برگزار میکرد.
مسجد بر روی طاقهایی بنا شده و دارای منارهای است که از سقف آن فراتر نمیرود و در گوشه جنوب شرقی آ نقرار دارد و پلکانی بیرونی در کنار دیوار شرقی آن قرار دارد. در بهترین نقطه بنا شده و زمینش از مجاوران آن بلند تر است به طوری که مشرف به اطراف شهر قدیمی است.
مرحوم علی محمود الامین، عالم دینی نیز قبل از سال ۱۹۱۰م این بنا را بازسازی کرد و دو گنبد برای آن ساخت. در سال ۱۹۳۲، سید محسن الامین، مرجع دینی، بنای مسجد را تعمیر و دو گنبد و سقف آن را با سیمان پوشانید و برای آن دیواری ساخت و «ایوان» بر آن افزود.
بر اساس این گزارش، ضلع شمالی مسجد در جنگ ژوئیه ۱۹۹۳، مورد بمباران اسرائیل قرار گرفت که منجر به تخریب مناره قدیمی آن شد و نیاز به مرمت آن و ساخت یک مناره جدید بود.
در سال ۲۰۱۸، قاضی محسن احمد شوقی الامین به بازسازی ساختمان اطراف و گنبد خارجی آن به روش مهندسی و با در نظر گرفتن سبک ساختمانی مسجد میراثی روی آورد.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 4 آذر 1403 - 12:54:41