راهنمای زائران اربعین ؛ مقدمات سفر

پنج شنبه 5 مهر 1397 - 9:22:33
راهنمای زائران اربعین ؛ مقدمات سفر

انجام هر سفری از جمله سفر اربعین حسینی نیازمند تدارک مقدمات سفر و ملزومات آن است که در اینجا به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود.

تهران- الکوثر:   برای سفر به عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی (همانند هر سفر به خارج از کشور)، نیاز به همراه‌داشتن گذرنامه می‌باشد. از این رو، همه مشتاقان این سفر قبل از هر اقدامی، لازم است تا پیش از رسیدن ایام اربعین نسبت به دریافت گذرنامه از طریق دفاتر پلیس + 10 اقدام کنند تا با کمبود وقت و ازدحام در ایام اربعین مواجه نشوند.

* در صورتی که زائر، گذرنامه دارد، باید گذرنامه وی حداقل شش ماه از تاریخ خروج، اعتبار داشته باشد. بدیهی است چنانچه اعتبار آن کمتر باشد، از خروج وی جلوگیری خواهد شد. در صورتی که گذرنامه کمتر از این مدت اعتبار دارد، لازم است نسبت به اخذ گذرنامه جدید اقدام شود.

* توجه شود گذرنامه گروهی صادر نمی‌شود، بلکه  برای هر نفر یک گذرنامه صادر می‌شود.

ثبت نام

طبق مقررات موجود، زائران و مشتاقان زیارت امام حسین، در ایام اربعین می‌توانند جهت ساماندهی مناسب‌تر و عدم مواجهه با مشکلات احتمالی در سامانه معرفی‌شده از سوی ستاد مرکزی اربعین حسینی ثبت نام کنند. برای انجام این اقدام به راهنمایی موجود در آن سامانه مراجعه نمایند.

عضویت در کاروان یا گروه

* مناسب است زائر اربعین حسینی قبل از ثبت نام، همراهان خود را تعیین کند و فردی که به عنوان سرگروه یا مدیر کاروان تعیین می‌شود، ثبت نام را به صورت گروهی انجام دهد.

* همچنین شایسته است مدیر کاروان یا گروه برای هر یک از اعضا، کارت شناسایی تهیه و به آنها تحویل نماید تا در صورت لزوم، زائران بتوانند از  آن استفاده نمایند.

* راهنمای جداگانه برای مدیر کاروان یا گروه توسط کمیته فرهنگی و آموزشی با همکاری کمیته اعزام تهیه شده که از راه‌های پیش‌بینی‌شده تحویل مدیران محترم کاروان‌ها می‌شود.

بیمه

* با توجه به هزینه‌های بالای درمانی در عراق، همه زائران، ملزم به داشتن بیمه می‌باشند. در این خصوص اطلاعات لازم از طریق رسانه‌های گروهی یا در زمان اخذ روادید، اعلام می‌شود.

* نشانی شرکت‌های بیمه‌گر در اربعین، در سامانه ثبت نام، مشخص می‌شود.

 روادید (ویزا)

* روادید عبارت است از مجوز عبور از مرز و ورود به کشور عراق که توسط سفارت و کنسول‌گری عراق یا نمایندگی‌های آن صادر می‌شود.

* برای تهیه روادید از طریق سامانه معرفی‌شده یا دفاتر زیارتی قانونی معرفی شده، اقدام شود.

 مجوز خروج از کشور

برخی از زائران، حتی با داشتن گذرنامه و روادید نمی‌توانند از کشور خارج شوند و نیاز به مجوزهای خاص دارند.  این افراد عبارتند از:

نظامیان؛

طلاب حوزه‌های علمیه مشغول به تحصیل و مشمول خدمت سربازی؛

دانشجویان مشمول خدمت سربازی؛

سربازان وظیفه؛

مشمولان خدمت سربازی؛

کسانی که به دلایلی ممنوعیت خروج از کشور دارند؛ مانند بدهکاران مالیاتی.

تدارک وسیله نقلیه

از ملزومات دیگر و انجام مقدمات سفر، تدارک وسیله نقلیه (هوایی یا زمینی) و تهیه بلیت سفر است.

