به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «جیمز جفری» نماینده رئیسجمهور آمریکا در امور سوریه عصر دوشنبه به وقت واشنگتن با طرح ادعای عدم موفقیت مذاکرات ایران، روسیه و ترکیه در مورد سوریه (موسوم با روند آستانه)، گفت آمریکا منتظر است تا گزارش «استفان دیمیستورا» نماینده سازمان ملل در مورد سوریه را بشنود، اما معتقد است که روند آستانه باید متوقف شود.
جفری که در نشست خبری هفتگی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، با اشاره به نشست ترکیه، روسیه، فرانسه و آلمان در استانبول با موضوع سوریه، گفت: «پس از کنفرانس استانبول امیدوار بودیم که روسها، ایرانیها و ترکها بتوانند فهرست سوم اعضای کمیته تدوین قانون اساسی را نهایی کنند. این هدف اصلی نشست پنجشنبه گذشته در آستانه بود، اما آنها موفق به این کار نشدند».
تأکید بر ادامه آتشبس در ادلب تنها نکته بیانیه پایانی نشست آستانه بود که جفری از آن استقبال کرد و آن را «خبری بسیار خوب» و «بسیار مهم» خواند. وی سپس با اشاره به بیانیه «استفان دیمیستورا» نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه که نشست آستانه را «یک فرصت از دسترفته» توصیف کرده و گفته بود «پیشرفت ملموسی» در جهت تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه به دست نیامده، گفت: «فکر میکنیم روند آستانه به پایان خود رسیده است».
با این حال، نماینده آمریکا در امور سوریه گفت واشنگتن منتظر است تا روز ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) گزارش دیمیستورا به شورای امنیت در مورد وضعیت مذاکرات سوریه را بشنود. او گفت این گزارش مشخص خواهد کرد که آیا روند آستانه میتواند راهحل سیاسی را پیش ببرد، یا این که بنبستی ایجاد شده است و باید در وضعیت کنونی بازنگری کرد.
جفری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی در مورد روند آستانه گفت: «پیشنهاد ما، و به عقیده من دیدگاه بسیاری از اعضای بزرگ سازمان ملل متحد در بحث سوریه، این است که این ابتکار عجیب "سوچی-آستانه" را ادامه ندهیم. در این روند قرار بود آنها قانون اساسی را تدوین کرده و آن را به دیمیستورا ارائه کنند. آنها تلاش کردند، اما شکست خوردند و تا الان هم موفق به این کار نشدهاند. دیدگاه ایالات متحده این است... که اگر تا ۱۴ [دسامبر، موعد ارائه گزارش دیمیستورا] هم موفق نشوند، باید روند آستانه را متوقف کنیم».
وی در پاسخ به این سوال که در صورت توقف روند آستانه باید چه کاری انجام داد، گفت باید بار دیگر سراغ سازمان ملل رفت. او در مورد این که چطور میخواهد روند سیاسی را با مشارکت نظام سوریه پیش ببرد، بیآنکه توضیحی دهد یا اینکه بگوید جایگزین عملی برای روند آستانه چیست، صرفا گفت: «رژیم سوریه انعطافهایی نشان داده است».
ایران، روسیه و ترکیه پارسال برای کمک به حل و فصل سیاسی بحران سوریه، سلسله نشستهایی را در شهر «آستانه» قزاقستان برگزار کردند. پیرو همین نشستها، کنفرانسی هم با حضور نمایندگان جناحها و اقوام مختلف سوریه در شهر «سوچی» روسیه برگزار شد تا طرفین بتوانند با تدوین یک قانون اساسی جدید، راه را برای حل بحران هموار کنند. دور تازه نشست آستانه روز پنجشنبه با حضور معاونین وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه برگزار شد و طرفین پس از آن بار دیگر بر لزوم ادامه تلاشها برای حل سیاسی بحران، تأکید کردند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 13 آذر 1397 - 12:32:4