فرار سرمایه از فلسطین اشغالی 7 برابر شد

سه شنبه 20 شهریور 1403 - 11:58:40
فرار سرمایه از فلسطین اشغالی 7 برابر شد

گزارش منابع صهیونیستی نشان می دهد خروج سرمایه از فلسطین اشغالی پس از عملیات «طوفان الاقصی» جهش هفت برابری داشته است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از پایگاه خبری «العربی الجدید»، تحلیلگران اقتصادی افزایش هفت برابری خروج سرمایه از فلسطین اشغالی را به نگرانی صهیونیست ها از آینده مرتبط می دانند.

صهیونیست ها از کاهش ارزش پس اندازها و سرمایه های خود به دلیل طولانی شدن جنگ یا گسترش درگیری در منطقه، به شدت نگران هستند و با درپیش گرفتن شعار «پول سفید برای روز سیاه» اقدام به خارج کردن سرمایه های خود از فلسطین اشغالی می کنند.

هدف از خروج سرمایه ها نیز حفظ ارزش پول و یافتن پناهگاهی در خارج از طریق سپرده گذاری به منظور دریافت اقامت یا تابعیت است.

شرکت «Trading Economics» متخصص در زمینه مشاوره های مالی اعلام کرد که در سال 2023 حدود 5.6 میلیارد دلار از فلسطین اشغالی خارج شده است و این یعنی هفت برابر مبالغی که در شش ماهه قبل از آغاز جنگ به خارج منتقل شده بود.

روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشت: این وضعیت، انسان را به یاد سال 2021 و نگرانی ناشی از پیامدهای همه گیری کرونا می اندازد که در سه ماهه سوم آن سال حدود 1.9 میلیارد دلار و در طول سال 2021 حدود 6.4 میلیارد دلار از اسرائیل به خارج منتقل شد. این درحالی است که میانگین این مبلغ در فاصله سال های 1985 تا 2023 حدود 780 میلیون دلار بود.

مدیر اجرایی شرکت «GMT fintech» فعال در زمینه حواله و انتقال اموال به خارج نیز گفت: فرار سرمایه و خروج اموال ابتدا مربوط به شرکت های هایتک بود که با نا آرامی های داخلی ناشی از اعتراض به لایحه تغییرات قضایی آغاز شد ولی با افزایش نگرانی ها پس از جنگ، این موضوع به خانواده ها نیز کشیده شد و بسیاری از آن ها اقدام به انتقال سرمایه ها و سپرده های خود به خارج می کنند.

«ایرین ساروک» افزود: بررسی و تحقیق دقیقی در این باره انجام نشده است اما آنچه از واقعیت ها برمی آید نشان می دهد که انتقال سرمایه ها به خارج افزایش یافته است و این باید به عنوان زنگ خطری برای تصمیم گیران باشد.

روزنامه صهیونیستی «دمارکر» نیز پیشتر در یادداشتی با اشاره به هراس صهیونیست ها از حملات محور مقاومت در جبهه های مختلف و ناامنی این روزهای اسرائیل نوشت: شاهد ترکیبی کشنده از بحران امنیتی و بحران مالی در اسرائیل هستیم.

دمارکر، بحران مالی اسرائیل را تنها ناشی از جنگ علیه نوار غزه ندانست و افزود: سیاست های شکست خورده کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر در حوزه بودجه نیز در ایجاد بحران مالی موثر هستند.

این رسانه سهم خواهی احزاب راست‌گرای متحد نتانیاهو در بودجه 2023 و 2024 را یادآور شد و ادامه داد: در صورت اصلاح نشدن پیش نویس بودجه 2025، شاهد سقوط بازار اوراق قرضه اسرائیل و در نتیجه وخامت اوضاع اقتصادی و تجربه یک بحران مالی شدید خواهیم بود. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید


سه شنبه 20 شهریور 1403 - 11:58:16