نکاتی درباره پیاده‌روی اربعین حسینی

یک شنبه 21 مرداد 1403 - 18:0:0
نکاتی درباره پیاده‌روی اربعین حسینی

مسؤول امور روحانیون در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه زائران حسینی باید پیش از حرکت از اوضاع کشور عراق کاملاً مطلع و آگاه باشند، گفت: طبیعتاً این سفر معنوی یک سفر خارجی است، بنابراین باید به برخی بایسته‌ها دقت کنیم تا سفری ایمن و سلامت داشته باشیم.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، آیت الله البرز رئیسی، مسئول امور روحانیون در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، نذورات و زیارات زائران اربعین حسینی و با اشاره به اینکه بسیاری از زائران این‌ روزها مهیای حرکت به سمت اعتاب مقدسه هستند، اظهار کرد: از همه التماس دعا داریم و لازم می‌دانم که برای این سفر بسیار ارزشمند معنوی چند نکته را در ساحت‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی، امنیتی و معنوی برای زوار عتبات عالیات یادآور شوم که انتظار می‌رود زائران حتماً به این نکات مهم توجه کنند.

وی با ذکر اینکه زائران حسینی باید پیش از حرکت از اوضاع کشور عراق کاملاً مطلع و آگاه باشند، ادامه داد: طبیعتاً این سفر معنوی یک سفر خارجی است، بنابراین باید به برخی بایسته‌ها دقت کنیم تا سفری ایمن و سلامت داشته باشیم. از جمله اینکه برای ورود به عراق باید گذرنامه بین‌المللی با حداقل شش ماه اعتبار داشته باشیم، دیگر اینکه زائران حتماً باید در سامانه «سماح» ثبت‌نام و نوع بیمه خود را انتخاب کرده باشند، از سلامتی جسمانی خود مطمئن باشند تا در مسیر پیاده‌روی به‌ویژه در گرمای طاقت‌فرسا دچار مشکل نشوند.

تشریح مسیر پیاده‌روی اربعین 

رئیسی به تشریح مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی اشاره و بیان کرد: در مسیر پیاده‌روی زائران از چهار استان عراق شامل سامرا، کاظمین، نجف و کربلای معلی عبور می‌کنند. بیشترین موکب‌های چهارمحال‌وبختیاری در شلمچه مستقرند و زائران استان از این مرز از کشور خارج می‌شوند.

مسئول امور روحانیون در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال‌وبختیاری افزود: به هم‌استانی‌ها توصیه می‌شود پس از آنکه از مرز شلمچه خارج شدند در سامرا به زیارت قبور مطهر امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) مشرف شوند، همچنین قبر نورانی نرجس خاتون(س) و حکیمه(س) مادر و عمه امام زمان(عج) در این شهر واقع است. زائران ظهر همین روز در شهر بلد می‌توانند به قبر مطهر سیدمحمد فرزند امام هادی(ع) مشرف شوند و هنگام عصر به سمت کاظمین حرکت کنند.

رئیسی تصریح کرد: زائران اربعین می‌توانند شب را در کاظمین بیتوته و قبور مطهر حضرت امام جواد(ع) و امام موسی کاظم(ع) را زیارت کنند و سپس به سمت نجف اشرف عازم شوند. پس از زیارت حرم امیرالمؤمنین(ع) و نیز حضرت آدم و حضرت نوح و نیز قبور مطهر حضرت هود و حضرت صالح در وادی‌السلام، زائران اربعین به سمت مسجد کوفه می‌روند که مقامات و اعمال زیادی دارد و بسیار سفارش شده است.

وی ادامه داد: حضور و نماز در مسجد سهله از دیگر برنامه‌هایی است که زائران در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی می‌توانند بهره‌مند شوند و سپس به سمت کربلای معلی حرکت کنند؛ در این مسیر دو موکب از چهارمحال‌وبختیاری در عمودهای ۲۰ و ۴۰ مستقرند. همچنین عمود ۱۱۳۰ و عمودهای ۱۳۰۱، ۱۳۰۷، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ از چهارمحال‌وبختیاری در مسیر آماده پذیرایی از زائران اربعین است. سفارش شده است که زائر هر جا خسته شد، اتراق و استراحت کند و ترجیحاً ساعات خنک عصرگاهی و شبانگاهی را برای پیاده‌روی اختصاص دهد.

بهره‌مندی از معنویت پیاده‌روی اربعین 

مسئول امور روحانیون ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال‌وبختیاری با تأکید بر باطهارت و باوضو بودن زائران اربعین گفت: همچنین شرکت در نمازهای جماعت و بهره‌مندی از تلاوت قرآن و ادعیه و مناجات و نیز نشستن پای منبر و روضه که در مواکب پیش‌بینی شده است، بر بار معنوی این سفر ارزشمند خواهد افزود. زائر در هر جا احساس خستگی داشت می‌تواند از وسایل نقلیه که به انتقال رایگان زوار می‌پردازند، استفاده کند.

وی تأکید کرد: همچنین خوب است زائران اربعین حسینی در طول مسیر پیوسته یاد و نام شهدا به‌ویژه شهدای مدافع حرم و مقاومت اسلامی را پاس بدارند و شهدای والامقامی که اخیراً از دست دادیم به‌ویژه شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و شهدای خدمت، همچنین شهید اسماعیل هنیه را تکریم کنند؛ توصيه می‌شود افراد تصاویری از شهدا را همراه داشته باشند و در موقعیت‌های مختلف این شهدای والامقام را تبلیغ و معرفی یا بر روی کوله‌پشتی خود نصب کنند. 

