وقتی به اندازه آب نمیخوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟ 

پنج شنبه 22 اردیبهشت 1401 - 18:50:0
وقتی به اندازه آب نمیخوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟ 

وبگردی- الکوثر: آب حیاتی‌ترین ماده که نقش مهمی در سلامت بدن ایفا میکند درصورت مصرف کم آن پیامد‌های منفی برای بدن شما دارد که تا مدت‌ها با آن‌ها درگیر خواهید بود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، همه ما برای این که یک سبک زندگی سالم داشته باشیم، باید به اندازه کافی به بدنمان آبرسانی کنیم. همه سلول‌های بدن به آب نیاز دارند تا عملکرد مناسبی داشته باشند و آبرسانی به بدن یکی از ضروری‌ترین کار‌ها برای از بین بردن سموم، تنفس بهتر و به طور کل داشتنِ بدنی سالم‌تر است. 

آسیب به مغز
وقتی که بدن کم آب شود، سلول‌ها سیگنالی را به مغز ارسال می‌کنند که علامت تشنه بودن آن می‌باشد. این کم آبی روی مغز تاثیر می‌گذارد، مکانیسم آن را به هم می‌ریزد و باعث مشکلاتِ روحی و روانی و ذهنی شده و باعث می‌شود که فرد دیگر به اندازه کافی تمرکز و توجه برای انجام کار‌های روزانه نداشته باشد؛ همچنین سطح الکترولیت در بدن افت می‌کند. الکترولیت‌ها مواد معدنی مانند پتاسیم و سدیم هستند که باعث انتقال سیگنال الکتریکی بین سلول‌ها می‌شوند. اگر مقدار آن‌ها خیلی کم باشد، این سیگنال‌ها تعادل خود را از دست می‌دهند و قدرت ماهیچه و عضلات افت می‌کند و ممکن است فرد به مشکلاتی مثل تشنج دچار شود.

آسیب به کلیه و سیستم ادرار
هنگامی که بدن کم آب باشد، سلول‌ها سیگنالی را به هیپوتالاموس ارسال می‌کنند که باعث آزاد شدن هورمون شده و به کلیه‌ها می‌رساند که آب کم تری را از خون خارج کنید. از طرفی مقدار دفع مدفوع هم کمتر شده و رنگ آن تیره‌تر خواهد شد و ادرار خیلی غلیظ می‌گردد. کلیه‌ها فیلتر کننده اصلی بدن هستند که خون را تمیز می‌کنند و اگر به اندازه کافی مایعات به بدن نرسد، آن‌ها نمی‌توانند سموم را از خون دفع کنند؛ بنابراین اگر بدن کم آب باشد، کلیه مجبور است که بیش از حد تلاش کند و همین باعث آسیب به کلیه شده و فرد را در معرض خطر مشکلات مختلفی از جمله بیماری کلیوی قرار می‌دهد. کمبود مایعات بدن می‌تواند باعث تشکیل سنگ کلیه هم شود. افرادی که در مناطق خشک و گرم زندگی می‌کنند و آن‌هایی که خیلی عرق می‌کنند، در معرض خطر بیشتری هستند.

مشکلات خونی
بدن به مایعات نیاز دارد تا بتواند خون بسازد؛ بنابراین اگر سطح مایعات در بدن افت کند، حجم خون هم کاهش پیدا می‌کند. از طرفی شما باید مایعات را به اندازه کافی به بدن تان برسانید تا فشار خون متعادلی داشته باشید. کمبود آب باعث مشکلات فشار خون شده و این کاهش فشار باعث می‌شود که فرد از حال برود و نیاز به مراجعه اورژانسی به پزشک داشته باشد. هر چقدر هم که خون به خاطر کم آبی غلیظ‌تر شود، تپش قلب بالاتر می‌رود و باید با تنفس این وضعیت سخت را جبران کرد که از هر لحاظ به شخص مورد نظر فشار وارد می‌کند و باعث سر درد، خستگی، مشکلات بینایی، کاهش میل جنسی و کاهش کیفیت خواب خواهد شد.

آسیب به سیستم گوارش
سیستم گوارش برای عملکرد مناسب نیاز به آب کافی دارد. آب برای عملکرد مناسب معده و روده ضروری است. بدون مایعات، حرکات مربوط به دفع روده سخت شده و فرد نمی‌تواند به خوبی دفع مدفوع داشته باشد یا ادرار کند.

آسیب به پوست
پوست بزرگترین عضو بدن در بین همه بخش‌های سیستم ایمنی می‌باشد. پوست می‌تواند یک مانع طبیعی در برابر جرم و آلودگی‌های محیطی باشد. از طرفی هم کمبود مایعات باعث می‌شود که لب‌ها ترک خورده شوند و پوست خشک شود؛ بنابراین آبرسانی به بدن برای داشتن پوستی سالم هم اهمیت بسیار زیادی دارد.


آخرین اخبار جهان و منطقه را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
جدیدترین خبرها  را در کانال تلگرامی الکوثرفارسی بخوانید: (کلیک کنید)
اینستاگرام
instagram.com/alkawthar.tv


پنج شنبه 22 اردیبهشت 1401 - 17:14:45