میدل ایست:
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این پایگاه اطلاعرسانی روز دوشنبه در آستانه برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس که قرار است فردا (سه شنبه) به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود، در گزارشی به رویکرد سیاست برخی از کشورها پس از تغییر موازنه طرفین درگیر در جنگ سوریه اشاره کرد و افزود: عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم اسرائیل در ماههای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که نوع دیگری از عادیسازی در منطقه وجود دارد که کمتر مورد به آن اشاره شده و آن بازگرداندن روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با نظام سوریه است.
اتحادیه کشورهای عرب در سال ۲۰۱۱ سوریه را به دلیل ابراز مخالفت با سیاست دمشق در رابطه با مقابله با شورشیان خشونتطلب به حالت تعلیق درآورد و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس سفیران خود را از دمشق خارج کردند و این شورا «ائتلاف ملی» که توسط مخالفان دولت سوریه تشکیل شده بود را به عنوان نماینده این کشور به رسمیت شناختند، به این امید که این منجر به انتقال سریع سیاسی قدرت در دمشق شود.
این پایگاه خبری افزود که در حالی که در اوایل جنگ داخلی برخی از کشورهای عربی از مخالفان سوریه حمایت میکردند، در سال ۲۰۱۷ پس از حمایت روسیه از نظام این کشور و ورود به جنگ «حلب»، این مسیر تغییر کرد و به «بشار اسد» کمک کرد تا کنترل بخش بزرگی از سوریه را دوباره پس بگیرد.
میدل ایست عربی اضافه کرد که این یک نقطه عطف برای سوریه بود، زیرا نشان داد که گروههای مخالف قادر نخواهند بود نظام را با توسل به زور تغییر دهند و آمریکا نیز دیگر علاقهای به فشار برای تغییر نظام سوریه از خود نشان نداد .
به نوشته این پایگاه خبری، هنگامی که روسها به نظام سوریه برای سیطره بر مراکز اصلی سیاسی و اقتصادی مثل دمشق، منطقه ساحلی و حلب کمک کردند، ایده حذف اسد از فکر بیشتر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس دور شد و به این فکر افتادند که حذف رییس جمهوری سوریه دیگر یک سیاست عملی نیست.
مخالفت اولیه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با اسد به بهانه تمایل آنها برای کاهش نفوذ ایران بود که از دولت سوریه حمایت کرده بود، اما تحولات حوادث در سال ۲۰۱۷ موجب شد تا بسیاری از کشورهای این شورا تأثیر روسیه را نسبت به نفوذ ایران کمتر نگران کننده بدانند.
میدل ایست عربی نوشت که همچنین تنش فزایندهای که امارات و عربستان سعودی با ترکیه داشتند، موجب شد تا این دو کشور از تلاشهای خود برای ساقط کردن نظام سوریه بکاهند و در برابر نفوذ ترکیه که به ارتباطات قوی آن با گروه «اخوان المسلمین» مشهور است، بایستند.
فرصتهای اقتصادی برای مشارکت در بازسازی سوریه که بین ۲۵۰ میلیارد دلار تا یک تریلیون دلار تخمین زده میشود نیز موجب شد تا آنها رویکرد خود را نسبت به نظام سوریه تغییر دهند.
میدل ایست عربی نوشت که در حالی که کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس در آغاز جنگ داخلی سوریه مخالف اسد بودند، اما اکنون به نظر میرسد کشورهای عضو این شورا سیاستهای مختلفی را در قبال جنگ و نظام سوریه اتخاذ میکنند.
به نوشته این پایگاه خبری، پس از ورود روسیه به جنگ سوریه، برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به طور فزایندهای روشن شد که دولت دمشق در قدرت باقی خواهد ماند و این باعث شد تا بسیاری از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، سیاستهای خود را تغییر دهند و به جای نگرانی درباره رشد نفوذ ایران و ترکیه در سوریه به بهبودی شرایط مردم این کشور فکر کنند.
حال باید دید آیا کشورهای شورای همکاری خلیج کدام یک از این سیاستها را یعنی ادامه مخالفت با اسد و انتقال حکومت در سوریه و یا بهبود روابط با نظام و بهبود شرایط مردم این کشور را انتخاب خواهند کرد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
دو شنبه 15 دی 1399 - 17:38:21