روزهای سخت «الجولانی» در شمال سوریه

شنبه 10 تیر 1402 - 11:52:36
روزهای سخت «الجولانی» در شمال سوریه

گزارش های رسانه ای از گسترش اعتراضات و تظاهرات علیه گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره سابق) و انتفاضه مردم شمال سوریه علیه «ابو محمد الجولانی»، سرکرده این گروهک خبر می دهند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از ایرنا، علیرغم سیطره الجولانی و عناصرش در مناطق اشغال شده در شمال غرب سوریه، بسیاری از این مناطق اخیرا شاهد اعتراضات و تظاهرات علیه اقدامات این گروهک تروریستی بود.
مناطق «کفره» و «صوران» در ریف غربی حلب و همچنین منطقه «ترمانین» به صحنه اعتراضات شبانه علیه گروه تروریستی جبهه النصره و سرکرده آن تبدیل شده است.
مردم این مناطق در اعتراضات و تظاهرات خود شعارهایی علیه این گروهک تروریستی دادند و خواستار خروج عناصر جبهه النصره از شهرها و روستاهای خود شدند.

جمعه گذشته تظاهرات گسترده ای در اردوگاه «اطمه» در ریف ادلب و مناطق الباب، اعزاز، کفره و صوران علیه سیاست ها و اقدامات جولانی و عناصرش در این مناطق برگزار شد و شهروندان سوری بازداشت های خودسرانه توسط عناصر جبهه النصره و یورش به خانه های مردم این مناطق و ترساندن آن ها را محکوم کردند و خواستار اخراج تروریست ها و مجازات فرمانده هان متجاوز آنها شدند.
"خالد عامر"، تحلیلگر سیاسی در گفت وگو با پایگاه خبری العهد تاکید کرد که تحرکات مردمی در این زمینه گسترده و موثر شده و داده ها حاکی از آن است که این تحرکات واکنش آنی به تجاوزها علیه مردم نیست، بلکه نشان می دهد که مردم این مناطق از اقدامات الجولانی و گروهش خسته شده اند و دیگر نمی توان در برابر آن ها سکوت و یا آن ها را تحمل کرد.
وی افزود: با گذشت سالیان دراز از حکمرانی جولانی در مناطق اشغالی، شهروندان سوری به ستوه آمدند، زیرا او و عناصر تروریستی اش علاوه بر اقدامات تحریک آمیز حتی در امور شخصی و زندگی شهروندان سوری دخالت می کنند. سرکرده جبهه النصره به دنبال پیاده کردن افکار و عقاید افراطی خود است که هیچ تناسبی با اسلام معتدل ندارد و اکنون مردم درحال کشف ادعاهای جعلی او هستند، زیرا هر روز رنگ عوض می کند؛ او ابتدا از گروهک داعش و سپس از القاعده اعلام حمایت کرد و چندین بار نام گروهک خود را تغییر داد تا مردم سوریه ماهیت آن گروهک مجرم و جنایت هایش علیه ملت سوریه را فراموش کنند.
این تحلیلگر سیاسی معتقد است که اعتراضات علیه جولانی روز به روز بیشتر و گسترده تر می شود و او به همراه عناصر خود دیگر قدرت حکمرانی و سلطه بر مردم این مناطق را نخواهد داشت.
از سوی دیگر، "عدی حداوی"، دیگر تحلیلگر سیاسی سوری گفت که در سایه حل اختلافات و صلح در منطقه به ویژه در سوریه، گروهک تروریستی تحریرالشام (النصره سابق) روزهای سختی را سپری می کند.
وی تاکید کرد: جولانی می داند که بزرگ ترین بازنده هرگونه صلح و آشتی در مرحله آتی گروهک تندرو و افراطی او خواهد بود، زیرا هیچ طرفی نمی پذیرد که این گروهک تروریستی بخشی از راه حل در سوریه باشد، بنابراین او تلاش می کند که بیشترین برگه های قدرت را قبل از رسیدن به هرگونه راه حل در سوریه به دست بیاورد و این امر به ضرر مردم و آزادی آن ها است، به همین دلیل مردم مناطق مختلف سوریه علیه او برخاستند و خواهان اخراج عناصر تروریستی النصره از مناطق خود شدند.
این تحلیلگر همچنین معتقد است که جولانی ممکن است دوباره خونریزی هایی به راه بیندازد و فضای ایجاد شده برای راه حل در سوریه را برهم بزند.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه ایجاد شد.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و آنکارا در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خونریزی تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا به امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی سه منطقه به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که بخشی از استان ادلب و قسمت هایی از استان های لاذقیه، حما و حلب در شمال غرب سوریه را در بر می گیرد، هنوز در اشغال گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
پیشتر شمار جنگجویان جبهه النصره بین پنج تا ۲۰ هزار نفر تخمین‌ زده می‌شد.
سرکرده این گروه ابومحمد الجولانی نام دارد. اعضای این گروه در استان ادلب و بخش هایی از استان های حلب، حماه و لاذقیه فعال هستند.


آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید


شنبه 10 تیر 1402 - 11:37:47