به اشتراک بگذارید

هلو كباب كرمانشاهي بسيار خوشمزه و لذيذ +طرز تهيه

هلو کباب نوعی کوفته کرمانشاهی است که ماده اصلی به کار رفته در تهیه آن، گوشت و لپه بوده و سایر ترکیبات و نوع ادویه مورد استفاده در تهیه آن را می‌توان بسته به ذائقه افراد تغییر داد.

 هلو كباب كرمانشاهي بسيار خوشمزه و لذيذ +طرز تهيه

هلو کباب از غذا‌های سنتی شهر کرمانشاه است که به صورت محلی با روغن حیوانی تهیه می‌شود. این غذا که نه شباهتی به هلو دارد و نه به کباب، در واقع نوعی کوفته است. این کوفته نیز مانند کوفته تبریزی از دو لایه تشکیل شده که لایه بیرونی آن را خمیری از لپه پخته، گوشت چرخ کرده و گاهی سیب‌زمینی نیم پز و تخم مرغ تشکیل می‌دهد و لایه درونی با مواد مختلفی همچون گردو، کشمش، زرشک و آلو بخارا پر می‌شود. در این مطلب با طرز تهیه دو نوع هلو کباب با ما همراه باشید.

طرز تهیه هلو کباب

لپه ---------- 200 گرم

پیاز بزرگ ---------- 1عدد

شکر---------- 1/4 لیوان

گوشت چرخ کرده بدون چربی ----------500 گرم

آب لیمو ترش ----------1/2 لیوان

آب ----------1 لیوان

زعفران دم کرده ----------1 قاشق غذاخوری

پیاز داغ برای داخل کوفته ---------- به میزان لازم

گردو، زرشک، کشمش و آلو بخارا برای داخل کوفته ---------- به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه و دارچینبه ---------- میزان لازم

روغن کرمانشاهی یا روغن معمولی---------- به میزان لازم
 

دستور تهیه

1- لپه را از شب قبل خیس کرده و آب آن را دور بریزید تا نفخش گرفته شود، سپس با مقداری آب و نمک بپزید تا کاملا له شود.

2- اجازه دهید لپه پخته کمی خنک شود، سپس آن را چرخ کنید.

3- گوشت را دو بار چرخ کرده، سپس آن را همراه با پیاز، زردچوبه، نمک و لپه چرخ شده مجددا چرخ کنید تا خمیر چسبنده‌ای حاصل شود.

4- مایه کوفته را به صورت کوفته‌هایی به شکل بیضی درآورید، وسط کوفته‌ها را کمی گود کنید و در آن کشمش، مغز گردو، آلو بخارا و کمی پیاز داغ قرار دهید، سپس آن‌ها را ببندید.

5- روغن را در تابه‌ای روی حرارت ملایم داغ کرده و اطراف کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

6- کوفته‌های سرخ شده را در قابلمه‌ای بچینید.

7- آب، شکر و آبلیمو را مخلوط کرده و در قابلمه بریزید، مقدار آب باید در حدی باشد که سطح آن تا کمر کوفته‌ها بالا بیاید.

8- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

9- در اواسط پخت کوفته‌ها، کمی دم کرده زعفران و دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کوفته‌ها مغزپخت شده و آب کوفته غلیظ شود.

10- کوفته‌ها را پس از پختن در ظرف سرو بچینید، آب کوفته را روی آن‌ها بریزید و با زرشک، کشمش و مغز گردو تزیین کنید.

نکات مهم

- آب مورد استفاده برای پخت کوفته‌ها نباید بیش از حد باشد، در غیر اینصورت کوفته‌ها از هم باز شده و ظاهر خود را از دست می‌دهند.

- برای چسبندگی بیشتر مایه کوفته می‌توانید مقدار لپه را کمتر کرده و یکی دو عدد سیب زمینی نیم پز و دو عدد تخم مرغ به مایه کوفته اضافه کنید.

- این کوفته اصالتا به شکل بیضی پخته می‌شود، اما شما می‌توانید مانند تصویر زیر، آن را به شکل دایره‌های کوچک نیز درآورید.


*** نوش جان ***
 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

پربازدیدترین