هلو کباب از غذاهای سنتی شهر کرمانشاه است که به صورت محلی با روغن حیوانی تهیه میشود. این غذا که نه شباهتی به هلو دارد و نه به کباب، در واقع نوعی کوفته است. این کوفته نیز مانند کوفته تبریزی از دو لایه تشکیل شده که لایه بیرونی آن را خمیری از لپه پخته، گوشت چرخ کرده و گاهی سیبزمینی نیم پز و تخم مرغ تشکیل میدهد و لایه درونی با مواد مختلفی همچون گردو، کشمش، زرشک و آلو بخارا پر میشود. در این مطلب با طرز تهیه دو نوع هلو کباب با ما همراه باشید.
طرز تهیه هلو کباب
لپه ---------- 200 گرم
پیاز بزرگ ---------- 1عدد
شکر---------- 1/4 لیوان
گوشت چرخ کرده بدون چربی ----------500 گرم
آب لیمو ترش ----------1/2 لیوان
آب ----------1 لیوان
زعفران دم کرده ----------1 قاشق غذاخوری
پیاز داغ برای داخل کوفته ---------- به میزان لازم
گردو، زرشک، کشمش و آلو بخارا برای داخل کوفته ---------- به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه و دارچینبه ---------- میزان لازم
روغن کرمانشاهی یا روغن معمولی---------- به میزان لازم
دستور تهیه
1- لپه را از شب قبل خیس کرده و آب آن را دور بریزید تا نفخش گرفته شود، سپس با مقداری آب و نمک بپزید تا کاملا له شود.
2- اجازه دهید لپه پخته کمی خنک شود، سپس آن را چرخ کنید.
3- گوشت را دو بار چرخ کرده، سپس آن را همراه با پیاز، زردچوبه، نمک و لپه چرخ شده مجددا چرخ کنید تا خمیر چسبندهای حاصل شود.
4- مایه کوفته را به صورت کوفتههایی به شکل بیضی درآورید، وسط کوفتهها را کمی گود کنید و در آن کشمش، مغز گردو، آلو بخارا و کمی پیاز داغ قرار دهید، سپس آنها را ببندید.
5- روغن را در تابهای روی حرارت ملایم داغ کرده و اطراف کوفتهها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
6- کوفتههای سرخ شده را در قابلمهای بچینید.
7- آب، شکر و آبلیمو را مخلوط کرده و در قابلمه بریزید، مقدار آب باید در حدی باشد که سطح آن تا کمر کوفتهها بالا بیاید.
8- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
9- در اواسط پخت کوفتهها، کمی دم کرده زعفران و دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کوفتهها مغزپخت شده و آب کوفته غلیظ شود.
10- کوفتهها را پس از پختن در ظرف سرو بچینید، آب کوفته را روی آنها بریزید و با زرشک، کشمش و مغز گردو تزیین کنید.
نکات مهم
- آب مورد استفاده برای پخت کوفتهها نباید بیش از حد باشد، در غیر اینصورت کوفتهها از هم باز شده و ظاهر خود را از دست میدهند.
- برای چسبندگی بیشتر مایه کوفته میتوانید مقدار لپه را کمتر کرده و یکی دو عدد سیب زمینی نیم پز و دو عدد تخم مرغ به مایه کوفته اضافه کنید.
- این کوفته اصالتا به شکل بیضی پخته میشود، اما شما میتوانید مانند تصویر زیر، آن را به شکل دایرههای کوچک نیز درآورید.
*** نوش جان ***
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 3 دی 1398 - 14:58:52