تهران- الکوثر: سوره زخرف شصتمین و سومین سورهای است که به پیامبر (ص) نازل شده، و در مصحف چهلمین و سومین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۸۹ آیه دارد و در مکه به پیامبر نازل شده است.
سوره زخرف درباره اهمیت قرآن و نبوت پیامبر (ص)، برخی دلایل توحید و مبارزه با شِرک سخن میگوید و سرگذشت برخی از پیامبران پیشین و اقوام آنان را بیان میکند. بنابر برخی کتابهای تفسیری، محور اصلی این سوره، انذار و هشدار به انسان است
آیات مشهور سوره زخرف
وَإِنَّهُ فِی أُمِّ الْکِتَابِ لَدَیْنَا لَعَلِیٌّ حَکِیمٌ
و همانا که آن (قرآن)، در کتاب اصلى (لوح محفوظ)، به نزد ما سخت والا و پرحکمت است.
ترکیب امّ الکتاب در قرآن سه بار بهکار رفته است. مفسران، این عبارت را در این آیه، به «اصل و اساس کتاب» معنا کردهاند و با استناد به آیات 21 و 22 سوره بروج، مراد از امالکتاب را لوح محفوظ دانستهاند. لوح محفوظ کتابی است که تمام پدیدههای عالم در آن ثبت شده و از هر گونه تغییری محفوظ است.
لِتَسْتَوُوا عَلی ظُهُورِهِ ثُمَّ تَذْکرُوا نِعْمَةَ رَبِّکمْ إِذَا اسْتَوَیتُمْ عَلَیهِ وَ تَقُولُوا سُبْحانَ الَّذی سَخَّرَ لَنا هذا وَ ما کنَّا لَهُ مُقْرِنین * وَ إِنَّا إِلی رَبِّنا لَمُنْقَلِبُون
تا بر پشت آنها به خوبی قرار گیرید؛ سپس هنگامی که بر آنها سوار شدید، نعمت پروردگارتان را متذکر شوید و بگویید: پاک و منزّه است کسی که این را مسخّر ما ساخت و گرنه ما توانایی تسخیر آن را نداشتیم * و ما به سوی پروردگارمان بازمیگردیم.
این آیه درباره تذکر انسان به یادآوری نعمتهای الهی و بیان عدم توانایی و اظهار عجز در تسخیر کردن مرکبها بدون لطف خداوند است. آیه رکوب بازتاب گستردهای در موضوعات مختلف فقهی از جمله حج داشته است.
فضیلت سوره زخرف
درمان بیماری صرع
در تفسیر البرهان به نقل رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم آمده: هر کس سوره زخرف را بنویسد و پس از شستن از آب ان بنوشد در بیماریهایی که به آن مبتلا میشود، نیازی به دارو نخواهد داشت و و اگر این آب را بر روی شخصی که بیماری صرع دارد بپاشند به هوش خواهد آمد.
محبوبیت بین مردم
روایت است از امام صادق علیه السلام که فرمودند: هر کس سوره زخرف را بنویسد و با خود داشته باشد از شر هر حاکم و پادشاهی در امان خواهدبود و نزد مردم از محبوبیت برخوردار میشود ...
برای زن ناسازگار
مرحوم کفعمی در کتاب المصباح مینویسد: اگر از آب حاصل از شسته شدن این سوره به زنی که اطاعت از شوهر نمیکند بنوشانند مطیع خواهد شد.
منابع:
تفسیر البرهان
المصباح الکفعمی
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
جمعه 19 دی 1399 - 18:21:27