تهران- الکوثر: مسگوف را شاید بتوان یکی از مهمترین خوراک عراقیها یا حتی غذای ملی آنها بهحساب آورد. مسگوف را بیشتر با ماهی کپور تهیه میکنند و شیوه اصلی آمادهسازی آن به صورت کبابی است.
ساحل رود کهن دجله در شهر بغداد پر است از رستوران های کوچک و بزرگ و هر کجای آن بوی ماهی کبابی به مشام میرسد تا جایی که بالاخره شما را مجبور میکند تا در یکی از این رستوران ها بنشینید و مسگوف را سفارش دهید. در شیوه پختی که زیر آمده از فر برای کباب کردن ماهی استفاده شده ولی شما میتوانید برای پخت این خوراک از منقل یا هیزم نیز بهره ببرید که البته نتیجه کار بسیار بهتر خواهد بود!
مواد لازم برای مسگوف برای دو نفر:
- 1عدد ماهی کپور به وزن تقریبی 800گرم
- 2قاشق غذاخوری روغن زیتون طبیعی
- سس تمر هندی 20گرم (درصورت دسترس نبودن از دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه استفاده کنید)
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
- پودر فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- روغن مایع نصف قاشق غذاخوری
- پودر یک چهارم قاشق چایخوری
- برگ اسفناج (حدود 15برگ)
- 1عدد پیاز کوچک حلقه شده
- 250گرم گوجه فرنگی (ترجیحاً سفت و سالادی)
- 200گرم دانه انار
- یک مُشت برگ جعفری
- یک عدد لیموی شیرازی (به 4قسمت بریده شود)
طرز پخت مسگوف
- روغن زیتون و پودر سیر را در یک کاسه ریخته و سپس سس تمرهندی را به آن اضافه میکنیم. اگر سس تمر هندی در دسترس نیست میتوانید از دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه استفاده کنید.
- نمک، فلفل و زردچوبه را نیز به کاسه بیفزایید و تمام مواد موجود در کاسه را به خوبی هم زده و بگذارید 5دقیقه بماند.
- ماهی کپور را پس از پاک کردن و شستن به شکل پروانه ای از طول بریده و در یک سینی بگذارید. سپس مایع ویژهای را که قبلاً درست کرده اید روی ماهی ریخته و بهمدت 30دقیقه در یخچال قرار دهید.
- ماهی را بهمدت 30-25دقیقه در فر با دمای 220درجه سانتیگراد قرار داده تا خوب کباب شود.
- با روغن مایع ظرفی را که ماهی در آن سرو میشود چرب کرده و در کف آن برگ های اسفناج را دور تا دور قرار می دهیم. - سپس پیازهای حلقه شده را نیز دور ظرف و روی اسفناجها ریخته و ماهی کباب شده را در وسط ظرف قرار می دهیم آنگاه گوجه - فرنگی را که به اندازه مکعب های بسیار کوچک بریده ایم همراه با دانههای انار اطراف ماهی و کمی هم روی ماهی میریزیم و با آنها تزئین می کنیم. از برگ های جعفری هم میتوانیم برای تزئین استفاده کنیم.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 30 اردیبهشت 1399 - 14:15:23