عربستان در هفته‌ای که گذشت

شنبه 13 مرداد 1397 - 22:48:7
عربستان در هفته‌ای که گذشت

تهران- الکوثر: برنامه اخراج بیش از ۴۰۰ هزار اردنی، آتش‌ گرفتن هواپیمایی در فرودگاه ریاض، ساخت اولین کلیسا،‌مستند آلمانی درباره وضع عربستان،‌اختصاصی منطقه‌ای برای انبار تسلیحات شیمیایی اسرائیل و تشدید بحران قبض برق از جمله خبرهای عربستان در هفته گذشته است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مهمترین تحولات عربستان در هفته‌ای که گذشت، به‌شرح زیر است:

افزایش شکاف میان فقرا و ثروتمندان در عربستان

روزنامه الوطن سعودی از وجود بیش از 1500 ثروتمندی در عربستان خبر داد که ثروت هر کدام از آنها بیش از 50 میلیون دلار است.

بر اساس این گزارش، میزان ثروت 1540 نفر در عربستان به بیش از 50 میلیون دلار می‌رسد.

این در حالی است که علاوه بر وجود این افراد که به نظر می‌رسد افراد عادی باشند،‌خاندان آل سعود با داشتن هزاران شاهزاده بر همه ارکان قدرت و ثروت عربستان سیطره دارند و ثروت هر کدام از آنها به چندین میلیارد دلار می‌رسد که ولید بن طلال به تنهایی ده‌ها میلیارد دلار ثروت اندوخته است که این وضع از شکاف عمیق میان فقرا و ثروتمندان در جامعه عربستان حکایت می‌کند.

محمد بن سلمان در نوامبر گذشته برنامه‌ای با عنوان مبارزه با فساد را که هدف اصلی آن، سرکوب شاهزاده‌های مخالف و بدنام کردن آنها بود، اجرا کرد که طی آن بیش از 500 شاهزاده و بازرگان و ثروتمند را بازداشت کرد و در عمل ده‌ها میلیارد دلار از ثروت‌های آنها را مصادره کرد، بن سلمان در حالی ژست مبارزه با فساد را گرفته است که رسانه‌ها از اقدام وی در خرید یک کشتی تفریحی تجملاتی به ارزش 400 میلیون دلار و همچنین خرید کاخی در فرانسه خبر داده بودند.

آتش گرفتن یک فروند هواپیما در فرودگاه ریاض

هفته گذشته رسانه‌های سعودی از آتش‌ گرفتن یک فروند هواپیما در فرودگاه ملک خالد ریاض خبر دادند.

فعالان در شبکه‌های مجازی ویدئوهایی را منتشر کردند که نشان می‌دهد یک فروند هواپیما در باند فرودگاه ملک خالد ریاض هنگام فرود آتش گرفته است.

به گفته منابع سعودی، تیم‌های اطفای حریق توانستند آتش را مهار کنند و تمام مسافران این هواپیما که 151 نفر بودند، تخلیه شدند.

مستند آلمانی درباره عربستان؛ پول و تروریسم و سرکوبگری

شبکه زد دی آف آلمان و شبکه بی بی سی انگلیس به صورت مشترک در مستندی سه قسمتی که زمان آن بیش از دو ساعت است، به صورت عمقی به اوضاع عربستان پرداخته و طی آن ابعاد حمایت رژیم حاکم بر این کشور از تروریسم و افراط‌ گرایی و رواج الگوی تند و افراطی و انحرافی از اسلام(اسلام وهابی) از طریق ساخت مسجد و مرکز آموزشی در کشورهای مختلف از جمله در اروپا را بر ملا کرده‌‌اند که این مراکز به آموزش و ترویج افراط‌ گرایی و خشونت می‌پردازند.

این فیلم مستند ابعاد تکان‌دهنده و غیر معمولی از پادشاهی عربستان سعودی را افشا کرده است به عنوان رژیمی که از چندین دهه پیش به سبب پول‌های بی حد و حساب ناشی از فروش نفت به ترویج الگوی افراطی و خشونت آمیز از اسلام در حمایت و تامین مالی تروریسم در منطقه و جهان پرداخته است.

این فیلم همچنین به جنگ ویرانگر عربستان و متحدانش علیه یمن اشاره و از زبان یک کارشناس امنیتی انگلیس به نام اشتیفنز آورده است سیاست کنونی عربستان، تجاوزگرانه و خصمانه بی‌سابقه است و هیچ کس عواقب و نتایج و تاثیرات آن بر خاورمیانه و جهان را نمی‌داند.

در این فیلم با اشاره به خام و بی تجربه بودن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و اقدامات و سیاست‌های ماجراجویانه وی هشدار داده شده است که هرگونه ناآرامی و بی‌ثباتی احتمالی در عربستان منجر به بروز فاجعه در خاورمیانه و جهان خواهد شد.

