به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، پاکستان طی عمر 70ساله خود با تهدیدهای مختلفی از جمله درگیری نظامی با هند و حملات تروریستها مواجه بوده و همین باعث شده تا ارتش این کشور با آمادگی کامل آماده دفاع از مرزهای خود باشد.
طی نبردهایی که برای آزادی و اعتبار پاکستان انجام شده دهها هزار نظامی جان خود را از دست دادهاند و به همین دلیل مردم احترام ویژهای برای نیروهای ارتش قائل هستند زیرا اعتقاد دارند نظامیان پاکستانی حافظ امنیت کشوری هستند که یک بیداری بسیار بزرگ اسلامی را تجربه کرده است.
پرواضح است مخالفتهای نسل اول پاکستان با زیادهخواهیهای پیر استعمار انگلیس و همچنین هندوهای متعصب که جان صدها هزار مسلمان بیدفاع را گرفته بودند باعث شد تا پاکستان دشمنانی پیدا کند که هیچ گاه دست از تعرض برنداشته و بر نخواهند داشت.
ارتش پاکستان نیز مانند ارتش دیگر کشورها برای نظامیانی که خدماتی ویژه انجام داده و شجاعتی بیحدوحصر از خود نشان دهند مدالهای افتخاری در نظر گرفته است و نکته جالب این است که بالاترین درجه افتخار در پاکستان مدالی است ستارهشکل که به اسم «نشان حیدر» مشهور است.
برای مردم ایران نام این مدال میتواند قابل توجه باشد زیرا پاکستانیها بالاترین افتخار خود را به نام حضرت علی«ع» منتسب کردهاند و معتقدند در تاریخ اسلام هیچ فردی شجاعتر و جانبازتر از این امام همام وجود نداشته است.
جالب این است که در تاریخ پاکستان تنها 10 نفر این لیاقت را پیدا کردهاند که نشان حیدر دریافت کنند البته این نشان پس از شهادت آنان در راه دفاع از یک کشور اسلامی به خانوادههای آنان اهدا شده است.
از شروط اصلی برای دریافت نشان حیدر این است که فرد با نشان دادن شجاعتی بیمثال جان خود را از دست بدهد.
بین 10 نفری که تاکنون این نشان را از آن خود کردهاند «راشد منهاس» با 20سال سن کمسنترین و «سرهنگ طفیل» با 44 سال پرسنوسالترین فرد بهحساب میآیند.
اولین نشان حیدر در تاریخ 16 مارس سال 1957 اهدا شد و آخرین بار فرمانده ارتش پاکستان در تاریخ 15 جولای 1999 همزمان با جنگ کارگیل نشان حیدر را به خانواده «لالک جان» اهدا کرد.
دو شنبه 12 شهریور 1397 - 9:50:52