تحولات عراق: اسامی ۴۰ نامزد به برهم صالح داده شده است

پنج شنبه 12 دی 1398 - 18:30:11
تحولات عراق:  اسامی ۴۰ نامزد به برهم صالح داده شده است

تهران- الکوثر: یکی از نمایندگان پارلمان عراق با اشاره به اسامی نامزدهایی که به برهم صالح برای تصدی پست نخست وزیری این کشور داده شده است، گفت: با نخست وزیر شدن فرد نظامی هم مشکلی نداریم.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  فاضل الفتلاوی نماینده فراکسیون پارلمانی الصادقون عراق از ارائه نام ۴۰ نامزد برای تصدی پست نخست وزیری عراق به برهم صالح رئیس جمهور این کشور خبر داد.

وی افزود: رایزنی‌ها میان همه گروههای سیاسی برای توافق روی نامزد مقبول همه، جریان دارد. ما با هر فردی که مقبول همه طرف‌ها و مردم باشد، مشکلی نداریم.

الفتلاوی همچنین گفت: ما با مطرح شدن نام فرد نظامی هم مشکلی نداریم. نام چهل نامزد برای تصدی پست نخست وزیری به برهم صالح رئیس جمهور عراق داده شده است و هفته آینده تکلیف مشخص خواهد شد تا این فرد مأمور تشکیل کابینه شود.

این در حالی است که قبلاً عباس الزاملی نماینده ائتلاف البناء گفته بود که کلید حل مشکل فقط در دست برهم صالح است.

وی اعلام کرده بود: غیر از صالح کسی نمی‌تواند مشکل را حل کند و اگر وی از انجام وظایفش امتناع کند بحران پیچیده‌تر خواهد شد.

طرح خطرناک آمریکا برای بازگرداندن عراق به فصل هفتم سازمان ملل

خبر دیگر اینکه ، نماینده ائتلاف دولت قانون عراق از طرح خطرناک آمریکا برای بازگرداندن عراق به فصل هفتم منشور سازمان ملل پرده برداشت.

منصور البعیجی نماینده ائتلاف دولت قانون عراق از طرح خطرناک آمریکا برای بازگرداندن عراق به فصل هفتم منشور سازمان ملل خبر داد و افزود: حشد شعبی و نیروهای مسلح عراق طرح داعش آمریکا در عراق را با شکست روبرو کرده اند و آمریکا در حال حاضر با همه طرق در راستای پیاده کردن طرح خطرناکی با هدف ویرانی عراق حرکت می‌کند

البعیجی تاکید کرد: آمریکا پس از شکست طرح‌های خبیث خود، در حال حاضر با تمام توان در راستای ویرانی عراق حرکت می‌کند و از همه ابزار استفاده می‌کند زیرا نمی‌خواهد که عراق نقش کلیدی در منطقه داشته باشد.

این نماینده ائتلاف دولت قانون اعلام کرد: بازگردانیدن عراق به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد همان کاری است که آمریکا در حال حاضر به دنبال آن است و این طرحش است زیرا فهمیده است که همه طرح‌های قبلی آن با شکست روبرو شده است و همه گروههای سیاسی باید برای شکست این طرح حرکت کنند.

وی گفت: بازگردانیدن عراق به فصل هفتم در واقع هدر رفتن خون شهدا و روند سیاسی است و از همین رو باید دولت انتقالی سریعاً تشکیل شود تا خواسته‌های مردمی اجابت شود و طرح خبیث آمریکا درهم شکسته شود همانطور که طرح‌های قبلی آنرا با شکست روبرو کردیم.

شایان ذکر است که عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶ هجری شمسی) به طور رسمی از ذیل فصل هفتم خارج شد. بعد از حمله رژیم صدام به کویت در سال ۱۹۹۰، شورای امنیت، عراق را تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی دانست و آن را مشمول فصل هفتم منشور سازمان ملل کرد.

گفتنی است عنوان فصل هفت منشور ملل متحد، «اقدام در موارد تهدید علیه صلح، نقض صلح و اعمال تجاوز» است و به این ترتیب زمانی که شورای امنیت بخواهد تهدیدی جدی علیه کشوری را مطرح کند، آن کشور را ذیل فصل هفتم قرار می‌دهد.

نکته مهم فصل هفتم به بندهای ۴۱ و ۴۲ آن باز می‌گردد؛ بر مبنای بند ۴۱ «شورای امنیت می‌تواند تصمیم بگیرد که برای اجرای تصمیمات آن شورا مبادرت به چه اقداماتی که متضمن نیروی مسلح نباشد لازم است و می‌تواند از اعضای ملل متحد بخواهد به این اقدامات دست بزند. این اقدامات ممکن است شامل متوقف ساختن تمام یا قسمتی از روابط اقتصادی و ارتباطات راه آهن، دریایی و هوایی و… قطع روابط سیاسی باشد.».

این در حالی است که بند ۴۲ فصل هفت شامل استفاده از زور و گزینه نظامی برای مهار کشور و تهدید مورد نظر است؛ «در صورتی که شورای امنیت تشخیص دهد که اقدامات پیش‌بینی‌شده در ماده ۴۱ کافی نخواهد بود یا ثابت شده باشد که کافی نیست می‌تواند به وسیله نیروهای هوایی، دریایی یا زمینی به اقدامی که برای حفظ یا اعاده صلح و امنیت بین‌المللی ضروری است مبادرت کند. این اقدام ممکن است مشتمل بر تظاهرات و محاصره و سایر عملیات نیروهای هوایی، دریایی یا زمینی اعضای ملل متحد باشد.

نکته اساسی که باید به آن دقت کرد این است که اگر در قطعنامه صادر شده از سوی شورای امنیت، کشور مورد نظر ذیل فصل هفت قرار بگیرد (عبارت فصل هفت به تنهایی ذکر شود)، هم امکان استفاده از گزینه تحریم علیه آن وجود دارد و هم امکان استفاده از گزینه نظامی.

این در حالی است که در مواردی، در قطعنامه صادر شده، صرفاً عنوان «ذیل فصل هفت» عنوان نمی‌شود بلکه گفته می‌شود «ذیل بند ۴۱ فصل هفت».

این بدان معنی است که اگر شورای امنیت بخواهد از گزینه نظامی نیز علیه کشور مورد نظر استفاده کند ناچار است قطعنامه جدیدی صادر کرده و در آن، کشور هدف را ذیل فصل هفت به تنهایی قرار دهد.

چرا که اگر کشور مورد نظر صرفاً ذیل بند ۴۱ فصل هفتم قرار بگیرد مجوز استفاده از گزینه نظامی علیه آن کشور وجود ندارد.


پنج شنبه 12 دی 1398 - 16:19:56