به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سید سعیدرضا عاملی افزود: هفت مصوبه مهم این شورا مدتها ابلاغ نشده بود که سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به دستگاههای مربوطه ابلاغ کرد.
وی در یک گفت و گوی تلویزیونی تصریح کرد: این مصوبات شامل «لغو اجرای سند 2030»، «بنیاد ایرانشناسی»، «قانون تشکیل هیئات امنای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی»، «تاسیس گروه برنامهریزی مراکز و موسسههای آموزشی و پژوهشی خاص» و «اصلاح و تکمیل آیین نامه کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی و ورزش کشور» است و از جمله مهم ترین مصوباتی است که از سوی رییس جمهوری به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
سید ابراهیم رئیسی، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی روز گذشته مصوبه «لغو سند یا بیانیه آموزش ۲۰۳۰» که در جلسه ۷۹۶ مورخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود را برای اجرا ابلاغ کرد.
متن مصوبه «لغو سند یا بیانیه آموزش ۲۰۳۰» با امضای رییس جمهوری و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی به شرح ذیل است:
مجلس شورای اسلامی
هیأت وزیران
نهاد ریاست جمهوری
وزارت آموزش و پرورش
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
شورای عالی آموزش و پرورش
مصوبه «لغو سند یا بیانیه آموزش ۲۰۳۰» که در جلسه ۷۹۶ مورخ ۱۳۹۶/۳/۲۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی بهتصویب رسیده است، برای اجرا ابلاغ میشود:
«اسناد و مقررات حاکم و مبنای عمل در حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت کشور، صرفاً اسناد بالادستی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی و بهطور خاص سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش است و اسناد، بیانیهها و مقررات مغایر با سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و سایر اسناد بالادستی مزبور، لغو و کان لم یکن میباشد. این حکم، مورد التزام کلیه نهادها و دستگاهها خواهد بود.
تبصره ۱ ـ کارگروههای تخصصی مورد نیاز در خصوص موضوعات تخصصی آموزش و پرورش از جمله چگونگی ارائه برخی آموزشهای مورد نیاز سنین کودکی تا نوجوانی نظیر زبان انگلیسی و آموزش روابط افراد و جنسیتهای مختلف، با بهرهمندی از ظرفیتهای علمی و تجربی کشور متشکل از صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی و مسئولین نهادها و سازمانهای ذیربط در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشکیل میشود.
تبصره ۲ ـ کارگروههای فوق ظرف مدت زمانی ۴ ماه، بررسیهای لازم را در زمینه موضوعات تخصصی مزبور انجام و گزارش نتایج آن را برای اتخاذ تصمیم به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه مینماید.
شایان ذکر است، سند ۲۰۳۰ یونسکو یکی از پروژههای سازمان ملل متحد به منظور جهانیسازی ملتها و یکسانسازی فرهنگها با عنوان «توسعه پایدار» است. این سند پس از شکست سند هزاره سازمان ملل به پیشنهاد آمریکا به یونسکو ارایه شد و با حضور وزرای ۱۳۰ کشور تصویب شد.
این سند در ایران در آذر ماه ۱۳۹۵ برای اعمال هدفهای آموزشی این برنامه جهانی با حضور وزیران وقت آموزش و پرورش و علوم در مراسمی رونمایی شد. اجرای این سند در ۲۵ شهریور ۹۵ توسط هیأت دولت یازدهم با تشکیل کارگروهی الزامی شد که به دلیل محتوای این سند با واکنش های بسیاری همراه شد.
در ادامه این مخالفت ها، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ در جلسهای به لغو سند ۲۰۳۰ رأی دادند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
از صفحه محرم الکوثر فارسی دیدن کنید
دو شنبه 22 شهریور 1400 - 13:2:29