به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «ویلیام برنز» رئیس سیا در مقالهای برای مجله فارن افرز نوشت: همانطور که رئیسجمهور جو بایدن تکرار کرده است، ایالات متحده امروز با یکی از آن لحظات نادر مواجه است که پیامدهای آن طلوع جنگ سرد یا دوره پس از ۱۱ سپتامبر است. ظهور چین و خیزش روسیه چالشهای ژئوپلیتیکی دلهرهآوری را در دنیای رقابت استراتژیک شدیدی ایجاد میکند که در آن ایالات متحده دیگر از برتری بلامنازع برخوردار نیست.
رئیس سیا در ادامه فاش کرد از آنجایی که قدرت آمریکایی از زمان جنگ سرد با چالشهای بیشتری مواجه شده است، سیا تلاشهای خود را برای مقابله با روسیه و به ویژه چین افزایش داده است.
ویلیام برنز در قسمت دیگری از این سرمقاله ضمن اشاره به مساله بحث برانگیز کمکهای مالی به اوکراین و یا قطع آنها، مدعی شد که قطع این کمکها پیامی را مبنی بر «ناتوانی و ناکارآمدی آمریکا» به چین ارسال میکند و «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین تشویق میشود که به جزیره تایوان حمله کند.
وی همچنین گفت: «اقدامات ناخوشایند» روسیه باعث شده تا فرصت استخدام در سیا افزایش یابد. البته این سازمان پیشتر گفته بود که مامورانی را از طریق پیامرسان تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس استخدام کرده، اما جزئیات بیشتری را در اختیار قرار نداده است.
رئیس سیا در قسمت دیگری از این سرمقاله با اشاره به جنگ روسیه-اوکراین در اظهاراتی مغرضانه ادعا کرد: حمله روسیه به اوکراین، اقتصاد مسکو را ضعیف کرده و جنگ پوتین شکستی برای روسیه در همه سطوح است.
رئیس سیا با اشاره به روسیه و چین گفت: در حالی که روسیه ممکن است فوریترین چالش را ایجاد کند، چین تهدید بلندمدت بزرگتری است و در دو سال گذشته، سیا خود را برای انعکاس این اولویت سازماندهی مجدد کرده است.
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۲۱، ما یک مرکز ماموریت جدید را راه اندازی کردیم که به طور انحصاری روی چین متمرکز بود، گفت: بی سر و صدا در حال تقویت کانالهای اطلاعاتی برای همتایان خود در پکن هستیم.
برنز در ادامه درباره خاورمیانه هم نوشته است: رقابت با چین بالاترین اولویت واشنگتن خواهد بود، اما این بدان معنا نیست که می تواند از چالش های دیگر فرار کند. این فقط به این معنی است که ایالات متحده باید با دقت و انضباط حرکت و از نفوذ خود عاقلانه استفاده کند. من بخش زیادی از چهار دهه گذشته را در خاورمیانه و روی آن کار کردهام، و به ندرت آن را پیچیدهتر یا انفجاریتر از اکنون دیدهام.
رئیس سیا افزوده است: پایان دادن به عملیات زمینی شدید اسرائیل در نوار غزه، رفع نیازهای عمیق انسانی غیرنظامیان دردمند فلسطینی، آزادی گروگان ها، جلوگیری از گسترش درگیری به دیگر جبهه ها در منطقه، و شکل دادن به رویکردی کاربردی برای «روز بعد» در غزه همه مشکلات فوق العاده دشواری هستند. امید به صلحی پایدار که امنیت اسرائیل و همچنین تشکیل کشور فلسطین را تضمین کند و از فرصتهای تاریخی برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی استفاده کند، از دیگر چالشها است.
برنز نوشته است: تصور این احتمالات در بحبوحه بحران کنونی دشوارتر است، اما حتی سختتر است که تصور کنیم از این بحران بدون پیگیری جدی آنها خارج شویم. کلید امنیت اسرائیل – و منطقه – برخورد با ایران است. ایران از این بحران جسورتر شده و به نظر میرسد آماده است تا آخر بجنگد، در حالی که برنامه هستهای خود را گسترش داده است.
وی تصریح کرده است : در ماههای پس از ۷ اکتبر، حوثیهای متحد با ایران، شروع به حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ کردند و خطرات تشدید تنش در جبهههای دیگر همچنان ادامه دارد. ایالات متحده به طور انحصاری مسئول حل هیچ یک از مشکلات آزاردهنده خاورمیانه نیست. اما هیچ یک از آنها را بدون رهبری فعال ایالات متحده نمیتوان مدیریت کرد، چه رسد به حل.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
چهار شنبه 11 بهمن 1402 - 11:14:22