الحریری: برای تشکیل دولت همه گروه ها باید از موضع خود کوتاه بیایند

سه شنبه 11 دی 1397 - 11:27:56
الحریری: برای تشکیل دولت همه گروه ها باید از موضع خود کوتاه بیایند

تهران- الکوثر: سعد الحریری ، نخست وزیر مامور به تشکیل کابینه لبنان که پس از گذشت بیش از هفت ماه نتوانسته این ماموریت را به نتیجه برساند گفت که برای این هدف باید همه گروه های سیاسی از موضع خود کوتاه بیایند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  الحریری دوشنبه شب در جریان بازدیدش از مقر پلیس لبنان به مناسبت سال نوی میلادی در جمع خبرنگاران با ابراز خوش بینی نسبت به روند تشکیل دولت گفت: ما تقریبا 10 روز پیش با اراده گروه های سیاسی به راه حلی نزدیک شده بودیم و فکر می کنم پس از آغاز سال جدید همه ما باید بر اساس این منطق اقدام کنیم و مطمئنم که به راه حلی دست خواهیم یافت.
الحریری هرگونه سردی در روابطش با 'میشل عون' رئیس جمهوری لبنان را رد و این روابط را عالی توصیف کرد.
«سعد الحریری» سوم خرداد امسال پس از کسب حمایت اکثریت پارلمان جدید از سوی «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور به عنوان نخست وزیر مامور به تشکیل کابینه معرفی شد اما ماموریت وی با گذشت بیش از هفت ماه به نتیجه نرسیده است.
بر اساس توافق گروه های لبنانی، قرار است دولت «وحدت ملی» با حضور همه طیف های سیاسی این کشور بر اساس تعداد کرسی های کسب کرده در انتخابات پارلمانی تشکیل شود.
اختلاف گروه ها در مورد سهم هر یک در دولت آینده باعث شده، تشکیل دولت همچنان با اما و اگرهای زیادی همراه باشد.
طی دو ماه اخیر مهمترین اختلاف درباره سهمیه طائفه اهل تسنن در کابینه بوده است.
6 تن از نمایندگان پارلمان لبنان که خود را سنی های مستقل می خوانند، با تشکیل فراکسیونی خواهان تخصیص یک کرسی در دولت به خود شدند.
این نمایندگان می گویند حزب 'جریان المستقبل' به رهبری الحریری از آنجا که تمامی 27 کرسی اهل سنت در پارلمان را در اختیار نگرفته نمی تواند تمامی سهمیه اهل سنت در دولت را نیز به دست آورد.
این 6 نماینده سنی نزدیک به حزب الله لبنان هستند و دو ماه پیش نیز این حزب در دفاع از مطالبه آنها، اعلام کرد تا تامین نشدن خواسته این نمایندگان از معرفی اسامی وزرای خود در کابینه آینده خودداری می کند.
این در حالی بود که الحریری در انتخابات اخیر پارلمانی یک سوم از کرسی های حزب خود را از دست داده بود و نمی خواست با پذیرش سنی های مخالف او در کابینه، این شکست، به وزن وی در دولت نیز اثر بگذارد. 
سرانجام حدود دو هفته پیش با ابتکار عمل رئیس جمهوری راه حل بینابینی برای گذر از این مشکل ایجاد شد. بر این اساس مقرر شد به سنی های مستقل یک کرسی در کابینه از سهم رئیس جمهوری داده شود. در عین حال این نمایندگان هم حاضر شدند که از موضع قبلی خود در ضرورت معرفی وزیر از میان خود آنها کوتاه بیایند و فردی خارج از جمع خود را به عنوان وزیر پیشنهاد کنند و رئیس جمهوری نیز وی را معرفی کند.

با طرح این الگو امیدها برای تشکیل دولت افزایش یافت و محافل سیاسی و حتی خود الحریری از تشکیل قریب الوقوع دولت خبر دادند اما بار دیگر این روند با مشکل روبرو شد.
'جواد عدرا' که گزینه پیشنهادی 6 نماینده سنی مستقل بود در موضعی غیرقابل انتظار اعلام کرد که او تنها حاضر است به عنوان سهمیه رئیس جمهوری در دولت حاضر شود و هیچ فراکسیونی را نمایندگی نمی کند؛ این موضع باعث شد تشکیل دولت بار دیگر با مانع روبرو شود.
فراکسیون 6 نفره سنی های مستقل که همه هدفشان داشتن وزن و تریبون در کابینه است، با موضع عدرا حمایت خود از وی را برداشتند و قرار شد که فرد دیگری را برای انتخاب از سوی رئیس جمهوری معرفی کنند. 
از سوی دیگر گفته شده درباره برخی وزارتخانه ها اختلاف نظرها بین گروه های سیاسی وجود دارد.


سه شنبه 11 دی 1397 - 11:27:42