به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، القدس العربی روز دوشنبه افزود: پرسشی که این روزها در محافل غربی درباره قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی در ترکیه مطرح می شود این است که آیا باید بن سلمان با تضمین های های بین المللی به دنبال کشوری برای پناهندگی باشد؟
این روزنامه به نقل از یک منبع غربی افزود که سعودی ها به دنبال کشوری برای پناهندگی و حمایت از او در برابر قانون به دلیل قتل خاشقچی و جنایت های دیگر از جمله بازداشت شاهزاده ها و بازرگانان و جنگ یمن هستند و چه بسا این کشور در اروپای شرقی یا آسیا باشد.
این روزنامه ادامه داد از زمان بازگشت «جینا هاسپل» مدیر سازمان اطلاعات آمریکا (سی آی ای) از ترکیه و مطلع شدن وی از فایل های صوتی و شواهد متعدد درباره جزئیات قتل خاشقچی که نقض آشکار قوانین بین المللی است دلایل کنار رفتن احتمالی بن سلمان و پناهنده شدنش توجیه می شود.
القدس العربی افزود که واشنگتن برای تصمیم گیری نهایی چند هفته مهلت خواسته و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره امکان اعمال تحریم ها ضد ریاض سخن گفته و خواستار مهلتی برای تعیین سرنوشت بن سلمان شده است.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه نیز در مقاله ای که در روز جمعه در روزنامه واشنگتن پست منتشر کرد نوشت که دستور قتل خاشقچی از مقامات عالی عربستان صادر شده است و تنها سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی را تبرئه کرد و به این ترتیب همه اتهام را متوجه بن سلمان دانست و راه را بر روی آمریکا برای مبرا ساختن او بست.
القدس العربی درباره امکان پناهنده شدن بن سلمان به اروپای شرقی نوشت که بن سلمان نمی تواند به کشورهای غربی مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس پناهنده شود چرا که امکان تعقیب قانونی او در این کشورها در محاکم بین المللی وجود دارد و از سوی دیگر افکار عمومی غربی اجازه حضور ولیعهد عربستان را در این کشورها نمی دهد بنابراین او باید به کشورهای اروپای شرقی یا یک کشور آسیایی پناهنده شود و این درحالی است که گرانترین کاخ جهان را در فرانسه خریداری کرده است اما با توجه به متهم شدنش در پرونده خاشقچی نمی تواند به فرانسه پناهنده شود.
القدس العربی به نقل از منبع غربی خود نوشت که آمریکا دیگر نمی خواهد بن سلمان در قدرت باشد چرا که او با رفتار بی پروای خود باعث می شود آمریکا هزینه های سنگینی بپردازد و برای حمایت از منافعش در خاورمیانه می خواهد وی را کنار بگذارد.
این منبع اضافه می کند که ماندن بن سلمان در قدرت به معنای این است که کنگره آمریکا تحریم های نظامی شدیدی ضد عربستان اعمال می کند و تحریم های نظامی علیه ریاض به معنای قوی تر شدن ایران در منطقه است.
از سوی دیگر زمانی که بن سلمان از قدرت کنار گذاشته شود دیگر در عربستان امنیت ندارد چرا که بسیاری خواستار انتقام از او هستند و هم اکنون نیز امکان یک کودتا در داخل خاندان سعودی از سوی شاهزاده ها یا از سوی ارتش وجود داد که از تحریم های آمریکا که باعث تضعیف آنها در منطقه خواهد شد، بیم دارند.
القدس العربی در ادامه نوشت که کنار رفتن بن سلمان از قدرت خسارت بزرگی برای اسرائیل محسوب می شود بخصوص پس از احتمال تصمیم دولت آمریکا برای کنار گذاشتن وی و گزارشی که رئیس سیا بعد از بازگشت از ترکیه ارایه کرد اما اسرائیل نیز سکوت نکرد و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیرش به دفاع از ولیعهد عربستان و اهمیت وی برای خاورمیانه پرداخت .
این روزنامه افزود که عربستان به جنایت قتل خاشقچی اعتراف کرده و دستگاه امنیتی این کشور بازداشت مخالفان را متوقف و شاهزاده خالد بن طلال و شماری دیگر از شاهزادگان سعودی را که پیشتر به دلیل اعتصاب در دیوان پادشاهی بازداشت شده بودند آزاد کرده و گروه دیگری را نیز آزاد خواهد ساخت اما اکنون باید وارد مرحله آخر یعنی کنار گذاشتن بن سلمان شود زمانی که شورای بیعت عربستان با ولیعهد جدید بیعت کند.
القدس العربی اضافه کرد اگر بن سلمان برای ماندن در قدرت پافشاری کند و به دلیل وضعیت بیماری ملک سلمان یکجانبه تصمیم گیری کند در این صورت کار به خشونت کشیده خواهد شد.
دو شنبه 14 آبان 1397 - 15:13:39