تهران- الکوثر: مجبوس (majboos)، مچبوس، مکبوس یا کبسه همگی نامهای متفاوت برای یک غذای با اصالت عربستانی است. که دستور پخت همگی آنها مشترک است. کبسه، پلوی معروف عربی به عنوان غذای ملی عربستان شناخته میشود اما در کشور های عربی خلیج فارس با نام مجبوس نامگذاری شده است. مچبوس مرغ یک غذای خوش طعم و پر از ادویه جات مختلف است. بعد از اینکه فیلم طرز تهیه مجبوس مرغ بالا را مشاهده کردید در ادامه هم طرز پخت مچبوس مرغ خوشمزه را آموزش ببینید.
مواد لازم برای دو نفر :
- ران مرغ : چهار عدد
- پیاز : دو عدد
- لپه : یک پیمانه
- برنج : دو پیمانه
- آب مرغ : یک پیمانه
- روغن : به میزان لازم
- چاشنی مرغ آلس پایس : ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ
طرز پخت مجبوس مرغ عربی خوشمزه
در دستور پخت مجبوس مرغ میتوان از تکه های مختلف مرغ استفاده کرد. اما آشپز آلس پایس از ران مرغ برای درست کردن مجبوس استفاده میکند.
مثل تصویر زیر با چاقو برشهای سطحی روی ران مرغ بزنید. تا چاشنی که در ادامه خواهیم گفت به همه گوشت مرغ نفوذ و ران، مغز پخت شود.
طعم دار کردن مچبوس به سبک جنوبی
همانطور که در ابتدا گفته شد در تهیه غذای مجبوس مرغ یا مکبوس از ادویههای معطر زیادی استفاده میشود. که میتوان به ادویه کاری، فلفل قرمز، میخک، هل، دارچین، تخم گشنیز، رازیانه، زردچوبه و نمک اشاره کرد. از آنجاییکه تهیه همه این مواد کمی مشکل است. پیشنهاد میکنیم از چاشنی بلوچی آلس پایس استفاده کنید. این چاشنی کاملا طبیعی و حاوی هل، فلفل قرمز، میخک، دارچین، و ادویه های دیگر است علاوه بر اینکه غذای مجبوس مرغ را خوشمزه و خوش طعم میکند استفاده از آن هم راحت تر است.
به ازای هر کیلوگرم ران مرغ ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری از چاشنی بلوچی با برس مخصوص آشپزی بر روی ران مرغ بمالید.
پختن مرغ
یکی از قسمت های مهم درست کردن مجبوس مرغ در خانه طبخ مرغ است. پس دست به کار شوید و یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس ران مرغ طعم دار شده با چاشنی آلس پایس را روی پیاز قرار دهید. و اجازه دهید مرغ چند دقیقهای در روغن سرخ شود. در مرحله آبپز کردن مرغ مقدار آب باید بیش از حد معمول در قابلمه باشد. زیرا در انتهای پخته شدن مرغ باید یک لیوان آب مرغ اضافی در اختیار داشته باشید. این آب مرغ در مرحله پختن برنج استفاده میشود.
پیاز رنده شدهی درشت را در تابه تفت دهید. سپس یک پیمانه لپه پخته شده به تابه اضافه کنید در این مرحله نیز یک قاشق غذا خوری چاشنی بلوچی آلس پایس اضافه کنید و خوب هم بزنید.
پختن برنج خوش رنگ برای مجبوس مرغ خوشمزه
برنج را با آب مرغ تهیه شده در مرحله قبل دم کنید.
بعد از پختن و کشیدن برنج روی ظرف غذا؛ لپه های تفت داده شده به همراه پیاز و مرغ را روی برنج گذاشته و با سلیقه خودتان به همراه گوجه گیلاسی تزیین کنید.
در این مطلب طرز پخت مجبوس یا مچبوس مرغ که به کبسه لبنانی نیز معروف است را آموزش دادیم. فراموش نکنید همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم این غذا عربی در مکان ها و فرهنگ های مختلف به اسمهای متفاوتی مثل کبسه لبنانی، مرغ کویتی، دجاج بحرینی (مرغ بحرینی)، مچبوس مرغ بوشهری، و یا حتی مچبوس دجاج ایرانی نام گذاری شدهاند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 2 اردیبهشت 1399 - 11:45:15