قلیه میگو ، غذای اصیل و خوشمزه جنوب کشور+طرز تهیه

شنبه 14 تیر 1399 - 14:52:11
قلیه میگو ، غذای اصیل و خوشمزه جنوب کشور+طرز تهیه

تهران_الکوثر: در ادامه با دستور پخت یکی از غذاغ های اصیل و خوشمزه جنوب کشورمان آشنا خواهیم شد.

تهران- الکوثر: قلیه میگو یکی ز غذاهای خوشمزه و پر طرفدار کشورمان است که اصالت آن متعلق به استان های جنوب کشورمان می باشد. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد و در دسته بندی غذاهای دریایی قرار می گیرد.



مواد لازم قلیه میگو:

* سیر ۵ عدد

* میگو ۶۰۰ گرم

* شنبلیله ۵۰ گرم

* گشنیز ۴۰۰ گرم

* تمبرهندی ۱ لیوان

* پیاز متوسط ۲ عدد

* رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

* نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه قلیه میگو:

ابتدا گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و سبزی ها خشک شوند و سپس روی تخته ریز ساطوری می کنیم و کنار می گذاریم. ۱عدد ا پیاز ها را با سیر ها پوست می گیریم و می شوییم و به صورت ریزی نگینی خرد می کنیم.

در قابلمه ای که قلیه را می خواهیم درست کنیم مقداری روغن می ریزیم و کمی که داغ شد پیاز و سیرها را در آن تفت می دهیم و کمی نمک و زردچوبه نیز روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم تا کمی طلایی شوند سپس گشنیز و شنبلیله ساطوری شده را اضافه می کنیم

و تفت می دهیم تا رنگ سبزی ها کاملا تیره و آب آن ها تبخیر شود. رب گوجه فرنگی و تمبر هندی صاف شده را نیز به مواد قلیه اضافه می کنیم و مواد را مجددا مخلوط می کنیم. ۳ الی ۴ لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و بعد نمک، فلفل به میزانی که تمایل داریم داخل قلیه می ریزیم.

نمک را بعد از ریختن تمبر هندی اضافه می کنیم چون خود آن نمک دارد و شاید از نظر شما نمک نیاز نباشد به آن اضافه کنید. پیاز باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای بزرگ روغن می ریزیم

و پیاز ها را داخل آن می ریزیم وتفت می دهیم و کمی زردچوبه روی پیاز می پاشیم و میگوهای از قبل پاک شده و شسته شده را داخل تابه می ریزیم و با پیاز تفت می دهیم تا سرخ شوند و به مواد قلیه میگوها را اضافه می کنیم

و حرارت را کم می کنیم تا قلیه میگو جا بیافتد و آب اضافی ان تبخیر شود. در آخر طعم غذا را می چشیم و اگر نیاز به نمک و فلفل داشت ، مجددا کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم و خورش قلیه میگو آماده شده را با پلو سرو می کنیم.

***نوش جان***
 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


شنبه 14 تیر 1399 - 14:30:17