به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، ترافیک در مسیر مرز خسروی روان است و زائران دغدغه ای برای رسیدن بموقع به مرز و ورود به کشور عراق ندارند.
گزارش خبرنگاران از مرز بین المللی خسروی حاکی از آن است که آمار خروج زائران از این مرز از سه روز پیش روند نزولی محسوسی داشته و هم اکنون تردد از گیت های آن براحتی و بدون توقف در حال اجراست.
در همین حال، گزارش ها از مرز مهران حاکی است که این مسیر همچنان پر ازدحام و شلوغ است.
هرچند بازگشت زائران به داخل کشور از مرز خسروی پر ازدحام نیست اما نسبت به روزهای گذشته، روند صعودی دارد؛ به طوری که در مقابل خروج یک زائر از مرز، حدود سه نفر وارد کشور میشوند.
آقای احمدی که با همسر و کودک خردسالش به خسروی آمده، از خلوتی مسیر متعجب شده است. او به ایرنا گفت: هرگز فکر نمی کردیم مسیر و مرز اینقدر خلوت باشد و براحتی و سرعت وارد عراق شویم.
خانم امیدی کرمانی نیز گفت: ابتدا میخواستیم از مرز مهران به کربلا برویم اما خدا را شکر که از خسروی آمدیم؛ خیلی سفر سریعی بود.
فرمانده پلیس راه استان کرمانشاه نیز که برای نظارت بر تردد جاده ای به مرز خسروی آمده بود، به ایرنا گفت: مرز خسروی برای استقبال از ورود هر تعداد از زائران اربعین حسینی به کشور آمادگی و امکانات لازم را دارد.
سرهنگ محمد حیدری افزود: اتوبوس های کافی در شهرستان قصرشیرین برای انتقال زائران به شهر کرمانشاه وجود دارد و از آنجا نیز با حدود هزار دستگاه اتوبوس، زائران به سراسر کشور منتقل می شوند. همچنین بیش از 25 هزار دستگاه خودروی سواری زائران در پارکینگ های شهرستان قصرشیرین پارک شده و همین مقدار جای پارک نیز وجود دارد.
آمار تردد زائران
زائران اربعین حسینی می توانند از ساعت ۷ تا ۱۶ از مرز خسروی خارج شوند اما ورود زائران از آن تا ساعت یک نیمه شب مجاز است.
گرچه ناآرامی های اوایل مهر در بغداد سبب یکطرفه شدن مرز بین المللی خسروی به مدت سه روز شد اما از 13 مهر این مرز دوباره بازگشایی و برگشت زائران از آن شبانه روزی شد.
پس از ازدحام بی سابقه خسروی در روز 18 مهر و حضور حدود 50 هزار زائران در شهرستان قصرشیرین، شرایط با مدیریت مسؤولان آرام و ترافیک روان شده است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هر روز بین ۱۰ تا ۱۵ هزار زائر اربعین حسینی (ع) از مرز خسروی عازم کربلا میشوند، گفت: تاکنون ۱۴۰ هزار زائر از این مرز عازم عراق شدهاند.
هوشنگ بازوند، 22 مهر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مرز خسروی، وضع خدماترسانی به زائران اربعین در این مرز را مطلوب ارزیابی کرده و گفته بود: پیشبینی میکنیم در روزهای آینده نیز روزانه حدود ۱۵ هزار نفر از مرز خسروی عازم کربلا شوند.
جعفر همتی رئیس قرارگاه اربعین مرز خسروی نیز گفت: اگر مرز شبانهروزی شود تعداد زائران کربلا از این مرز به ۹۰ هزار نفر در روز هم می رسد.
اسکان مناسب زائران
تدابیر متعددی برای پذیرایی مناسب از زائران اربعین در مسیر مرز خسروی در استان کرمانشاه اندیشیده شده است.
بیش از ۸۰ موکب در داخل استان کرمانشاه از زائران اربعین حسینی(ع) پذیرایی می کنند.
فرماندار کرمانشاه در این باره گفت: ظرفیت اسکان حدود ۶۰ هزار زائر اربعینحسینی (ع) با همکاری مردم و ارگانهای مربوطه در این شهرستان ایجاد شده است.
فضل الله رنجبر در گفت وگو با ایرنا، اظهار کرد: برای ایجاد ظرفیت اسکان زوار، هیأت امنای مساجد، شهرداری، هلال احمر، ورزش و جوانان، بسیج سپاه پاسداران، ستاد عتبات عالیات و ادارات مختلف پای کار هستند.
فرماندار قصرشیرین نیز گفت: از ۱۵ تا ۲۰ مهرماه با از سرگیری عزیمت دوباره زائران اربعین حسینی (ع) از مرز رسمی خسروی ۴۰ هزار تن از زائران اربعین در این شهرستان اسکان یافتند.
مرادعلی تاتار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به محدودیت زمانی تردد و اینکه خروج زائران از مرز رسمی خسروی از هفت صبح تا ۱۶ بعدازظهر انجام میشود، پس از اتمام ساعتکاری روزانه برای تمامی زائرانی که در مرز خسروی و قصرشیرین اقامت دارند، خدمات اسکان ارائه میشود.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار زائر از مسیر کرمانشاه راهی مرز مهران و عتبات عالیات شدند؛ امسال اما با بازگشایی مرز بین المللی خسروی، بخش زیادی از زائران ترجیح دادند که از این مسیر راهی عراق شوند و سفر خود را کوتاهتر کنند.
زیرساختهای مناسب و مسیر کوتاهتر تا کربلای معلی، مرز خسروی را به اولویت بخشی از زائران اربعین تبدیل کرده است.
مسیر ولایت
مرز بین المللی خسروی قدیمی ترین مسیر تردد زائران ایرانی به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند، پس از عبور از استان دیاله و بغداد به کربلا و نجف می رسند.
مرز خسروی از دیرباز مسیر عزیمت زائران ایرانی به عتبات عالیات بوده و اصالت مسیر کربلا متعلق به این مرز است.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند ابتدا به زیارت امامین عسکریین(ع) در سامراء و امامین جوادین(ع) در کاظمین مشرف می شوند؛ سپس به کربلا می روند و به امام حسین(ع) و یارانش عرض ادب می کنند و در نهایت در نجف به بارگاه امیرالمومنین(ع) می رسند. به همین دلیل مرز خسروی به «مسیر ولایت» ملقب شده است.
از سوی دیگر، شیعیان عراقی نیز برای زیارت امام رضا (ع) از گذرگاه خسروی وارد ایران می شوند.
چهار شنبه 24 مهر 1398 - 8:25:22