به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از نیوعرب، اتیوپی سد بزرگ ۴ میلیارد دلاری رنسانس را برای تقویت توسعه اقتصادی خود ضروری میداند، اما مصر و سودان این پروژه را تهدیدی جدی برای منابع آب حیاتی خود عنوان کردهاند.
اتیوپی همچنین سد بزرگ رنسانس را محور اصلی تلاش خود برای تبدیل شدن به بزرگترین صادرکننده انرژی آفریقا میداند و روز یکشنبه اعلام کرد که فاز چهارم و نهایی پر کردن مخزن نیروگاه برق آبی بزرگ برنامه ریزی شده خود در نیل آبی را تکمیل کرده است، پروژهای که مصر و سودان مدتها با آن مخالفت کرده بودند.
ساخت سد بزرگ رنسانس اتیوپی (GERD) به ارزش ۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ آغاز شد و اتیوپی این پروژه را برای تقویت توسعه اقتصادی خود آغاز کرد.
اما مصر و سودان، این پروژه را تهدیدی جدی برای منابع آب حیاتی خود میدانند که ممکن است دسترسی به آب در مصر و سودان را با چالش جدی روبرو کند.
دفتر نخست وزیر اتیوپی، «ابی احمد»، در رسانه اجتماعی اکس که قبلاً توئیتر نامیده میشد، نوشت: «پر کردن چهارمین مخزن سد بزرگ رنسانس اتیوپی را به همه تبریک می گویم. استقامت ملی ما به نتیجه رسید.»
اتیوپی با ظرفیت پیش بینی شده بیش از ۶ هزار مگاوات، سد رنسانس را محور اصلی تلاش خود برای تبدیل شدن به بزرگترین صادرکننده برق آفریقا میداند و امید دارد تولید برق در این کشور چند برابر شود.
اتیوپی به همراه مصر و سودان طی سالهای گذشته از زمان آغاز بکار ساخت سد رنسانس مذاکرات طولانی بر سر این پروژه داشته اند.
پیشتر یعنی حدود سه ماه پیش «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر و نخست وزیر اتیوپی بر سر برنامههایی برای نهایی کردن توافقنامه مشترک بین سه کشور در مورد پر کردن سد و قوانین عملیاتی آن توافق کرده بودند، اما مصر ماه گذشته در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل نسبت به ادامه آبگیری یکجانبه سد النهضه توسط آدیس آبابا بدون توافق با مصر و سودان و بهره برداری از این سد اعتراض کرد.
یک ماه پیش، تلویزیون دولتی اتیوپی رویدادی را با حضور ابی احمد علی نخست وزیر این کشور پخش کرد که طی آن از دومین توربین در سد النهضه بهره برداری و آغاز تولید برق اعلام شد. ابی احمدعلی نخست وزیر اتیوپی، بهره برداری از دومین توربین سد النهضه را یک پیروزی تاریخی برای کشورش دانست. ابی احمد علی در سخنرانی خود در این مراسم ضمن تشکر از همه اتیوپیایی ها و کشورهای دوست، تولید برق از این سد را یک پیروزی تاریخی برای کشورش دانست.
ظرفیت این سد برای تولید برق به جای ۳۷۵ مگاوات در زمانی که تنها اولین توربین کار میکرد، به ۷۵۰ مگاوات خواهد بود. سد النهضه دارای ۱۶ توربین است، اما تنها با بهره برداری از توربین دوم، این سد به دومین نیروگاه بزرگ تولید برق در کشور تبدیل شده است.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
دو شنبه 20 شهریور 1402 - 10:16:24