به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، ائتلافهای سائرون به رهبری مقتدی صدر، الحکمه به رهبری عمار حکیم، النصر به رهبری حیدر العبادی و الوطنیه به رهبری ایاد علاوی برای تشکیل فراکسیون اکثریت پارلمانی به توافق دست یافتند.
ائتلاف سائرون، النصر، الحکمة و الوطنیه ضمن اعلام توافق بر سر تشکیل هسته بزرگترین فراکسیون، اعلام کردند این ائتلاف فراتر از طایفه گرایی بوده و سهمیه بندی را نمی پذیرد.
این ائتلاف با صدور بیانیه مشترک اعلام کرد: با تصمیم ملی عراق برگرفته از منافع کشور و در پاسخ به درخواست های شهروندان، بر تشکیل هسته ائتلافی توافق کردیم که هدف از آن تشکیل فراکسیون پارلمانی و تشکیل دولت است.
بر اساس این بیانیه در نشست این ائتلاف ها تصمیم گرفته شد، فضا برای مشارکت سایر شرکای سیاسی در این فرکسیون فراهم شود و تاکید شد، این ائتلاف عزم خود را برای کار جدی با هدف تشکیل دولت مردمی بر اساس عدالت و برابری و تامین زندگی شرافتمندانه برای تمام ملت عراق جزم کرده است و می کوشد مشارکت جدی و تاثیرگذار در تشکیل دولت را فراهم کند؛ دولتی که باجدیت به دنبال تقدیم خدمات و سازندگی و بازگرداندان مهاجران و نیز مبارزه با فساد و عوامل آن باشد.
همچنین در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: تاکید کردیم که خالصانه در تلاش برای دمیدن خون تازه در بین مردم عراق باشیم تا در اداره کشور در مرحله آینده مشارکت داشته باشند.
این در حالی است که عصر روز گذشته هتل بابل بغداد میزبان نشست پنج جانبه با هدف تشکیل هسته بزرگترین فراکسیون پارلمانی از نظر تعداد کرسی در پارلمان جدید بود و مقتدا صدر رهبر جریان صدر و عمار الحکیم و نیز صالح المطلک در کنار حیدر العبادی نخست وزیر و کاظم الشمری و عدنان الزرفی در این نشست حضور داشتند.
در نشست هتل بابل مقتدی صدر رییس جریان صدر و رئیس ائتلاف سائرون، عمار الحکیم رئیس جریان الحکمه، صالح المطلک از سران ائتلاف الوطنیه، حیدر العبادی رئیس ائتلاف النصر، کاظم الشمری از اعضای ائتلاف العراقیه و عدنان الزرفی از اعضای ائتلاف النصر شرکت داشتند.
نظر حزب میهنی کردستان عراق درباره تشکیل هسته بزرگترین فراکسیون
حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق با موضعگیری درقبال تشکیل هسته بزرگترین فراکسیون پارلمانی اعلام کرد: اتحادیه میهنی کردستان و سایر احزاب کرد عراقی معتقدند که تسریع در تشکیل بزرگترین فراکسیون مهم است و ما منتظر نتایج تشکیل این فراکسیون هستیم.
آریز عبدالله از اعضای حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق با بیان این مطلب افزود: بعد از نتایج، مذاکره را آغاز خواهیم کرد و موضع ما ملی است.
وی افزود: ما شروطی نداریم بلکه خواهان پایبندی به قانون اساسی و عدم به حاشیه راندن آن و نیز حل مشکلات باقیمانده هستم و خواسته های قانونی داریم و با محوری خواهیم بود که همسو و مطابق دیدگاه سیاسی ما باشد. اگر برنامه بزرگترین فراکسیون با دیدگاه سیاسی ما منسجم باشد؛ به طور قطع به آن ملحق خواهیم شد.
عبدالله گفت: شروط و خواسته های ما از جمله اجرای ماده 140 قانون اساسی و وجود یک دولت شراکت ملی واقعی و تحقق توافق و توازن تا زمان اجرای مفاد قانون اساسی ویژه منطقه کردستان عراق و سهم آن از بودجه مالی و پرونده نفت و حقوق نیروهای پیشمرگه قانونی است و باید برنامه بزرگترین فراکسیون، برنامه ای ملی باشد.
وی افزود: ما موضع یکسانی در قبال همه محورها تاکنون داریم و نمی خواهیم اشتباه های دولت محلی منطقه کردستان و دولت فدرال را تکرار کنیم و حل مشکلات باقیمانده بین دولت مرکزی و منطقه کردستان عراق را آغاز کنیم.
عبدالله گفت: ما خط قرمزی درباره نامزدی از جمله حیدر العبادی نخست وزیر نداریم و مشکلی بین دو حزب کرد اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان عراق درخصوص پست ریاست جمهوری وجود ندارد. ما اصرار می ورزیم که این پست برای کردها و اتحادیه میهنی کردستان عراق باشد و معرفی نامزدهای دیگری را نمی پذیریم.
درحالی که ائتلاف های یاد شده در نشست یکشنبه شب خود در هتل بابل از اعلام موجودیت هسته تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی خبر دادند؛ نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون اعلام کرد که تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی امروز دوشنبه با حضور شمار دیگری از ائتلاف ها اعلام خواهد شد.
انتخابات پارلمانی عراق روز شنبه 12 می 2018 برابر با 22 اردیبهشت 97 برگزار شد که طی آن ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی صدر، ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری و ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی در ردههای اول تا سوم طرفهای پیروز قرار گرفتند.
تایید نتایج نهایی انتخابات از سوی دادگاه فدرال، به این معناست که احزاب پیروز بر اساس قانون اساسی، 90 روز برای تشکیل دولت فرصت دارند.
اخبار عراق را اینجا پیگیری کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 30 مرداد 1397 - 0:3:9