به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حسین ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در حاشیه جلسه این ستاد که ظهر پیش از امروز برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به لغو روادید برای ورود به عراق و ایجاد تسهیلات بیشتر برای زوار برآورد داریم که تعداد بیشتری در مراسم پرشکوه اربعین حسینی(ع) شرکت میکنند. بر اساس شرایط جدید پیشبینیهای متفاوتتری از سنوات گذشته هم برای اسکان زوار و حمل و نقل زوار داریم.
وی افزود: مسئولیت اصلی ما در داخل ایران بوده و قسمتی که در عراق خدمات ارائه میدهیم کمک به دولت و ملت عراق میباشد در حالی که که ملت و دولت عراق میزبان هستند.
رئیس ستاد ابعین حسینی تصریح کرد: از استان همدان پیشبینی کردهایم که همه ظرفیتها چه در بخشهای عمومی و چه بخشهای خصوصی سازماندهی گردد که اگر لازم باشد و در صورتی که حمل و نقل با کندی انجام شود، برای اسکان مردم از استانهای عقبه و مرزی استفاده نماییم که عمدتا حسینیهها، سالنها و مساجد خواهد بود.
ذوالفقاری همچنین درباره حمل و نقل زائران گفت: ما ظرفیت مشخصی برای حمل و نقل عمومی در داخل کشور داریم؛ حدود 14000 اتوبوس بین شهری در کشور داریم و 11800 دستگاه از این تعداد فعال هستند و کار میکنند و در زمان اربعین حدود 8000 الی 8500 دستگاه را برای حمل و نقل زوار اختصاص میدهیم. در داخل کشور و برای نیازهای حمل و نقلی مردم هم مشکل داریم چون آنان بین استانها و شهرستانها تردد دارند و باید به نیاز آنان پاسخ داده شود و کسی نمیتواند معجزه کند.
وی ادامه داد:در حوزه حمل و نقل ریلی امسال به کرمانشاه و رامهای قطار بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد و حمل و نقل هوایی نیز مانند سنوات گذشته است. اینکه تاکید میکنییم که زوار سفر خود را مدیریت کنند به این دلیل است زیرا ظرفیت ما در حال تردد است و ما نیز با سیستم «جیپیاس» در زمان عملیات میدانیم چه تعداد اتوبوس در حال تردد و کجا قرار دارند. وقتی ظرفیت بیشتری نیست و مردم هم بعد از اربعین بدون محاسبه وارد مرزها میشوند، در مقاطعی ظرفیت حمل و نقل با تعداد مسافر تطبیق ندارد و برای این کار پیشبینی کردیم تا در شهرهای مرزی توقف و مردم اسکان داشته باشند. البته سابقه نشان میدهد که مردم حاضر نیستند در مراکزی که ما در مهران پیشبینی کردیم اسکان داشته باشند و چندساعت بمانند و تعداد کمی از این استقبال کردند. ما با صراحت به مردم ظرفیت را میگوییم و مردم و زوار عزیز نیز در رفت و برگشت همکاری کنند تا بتوانیم سفر را توزیع کنیم که مشکلی پیش نیاید.
رئیس ستاد اربعین حسینی درباره ارز زائران گفت: تا این لحظه مطلبی در این باره نهایی نشده است، زیرا بحثهای تخصصی و روشهایی در این زمینه داریم اما سال گذشته اعلام کردیم که موافق پرداخت ارز در عراق نیستنیم و اگر لازم باشد و امکانی برای بانک مرکزی باشد پیشنهاد کردیم که ارز در داخل ایران تهیه شود. توصیه میکنیم مردم در این سفر پول همراه داشته باشند و حتی اگر وقتی در داخل عراق کار صرافی اتفاق بیفتد لازم است که مردم پول همراه داشته باشند.
ذوالفقاری خاطر نشان کرد: خدماترسانی ما در مرزهای ایران از 13 الی 30 مهر میباشد زیرا برخی زوار زودتر سفر خود را آغاز میکنند و سفر و بازگشت آنان چند روز به طول میانجامد برگردند و به این دلیل بازه زمانی را افزایش دادیم.همچنین از تاریخ 16 الی 27 مهرماه در خاک عراق خدماتدهی خواهیم داشت؛ زیرا داخل خاک عراق حضور و هم تامین امکانات موکبداران زمانبر است.
وی همچنین درباره تردد زائران از مرز خسروی گفت: توافقی به صورت کتبی بین وزرای کشور ایران و عراق انجام گرفته و در این توافق، ما و سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق بهدنبال این هستیم که زمان بازگشایی مرز خسروی از سوی عراق اعلام شود. تا وقتی که از طرف دولت عراق بازگشایی مرز خسروی رسما اعلام نشود امکان تردد برای زوار میسر نیست. ما اعلام کردهایم و پیگیری نیز میشود که زمان بازگشایی مرز را بهزودی به ما اعلام کنند و دولت عراق در حال حاضر بهدنبال ایجاد زیرساختها و مخصوصا امنیت مسیر مرز تا بغداد است.بنابراین مرز خسروی باز نمیباشد بلکه برای تردد زوار باز نیست ولی برای تردد کالا و امکانات مانند گذشته باز است.
