به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی در تهران در سال 1382، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران به این اجلاس پیشنهاد کرد تا سالگرد آتش زدن مسجدالاقصی توسط اسرائیل به عنوان روز جهانی مساجد تعیین شود که مورد پذیرش قرار گرفت.
در این اجلاس از کشورهای عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آنها به عنوان اماکن مقدسه، در احیاء و تجلیل از این روز تلاش کنند.
امروز یکشنبه 21 اوت 2022 (30 مرداد 1401) مصادف است با پنجاه و سومین سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی به دست صهیونیست ها و این جنایتی بود که هیچ گاه در طول تاریخ لکه ننگ آن پاک نخواهد شد. در سال 1969 میلادی یک یهودی تندرو و جنایتکار به نام «مایکل دینس روهن» یهودی استرالیایی تبار بخش شرقی مسجد الاقصی را به آتش کشید و طی آن قسمت های مختلفی از جمله منبر تاریخی معروف به منبر صلاح الدین در آتش سوخت. شعله های آتش تا نزدیکی گنبد تاریخی مسجد که از جنس نقره خالص بود، کشیده شد.
فلسطینیان در نهایت جلوی گسترش دامنه آتش سوزی را گرفته و اجازه ندادند دیگر بخشهای مسجد الاقصی طعمه حریق شود.
بر اثر این آتش سوزی، مسجد عمر که سقفی گلی و پل هایی چوبی داشت، سوخت و علاوه بر این، محراب زکریا در مجاورت مسجد عمر، مقام اربعین در مجاورت محراب زکریا، 3 راهرو از مجموع 7 راهرو امتداد یافته از جنوب به شمال و ستون ها و نمادهای زینتی در این مکان از بین رفت و بخشی از سقف نیز در جریان آتش سوزی فرو ریخت و خسارت های زیادی هم به درها و پنجره های مسجد وارد شد.
همچنین بخش هایی از نمای داخلی گنبد منقش و دیوارهای جنوبی خسارت دیده و 48 پنجره شیشه ای و گچی نابود شد و نماها و قرآن های زیادی هم در آتش سوخت.
رژیم صهیونیستی مدعی شد که عامل این آتش سوزی گردشگری بوده که وارد فلسطین اشغالی شده است و به این عنوان وی را بازداشت کرد اما در نهایت به بهانه آنکه او مشکل روانی دارد و پس از مدتی بستری در تیمارستانی در نزدیکی عکا، او را به کشورش بازگرداند.
آتش سوزی در مسجدالاقصی با واکنش گسترده کشورهای اسلامی و عربی همراه شد و از پیامدهای آن می توان به برگزاری اولین اجلاس سران اسلامی در رباط و راها ندازی سازمان همکاری اسلامی اشاره کرد که در آن تمامی کشورهای اسلامی عضو شدند.
با ادامه واکنش ها به این جنایت، شوارای امنیت نیز قطعنامه 271 را در 15 سپتامبر سال 1969 صادر و این اقدام را محکوم کرد و این رژیم را به پایبندی به توافقنامه ژنو و موازین بین المللی ملزم کرد.
منبر صلاح الدین ایوبی ( یا منبر نور الدین زنگی) که در این آتش سوزی سوخت، به دستور ملک حسین پادشاه اردن بازسازی و در سال 2007 در مسجد الاقصی قرار داده شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 30 مرداد 1401 - 11:17:45