بحران اقتصادی در عربستان، نتیجه سوء مدیریت آل سعود

دو شنبه 16 تیر 1399 - 18:43:15
بحران اقتصادی در عربستان، نتیجه سوء مدیریت آل سعود

تهران- الکوثر: ​​​​​​​پایگاه خبری سعودی لیکس گزارش داد؛ عربستان با بدترین بحران اقتصادی مواجه است و اولویت‌های ریاض در صرف هزینه‌هایی که خرج توطئه‌های این کشور می‌شود، بیانگر ناکامی و سوء مدیریت رژیم آل سعود است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، پایگاه خبری سعودی لیکس روز دوشنبه در گزارشی نوشت، شهروندان سعودی که از افزایش مالیات‌ها رنج می‌برند از خود می‌پرسند با کاهش درآمد‌های ملی تا حدی که به ضرر زندگی مردم و معیشت روزانه آنهاست، کدام جنگ واجب‌تر است.
این سوال به علت تعدد جبهه‌های جنگ از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان مطرح می‌شود، جبهه‌های جنگی که پول و خون زیادی صرف آن‌ها می‌شود و پاسخ به این سوال با وارد شدن خسارت‌های زیاد به اقتصاد عربستان به علت شیوع کرونا ضروری‌تر شده است.
این سوال بار‌ها و بار‌ها از آغاز جنگ‌هایی مطرح شده که به اختیار عربستان نه اجبار این کشور صورت گرفته است. ابتدا جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ که محمد بن سلمان وزیر دفاع این کشور بود آغاز شد و هنوز نیز بدون دستیابی به هیچ یک از اهدافش نه تنها همچنان ادامه دارد بلکه جنبش مردمی انصارالله یمن موفق شده اند چندین بار، سنگینی بار جنگ را به دوش عربستان بیندازند و خسارات زیادی به اقتصاد این کشور وارد کنند که این مسئله باعث افزایش هزینه‌های جنگی صد میلیارد دلاری عربستان شده است.
عربستان طی شش سال گذشته ابتدا با عملیات طوفان قاطعیت به مداخله نظامی در یمن پرداخت و باعث ایجاد بدترین بحران انسانی جهان در یمن شد تا اینکه ویروس کرونا شیوع پیدا کرد. عربستان و امارات با مشارکت یکدیگر همچنین منازعات پرهزینه دیگری نظیر محاصره قطر و همچنین درگیری‌های داخلی در قالب بازداشت شاهزادگان، تجار، روحانیون و فعالان حقوق مدنی به راه انداخته اند.
عربستان و امارات افزون بر آن، هزینه‌های مالی طرح‌هایی علیه بهار عربی در مصر، لیبی و حمایت از حکومت‌های دیکتاتوری جهان عرب را تامین کرده اند.
حتی با شیوع کرونا، سیاست جنگ افروزی عربستان متوقف نشده است و این کشور به جای استفاده از منابع مالی در کاهش مشکلات شهروندان و موسسات عربستانی همچون ده‌ها کشور دیگر در جهان، با راه اندازی جنگ نفتی علیه روسیه، باعث کاهش شدید درآمد‌های حاصل از فروش نفت خام شد تا جایی که برای جبران آن چاره‌ای جز جبران کسری آن از طریق جیب شهروندان خود ندارد در نتیجه اقدام به افزایش کمک هزینه‌های معیشتی و افزایش سه برابری مالیات بر ارزش افزوده از نخستین روز این ماه میلادی کرده است که همین مسئله باعث شده خشم شهروندان عربستانی افزایش یابد.
این درحالیست که برخی روزنامه‌های عربی خبر شگفت آوری منتشر کرده اند با این مضمون که عربستان در نشست اخیر اوپک به انجام دومین جنگ نفتی علیه انگولا و نیجریه تهدید کرده است.
کسی در عربستان جرات ندارد یادآوری کند که سال ۲۰۲۰ سالی بود که حاکمان این کشور وعده بی نیازی از نفت به عنوان مهمترین منبع درآمدی را داده بودند، هیچ کس حتی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان نیز جرات ندارد حاکمان این کشور را به سیاست دیگری جز تهدید به وارد شدن در باتلاق‌های جنگی و درگیری‌های بیهوده دعوت کند.
همزمان با آن، هیچ یک از شهروندان عربستانی در پایگاه‌های اجتماعی چاره‌ای جز تظاهر به حمایت سطحی از جایگاه این کشور ندارند که به زعم ریاض بزرگترین جایگاه در دوران خود است.


دو شنبه 16 تیر 1399 - 15:20:50