تهیه برنامه سفر

بهتر است زائران موسم اربعین پیش از سفر، برنامه مسافرت خود را تنظیم نمایند. اینکه سفر هوایی باشد یا زمینی؛ و اگر سفر زمینی را انتخاب نمایند، از کدام مرز (مهران، شلمچه، چزابه، خسروی یا مرز دریایی خرمشهر) به عراق سفر می‌نمایند؛ بازه سفر آنها از چه تاریخی آغاز می‌شود و سفرشان چند روز به طول می‌انجامد؛ از کدام مسیر به سوی کربلا حرکت خواهند کرد؛ آیا به صورت پیاده به کربلا می‌روند یا سواره؛ نحوه بازگشت به کشور چگونه است؛ و...

پاسخ به سؤالاتی از این قبیل، می‌تواند به مدیریت سفر کمک کند.

فراگیری دانش‌ها و مهارت‌های لازم

مناسب است در فرصت باقیمانده تا شروع سفر اربعین، دانش‌ها و مهارت‌های لازم را فراگرفت. در ادامه به برخی از آن موارد اشاره می‌شود:

احکام دینی به ویژه احکام سفر

معارف اسلامی و تاریخ اسلام

کلمات و اصطلاحات پرکاربرد عربی

کمک‌های اولیه

امداد و نجات

مدیریت زمان

تدارک لوازم مورد نیاز

برای ایام پیاده‌روی، وسایلی نیاز است که در زیر به مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود:

کوله پشتی

راحت‌ترین نوع حمل بار در مسافت‌های طولانی، استفاده از کوله‌پشتی سبک است.

مواد غذایی

در طول مسیر راهپیمایی، خصوصاً در مسیر نجف به کربلا مواد غذایی به مقدار کافی توسط موکب‌ها تهیه شده و به صورت رایگان (در مدت زمان منتهی به روز اربعین) در اختیار زائران قرار خواهد گرفت، ولی بهتر است حتماً مقداری غذای فاسد نشدنی و بادوام و خشکبار مانند خرما، بادام، انجیر و آب همراه زائر باشد.

لباس مناسب

* زائران، برای جلوگیری از بیماری، لباس‌های مناسب فصل به همراه داشته باشند: جوراب، دستکش، کلاه، گوش، کاپشن‌سبک و... (برای فصل‌های سرد) از این‌گونه لباس‌هاست.

* معمولاً‌ ابتدای صبح، هوا خنک‌تر است و به تدریج، گرم می‌شود. بهتر است از لباس‌های متوسط و سبک استفاده شود تا در طول روز و گرم‌شدن هوا، به تدریج لباس‌ها کم شود.

کیسه خواب

از آنجا که ممکن است جای مناسبی برای اسکان و اقامت پیدا نشود، همراه‌داشتن کیسه خواب ضروری به نظر می‌رسد. پیشنهاد می‌شود از کیسه خواب نظامی استفاده شود که دارای حجم کم و کارآیی مناسبی است.

کفش مناسب

* کفش علاوه بر سبک‌بودن و برخورداری از کفی مناسب، نباید بسیار بزرگ باشد، به نحوی که پا در آن، رها باشد و به گونه‌ای هم کوچک نباشد که پا، تحت فشار قرار گیرد.

* توصیه می‌شود کفش‌های دارای بند پوشیده نشود، بلکه کفش مناسب و آزاد تهیه شود؛ چرا که زائران در طول مسیر، دائماً برای استراحت یا وضوگرفتن، ناگزیر به درآوردن کفش هستند.

* بهتر است از کفش چرمی که مدتی استفاده شده و نه خیلی گشاد و نه خیلی چسبان باشد، برای این مسیر استفاده شود.

روانداز و بالش

* با توجه به محدودیت وسایل استراحت، مناسب است پتوی سبک و بالش کوچک همراه زائران باشد.

* بهترین گزینه، پتوهای سفری است تا در صورت لزوم از آن استفاده شود. البته همراه‌داشتن کیسه خواب مناسب، زائر را از پتو بی‌نیاز می‌کند.

* لازم است ملحفه سبک و تمیز، همراه باشد.

چفیه

چفیه برای پوشاندن سر و گردن، خشک‌کردن دست و صورت و موارد دیگر کاربرد دارد.

عینک و کلاه

* برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی چشم و پوست صورت، بهتر است عینک آفتابی مناسب و کلاه نقاب‌دار استفاده شود.

* در صورت استفاده از عینک طبی، بهتر است یک عینک اضافه نیز همراه باشد.

