مواد لازم شیش برک لبنانی
- ماست پرچرب 1000 گرم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- آرد 2 لیوان
- سیر 3 حبه
- پیاز کوچک 1 عدد
- روغن مایع گیاهی 3 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
- گشنیز خردشده 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، دارچین به میزان کافی
طرز تهیه شیش برک
- ابتدا برای تهیه خمیر در یک کاسه آرد را همراه با کمی نمک مخلوط کنید. به تدریج به آن 1 قاشق روغم مایع و آب اضافه کنید تا خمیر نرمی حاصل شود( حدود ¾1 پیمانه). روی خمیر را با سلفون پوشانیده و برای 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- برای تهیه ماده گوشتی داخل پیراشکی ها؛ ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و در یک تابه که یک قاشق روغن مایع در آن ریخته شده روی حرارت متوسط قرار دهید تا پیازها کمی سبک شوند. سپس گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و دارچین را به میزان لازم اضافه کرده و تفت می دهیم تا گوشت قهوه ای شود. سپس تابه را از روی حرارت برمی داریم.
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
- خمیر را از یخچال بیرون آورده روی سطح صافی با وردنه پهن کنید تا ضخامت آن حدود 2میلی متر شود. سپس با قالب گردی به قطر 4 سانتیمتر یا کوچکتر خمیر را برش زده و مقدار متناسبی از مخلوط گوشتی روی نیمه پائینی آن قرارداده و نیمه دیگر را روی آن قرار داده و با دست لبه ها را بهم می چسبانیم.
- وقتی همه پیراشکی ها درست شد آنها را روی کاغذ روغنی که کف سینی فر چیده شده مرتب می چینیم و به مدت 10 دقیقه داخل فر قرار می دهیم تا خمیر طلایی شود.
- برای آماده کردن سس؛ ماست را هم زده و داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.نشاسته را با حدود¼ پیمانه آب مخلوط کرده و با ماست مخلوط می کنیم دائم آن را هم بزنید تا ماست نبرد. وقتی کمی غلیظ شد شعله را کم کنید تا ماست ته نگیرد.
- سیرهای خرد شده را در یک تابه کوچک با یک قاشق روغن روی شعله کم، کمی تفت دهید تا بوی آن بلند شود سپس گشنیز خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید بلافاصله قبل از اینکه بسوزند از روی شعله برداشته و به ماست اضافه می کنیم.
- برای سرو پیراشکی های گوشت را در بشقاب سرو قرار داده و روی آن سس ماست می ریزیم. اگر پیراشکی ها زمان زیادی در سس باقی بمانند حالت کرانچی خود را از دست می دهند و وا می روند.
نکات تکمیلی در مورد شیش برک
- شیش برک جزو غذای ملل - عربی میباشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
- شیش برک را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
***نوش جان***
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
سه شنبه 27 خرداد 1399 - 15:3:15