پایان بی‌نتیجه روز نخست مذاکرات سد النهضه

دو شنبه 16 فروردین 1400 - 17:47:20
پایان بی‌نتیجه روز نخست مذاکرات سد النهضه

تهران- الکوثر: روز نخست مذاکرات سودان، مصر و اتیوپی درباره سد النهضه در کنگو بی نتیجه پایان یافت و نشست‌ها امروز(دوشنبه) ازسرگرفته می‌شود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، روز نخست نشست‌های سودان، مصر و اتیوپی در کنگو که یکشنبه با نظارت اتحادیه آفریقا برگزار شد، بدون رسیدن به توافقی درباره روش مذاکره به پایان رسید و نشست‌ها به امروز(دوشنبه) موکول شد.

با اینکه سودان در سطح وزرای خارجه و آب در مذاکرات شرکت کرد اما پایبندی خود را به کمیته چهارجانبه آمریکا، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و اتحادیه آفریقا برای حل اختلافات درباره سد النهضه اعلام کرد.

فیصل محمد صالح، مشاور نخست‌وزیر سودان اعلام کرد که هیئت کشورش برای مطرح کردن میانجیگری کمیته چهارجانبه به کنگو رفته است.

وی گفت: مشارکت سودان در مذاکرات کنگو به معنای رها کردن میانجیگری کمیته چهارجانبه نیست.

یاسر عباس، وزیر آب سودان، اتیوپی را به افزایش خواسته‌هایش درباره تقسیم آب متهم و بر لزوم رسیدن این سه کشور به توافقی قبل از مرحله دوم آبگیری سد النهضه تأکید کرد.

اتیوپی به اجرای مرحله دوم آبگیری سد النهضه در ماه ژوئیه و تولید برق در اوت پایبند است.

سامح شکری، وزیر خارجه مصر در مذاکرات کنگو گفت: مصر در طول ۱۰ سال با اراده سیاسی صادقانه برای رسیدن به توافقی که اهداف توسعه اتیوپی را محقق کند و حقوق و منافع دو کشور را تأمین کند تلاش کرده است.

شکری گفت: نشست‌های کنگو باید به دور جدیدی از مذاکرات جدی و کارآمد منجر شود که شرکای بین المللی مصر برای تضمین موفقیت آن در این مذاکرات شرکت کنند. این مذاکرات آخرین فرصتی است که این سه کشور برای دستیابی به توافقی برای آبگیری سد النهضه طی ماه‌های آتی دارند.

شکری بر تمایل مصر برای موفقیت این مذاکرات و کنار گذاشتن اختلافات تأکید کرد.

از یکشنبه نشست‌های کمیته‌های فنی و بعد از آن دیدارها میان وزرای خارجه و آب سودان،مصر و اتیوپی برگزار شد و قرار است در صورت پیشرفت سه‌شنبه نشستی میان رؤسای جمهور سه کشور برگزار شود.

سد النهضة (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دستکم ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارت‌های جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد. در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تامین برق مورد نیاز خود را ضروری می‌داند.


آخرین اخبار جهان و منطقه را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
جدیدترین خبرها  را در کانال تلگرامی الکوثرفارسی بخوانید: (کلیک کنید)
اینستاگرام instagram.com/alkawthar.tv
 


دو شنبه 16 فروردین 1400 - 11:5:38