گوشی تلفن، شارژر و سیم کارت

* آنتن‌دهی تلفن همراه در عراق کیفیت مناسبی ندارد و این مشکل به ویژه در ایام اربعین، به سبب حجم بالای کاربران تشدید می‌شود،

* در هر صورت باید آمادگی قطع‌شدن تماس‌ها وجود داشته باشد و این آمادگی به خانواده‌ها در ایران نیز اطلاع داده شود.

* برای خرید سیم کارت‌های عراقی، در کشور عراق اقدام کنید که امکان آزمایش سالم و معتبر بودن سیم‌کارت وجود داشته باشد.

* اگر از سیم‌کارت‌های ایرانی (اعم از اعتباری و دائمی) استفاده می‌شود، هنگام دریافت تماس از ایران، طبق تعرفه، برای زائر هم هزینه دارد.

* در مسیر پیاده‌روی و در بعضی موکب‌ها، برق و انواع شارژرها موجود است، اما بهتر است شارژر، باتری همراه (پاوربانک) و باتری اضافی همراه باشد.

پول، ارز و کارت بانکی

* گاهی برای تردد در مسیرها و خرید برخی ضروریات نیاز به صرف هزینه است، بنابراین لازم است به مقدار کافی پول و ارز همراه زائر باشد.

* جهت کاهش مشکلات مالی احتمالی و وجود دستگاه‌های خودپرداز در عراق، مناسب است یک کارت بانکی همراه زائر باشد تا در صورت نیاز بتواند استفاده نماید.

نقشه‌های راهنما

* همراه‌داشتن نقشه‌های راهنمای مسیرهای تردد و همچنین نقشه‌های راهنمای اماکن زیارتی در جلوگیری از سردرگمی و بهره‌برداری حداکثری از زمان بسیار مفید است.

* نقشه‌های راهنمای مسیرهای تردد در عراق، به ویژه در زمان خروج از شهرهای زیارتی و هنگام بازگشت به ایران کمک بسیار خوبی خواهد بود.

* برای دستیابی به نقشه‌های راهنما، علاوه بر امکان دریافت آنها از  پورتال الاربعین، می‌توان از برنامه‌های موبایلی که حاوی نقشه‌ها هستند، نیز استفاده کرد.

سایر لوازم مورد نیاز

* برخی وسایل ممکن است در طول سفر نیاز شود که بهتر است زائر آنها را به همراه داشته باشد؛ از جمله: حوله، ماسک یک بار مصرف، دستمال کاغذی، دستمال مرطوب، لیوان کوچک دسته‌دار، قاشق، چنگال و چاقو، خمیردندان سفری، صابون یا مایع صابون، شامپوی کوچک، مهر و جانماز و کتاب‌های زیارت و ادعیه (مانند رهپویه زیارت).

* باید توجه داشت که حمل کوله و بار سبک در پیاده‌روی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، اما به همراه داشتن تجهیزات کامل  نیز لازم می‌نماید.

* همچنین همراه‌داشتن برخی وسایل همچون چاقو در سفرهای هوایی و بردن آنها به داخل هواپیما ممنوع است.

راه‌های کسب اطلاعات

زائران گرامی در صورت نیاز به دریافت تولیدات، محصولات و اطلاعات در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی، تبلیغی و اجرایی می‌توانند از راه‌های ذیل نیازهای خود را برآورده سازند:

رادیو اربعین

* با توجه به فعال‌شدن رادیو اربعین پیش از اربعین حسینی، زائران می‌توانند از برنامه‌های متنوع این شبکه رادیویی پیش از شروع سفر و در طول سفر استفاده نمایند و از اطلاع‌رسانی‌هایی که انجام می‌گیرد نیز مطلع‌شوند.

* در صورتی که امکان استفاده از اینترنت برای زائران فراهم باشد، می‌توانند با نصب نرم‌افزار رادیو اربعین بر روی گوشی همراه خود از این امکان استفاده  نمایند.


ازصفحه محرم الکوثر فارسی دیدن کنید

برای دسترسی به مطالب مفید درباره اربعین اینجا کلیک کنید

از صفحات دین و زندگی و ندای نور الکوثر فارسی دیدن کنید

آموزش سوره های قرآن ویژه کودکان


پنج شنبه 5 مهر 1397 - 9:22:13

برچسب :