رئیسی افزود: توصیه می‌شود زوار دارای بیماری زمینه‌ای، بانوان، کودکان، سالمندان و افراد ناتوان حتی‌الامکان از وسایل نقلیه استفاده کنند. همچنین زائران در استفاده از اقلام دارویی به‌ویژه داروهای کدئین‌دار دقت و توجه کنند و در نظر داشته باشند که اعتیاد در عراق جُرم محسوب می‌شود نه بیماری، بنابراین در همراه داشتن یا مصرف داروهای ممنوعه احتیاط کنند. 

وی همراه داشتن گذرنامه و ارز و برگه دریافتی از سامانه سماح را مهم ارزیابی کرد و گفت: زائران در نگهداری از این مدارک دقت کنند، همین مدارک برای دریافت خدمات از درمانگاه‌ها یا دیگر مراکز کفایت می‌کند، بنابراین نیازی به کارت ملی نیست. درج شماره تلفن بر روی کوله‌پشتی و وسایل لازم است تا در صورت گم شدن آنها، به‌راحتی بتوانند با زائر تماس بگیرند و وسایل را تحویل دهند. زائران حتی‌الامکان از به همراه داشتن وسایل گران‌قیمت نظیر طلا و... خودداری کنند. 

رئیسی تصریح کرد: سفر معنوی اربعین مستلزم داشتن اخلاق حسینی، صبر و حوصله، گذشت، عطوفت، پرهیز از زیاده‌خواهی و خودخواهی است. همچنین توصیه می‌شود زائران به‌صورت گروهی عازم این سفر معنوی شوند و در طول مسیر هر جا به منزلی دعوت شدند یا سوار تاکسی و ون شدند، چند نفره باشند. زائران به رعایت قوانین کشور عراق توجه و احترام میزبان را داشته باشند.

وی به همراه داشتن وسایل شخصی و بهداشتی، لباس و کفش مناسب و... را نیز مورد تأکید قرار داد و افزود: اگر احیاناً هدایایی مانند کتاب و... از افراد مشکوک به زائران پیشنهاد شد از پذیرش آن خودداری کنند و خدمات را صرفاً از مواکب که به‌صورت رسمی و آشکار مشغول خدمت‌رسانی هستند، دریافت کنند. همچنین اگر برای جابجایی وسایل یا کیف مشکوک از زائر کمک خواسته شد، دقت لازم را به خرج داده و هوشیار باشد.‌

رئیسی بیان کرد: زائران اربعین می‌توانند سؤالات و شبهات خود را از روحانیون و کارشناسان مواکب بپرسند در این راستا با توجه به برخی تحرکات پیروان تفکرات انحرافی مبنی بر تبلیغ و جذب، حتماً دقت کنند که در دام مشاوره گروه‌های تحریف شده و عرفان‌های نوظهور گرفتار نشوند و همراهی نکنند. 

وی با تأکید بر اینکه با توجه به ازدحام جمعیت، زائران حتی‌المقدور بیش از سه روز در کربلا توقف نکنند، اظهار کرد: زائرانی که قصد کمک به حرکت عظیم اربعین و اهدای کمک‌های نقدی یا خدمت‌رسانی به زائران حسینی(ع) را دارند به مسئولان موکب‌ها اطلاع دهند تا راهنمایی شوند. زائران دقت کنند که با مال حلال و تسویه حساب و کتاب و نیز خداحافظی و حلالیت‌طلبی از دوستان و آشنایان به این سفر معنوی عزیمت کنند، همچنین ثبت تجربه‌های سفر در قالب عکس و فیلم و نگارش شرح سفر بسیار می‌تواند ارزشمند باشد. 

چند توصیه به موکب‌داران 

رئیسی در توصیه به موکب‌داران بیان کرد: امسال ۲۴ موکب از چهارمحال‌وبختیاری در مسیر پیاده‌روی اربعین استقرار دارند که به متولیان این مواکب توصیه می‌شود هر زائری از هر جای عالم به موکب قدم می‌گذارد احترام و تکریم کنند، چراکه زائر امام حسین(ع) جایگاه و حرمت و احترام بالایی دارد. 

این کارشناس دینی تأکید کرد: ترویج فرهنگ توقف برای قرائت زیارت‌ها و دعاهای کوتاه از دیگر توصیه‌ها به موکب‌داران است. موکب‌داران حدود خدمت‌رسانی به بانوان و آقایان در ارائه خدمات را در صف‌های غذا، صفوف نماز جماعت، اسکان و استراحت و... مورد توجه قرار دهند.

وی در پایان گفت: خوب است که موکب‌داران به رسم هر سال یک دفتر ثبت یادداشت زائران حسینی را در موکب خود قرار دهند تا کسانی که خدماتی را دریافت می‌کنند نظرات و پیشنهادات یا دل‌نوشته‌های خود را در این دفتر درج کنند. 

یادآور می‌شود، مردم چهارمحال‌وبختیاری می‌توانند با مراجعه به ستاد بازسازی عتبات عالیات استان واقع در شهرکرد، خیابان ورزش، خیابان شهید بهشتی، کوچه ۳۶، پلاک ۲۳ کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود را برای اسکان و پذیرایی از زائران در موکب‌های اربعین اهدا کنند.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


یک شنبه 21 مرداد 1403 - 11:49:52

دسته بندی :