یکی از خوشمزه ترین و مرتبطترین غذاهای محلی شب یلدا، انار پلو مجلسی است. مطمئنا این پلوی خوشرنگ و مجلسی با دورچین زیبا، میهمانی شب یلدای شما را برای سالیان سال خاطره انگیز خواهد کرد و تمامی مهمانان از آن استقبال میکنند و تا مدتها از آن صحبت خواهند کرد. پس از شما دعوت میکنیم برای آشنایی با مواد لازم و طرز تهیه این شام یلدایی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه انار پلو مجلسی
مواد لازم برای این غذای خوشمزه در جدول زیر برای شما شرح داده شده لازم به ذکر است که این مقدار برای شش تا هشت نفر کافی است و شما میتوانید مقدار آن را با رعایت نسبت مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.
مواد لازم
- برنج آبکش شده ------ 4 پیمانه
- انار دانه شده ------2 پیمانه
- سینه مرغ ------4 عدد
- خلال پسته ------ 1 پیمانه
- گشنیز تازه خرد شده ------ 2 پیمانه
- پیاز ------ 3 عدد درشت
- زعفران دم کرده ------- به مقدار لازم
- کره ------50 گرم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر تخم گشنیز ------ به مقدار لازم
چند نکته:
- در صورت تمایل میتوانید برای تزیین انار پلو علاوه بر خلال پسته از خلال بادام، خلال پوست پرتقال و کشمش نیز استفاده کنید.
- شما میتوانید سینه مرغ را با گوشت گوساله یا گوسفند بدون چربی جایگزین کنید.
- با اینکه استفاده از گشنیز تازه طعم بسیار خوب و متفاوتی به این غذا میدهد، در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
طرز تهیه انار پلو مجلسی خوشمزه
1- با اینکه تهیه این غذا به نظر کار سخت و وقتگیری است اما میتوان گفت که یکی از راحتترین و کمدردسرترین غذاهای مناسبتی محسوب میشود. کافی است مراحل تهیه آن که در این قسمت توضیح داده شده است را با دقت دنبال کنید.
2- سینه مرغ را به خوبی بشویید و با یک عدد پیاز، فلفل سیاه، نمک، زردچوبه در آب بریزید تا به خوبی پخته شود.
3- بعد از پخته شدن کامل گوشت آن را با دست ریش ریش کنید. شما میتوانید قبل از پختن مرغ آن را به مکعبهای کوچک هماندازه برش بزنید و بپزید. در این صورت نیازی به ریش ریش کردن مرغ نیست.
4- برای تهیه مایه لای برنج، بقیه پیازها را خلالی خرد کنید و در مقداری کره و روغن مایع سرخ کنید. در هنگام سرخ شدن پیاز، نیمی از خلال پسته را اضافه کنید تا روغن خوشمزه و خوشبوی خود را پس دهد.
5- سپس گوشت ریش شده را به مواد اضافه کنید و پس از چند دقیقه زردچوبه، فلفل سیاه، تخم گشنیز و نیمی از زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و بهم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
6- پس از اینکه مواد با حرارت ملایم برای دو دقیقه تفت داده شد، گشنیز خرد شده و دانههای انار را اضافه کنید و برای سه دقیقه دیگر تفت دهید تا خامی انار و گشنیز اندکی گرفته شود.
7- پس از قرار دادن سیبزمینی در ته قابلمه، یک لایه برنج آبکش شده بریزید سپس یک لایه مایه مرغ و انار بر روی آن اضافه کنید و به همین ترتیب ادامه دهید به طوری که لایه آخر برنج باشد.
8- درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود. سپس مقداری کره آب شده و زعفران دم کرده بر روی برنج بریزید و حرارت را کم کنید تا در مدت نیم ساعت دم بکشد.
9- بقیه خلال پسته و در صورت تمایل خلال بادام و کشمش را در روغن سرخ کنید تا در هنگام سرو پلوی خود را تزیین کنید.
انار پلوی شما آماده است شما میتوانید با خلالهای سرخشده، پوست پرتقال و مقداری دانه انار تازه آن را تزیین کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 18 آذر 1398 - 14:59:21