رئیس ستاد اربعین همچنین اظهار کرد: ما درباره مسئله لغو روادید تلاش کردیم و این موضوع جزو مطالبات همیشگی زوار ایرانی در کل سال و مخصوصا در اربعین بود. در سفری که ریاست محترم جمهور به عراق داشتند و ما نیز بودیم، مذاکرات فشردهای با مسئولین عراقی صورت گرفت و نتیجه این شد که دولت عراق با مجانی بودن صدور روادید برای طول سال موافقت کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز متقابلا مجانیبودن روادید را برای عراقیها اعلام کردند.
ذوالفقاری تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که همه ساله در زمان اربعین مسئله صدور روادید بود و وقت مردم و مسئولین گرفته میشد. توافق کردیم که از اول محرم تا پایان ماه صفر نیازی به روادید نیست. این کار بزرگی بود و بحثهای زیادی در اینباره انجام گرفت تا به این نتیجه رسیدیم. با صراحت به مردم عزیزمان میگوییم برای سفر به عراق تا دیر نشده در سامانه «سماح» ثبتنام کنند و بیمهنامه همراه داشته و حتما باید با گذرنامه دارای حداقل 3 ماه مدت اعتبار باشند.
وی ادامه داد: لغو روایدید به این معنا نیست که نیازی به گذرنامه وجود ندارد بلکه باید گذرنامه و بیمهنامه داشته باشند تا بتوانند از مرز عبور کنند و تسهیلات زیادی در نظر گرفته شده و مردم میتوانند از طریق اینترنت ثبتنام کنند. تاکید میکنیم که زوار عزیز دقت کنند که در ورود به عراق باید تمام قوانین آن کشور را رعایت کنیم. وزارت بهداشت داروهای ممنوعه را اعلام میکند؛ برخی داروها هستند که در ایران مجاز بوده ولی در عراق غیرمجاز هستند.
رئیس ستاد اربعین حسینی به مردم و زوار توصیه کرد: زوار کرایه رانندگان را بپردازند و در برخوردها با پلیس، خدام و موکبداران رعایت نمایند که ما اعلام هم کردیم که یک بسته آموزشی کاملی را کمیته تبلیغات و صدا و سیما منتشر و پخش میکنند تا مردم در جریان مواردی را باید رعایت نمایند قرار داشته باشند. آخرین زائری که از سال گذشته در عراق بازداشت شده بود چند روز اخیر آزاد شد. مردم رعایت توصیههایی ستاد اربعین میکند را انجام دهند و تاکید میکنیم که زوار برای سفر سازماندهی داشته باند و به صورت گروهی حرکت کرده و نفری که با مسیر و مقررات آشنایی دارد بتواند کار گروه را به پیش ببرد. ما با دولت عراق هماهنگی زیادی داریم، اگر کسی بدون مجوز فانونی وارد عراق شود باید 6 ماه زندانی شود. براساس توافقات صورت گرفته اکثر کسانی که دستگیر شده تحویل دستگاه قضایی عراق داده نشدند که اگر این انجام میگرفت،فرد باید 6 ماه زندانی میشد و توافق کردیم که آنان را طرد کنند ولی علاج این است که بپذیریم وقتی وارد خاک کشور دیگری میشویم باید تابع ضوابط و مقررات آن کشور باشیم و باید به ارزشها و سنتها آن کشور آگاهی داشته باشیم.
ذوالفقاری تصریح کرد: افتخار مردم عراق در طول تاریخ خدمتگزاری به زوار است و ما نباید با رفتار و برخوردهایمان خدای ناکرده لطمهای به این افتخار همیشگی مردم و دولت عراق بزنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم، درباره برنامههای ستاد مرکزی اربعین برای تردد زوار خارجی و عبور از ایران، تصریح کرد: زواری که از کشورمان عبور میکنند، از آذربایجان، ترکیه، پاکستان و افغانستان هستند ودر برنامههای 4 استان آوردهایم دادیم که در قسمت ورودی امکاناتی ایجاد کنند تا اگر معطلی داشته باشند خدماتدهی شود. در مسیر نیز با هماهنگی با بسیج سپاه پاسداران در طول مسیر حرکت به آنان خدمات داده میشود. درباره زمان استقبال و بدرقه در ورود و خروج برنامهریزی کردهایم و در مرز نیز یک لاین جداگذاشتهایم تا مراعات احوالاتشان بشود.
ذوالفقاری در پایان گفت: توافق شده تا اتباع مجاز افغانستانی داخل ایران و همچین اتباع عراقی که در ایران هستند میتوانند بدون روادید و عدمبدون پرداخت وجه و با داشتن دفترچه اقامت که نیروی انتظامی برای آنان صادر میکند، از مرز خارج شوند و افغانیهایی که در ایران هستند تا دیر نشده ثبتنام کرده تا دفترچه را دریافت کنند و مشکلی برای عبور از مرز و سفر به عراق نداشته باشند.
دو شنبه 11 شهریور 1398 - 16:17:14