اولین کلیسا در عربستان ساخته می‌شود

یک مشاور دربار پادشاهی آل سعود مکان احتمالی برای ساخت اولین کلیسا در عربستان را مشخص کرد

روزنامه اکونومیست انگلیس به نقل از این مشاور که نامش را فاش نکرد، نوشت شهر نئوم یکی از اماکن احتمالی برای ساخت کلیسا است که درمنتهی الیه شمال غربی عربستان قرار دارد.

در حالی که یک شاهزاده مطرح که خواست نامش فاش نشود، گفته است ساخت کلیسا درهر مکان دیگری ممکن است، ولی در شبه جزیره عربستان ممکن نیست، این مشاور گفته است شهر نئوم خارج از شبه جزیره قرار دارد .

بر اساس این گزارش، پیشتر برخی منابع رسانه‌ای از مذاکرات محرمانه نمایندگان واتیکان با مقامات آل سعود برای ساخت کلیسا در عربستان خبر داده بودند.

تبدیل منطقه‌ای در عربستان به انبار سلاح‌های شیمیایی اسرائیل

محمد امین اکین پژوهشگر ترکیه‌ای در واکنش به گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر تصمیم محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای اختصاص منطقه‌ای در تبوک در شمال غربی عربستان به انبار سلاح‌های شیمیایی رژیم صهیونیستی تاکید کرد اسرائیل و پادشاهی سعودی از این منطقه غنی دارای ذخایر نفت و طلا برای رزمایش‌های زمینی وهوایی خود استفاده می‌کنند.

به گفته امین اکین، اسرائیل از این منطقه برای ذخیره کردن سلاح‌های شیمیایی استفاده می‌کند.

منابع رسانه‌ای فاش کرده بودند که حکومت سعودی تصمیم گرفته است منطقه‌ای به مساحت 16 هزار کیلومتر مربع در تبوک را که اخیرا اعلام شده بود ملک اختصاصی محمد بن سلمان ولیعهد رژیم است، برای استفاده اسرائیل به عنوان انبار سلاح‌های شیمیایی‌اش اختصاص دهد.

این منطقه ممنوعه در تبوک همچنین برای اهداف نظامی و همکاری میان اسرائیل و عربستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت، پروژه نئوم که شاهزاده بلندپرواز سعودی درصدد اجرای آن است، به مبلغ 500 میلیارد دلار در این منطقه قرار است اجرا شود.

افشای این طرح در ادامه روند پرشتاب عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و آل سعود قرار دارد.

مخالفت مردم عربستان با عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو

هفته گذشته در فضای مجازی ویدئویی درباره دانش آموز عربستانی منتشر شد که در مراسم تجلیل از برگزیدگان المپیاد جهانی شیمی در جمهوری چک دست به حرکتی جالب توجه زد.

این دانش‌آموز عربستانی با نام «بدر سلمان الملحم» به نشان نقره المپیاد بین‌المللی شیمی در جمهوری چک دست یافت.در مراسم تقدیر از برگزیدگان المپیاد جهانی شیمی، نخبه عربستانی با پرچم کشورش بر روی سن قرار گرفت،‌اما به محض اینکه شرکت کننده اسرائیلی با پرچم رژیم اشغالگر قدس کنار وی قرار گرفت، دانش آموز عربستانی بلافاصله از کنار وی رفت و چند متر آن طرف‌تر در کنار دانش آموز ایرانی که پرچم جمهوری اسلامی ایران را در دست داشت،‌قرار گرفت.

فعالان عرب در فضای مجازی به تمجید از این حرکت دانش‌آموز عربستانی پرداختند که حاضر نشد در کنار دانش آموز صهیونیست قرار گیرد و ترجیح داد در کنار دانش آموز ایرانی قرار گیرد، این حرکت دانش آموز عربستانی نشان می‌دهد مردم عربستان بر خلاف حکام سازشکار و همدست با صهیونیست‌ها، دل خوشی از اشغالگران قدس نداشته و با عادی‌سازی روابط با آنها مخالف هستند.

استفاده ابزاری ملک سلمان از حج برای حفظ مزدوران خارجی در جنگ یمن

پادشاه سعودی برای حفظ نظامیان مزدور سودانی در جبهه‌های جنگ علیه ملت یمن به ترفندهای مختلفی متوسل می‌شود،‌ در تازه‌ترین این ترفندها، وی با نقض حقوق مسلمانان جهان، به خانواده‌های مزدوران سهمیه حج رایگان اختصاص داده است.

خبرگزاری رسمی سعودی از فرمان جدید پادشاه رژیم درباره خانواده‌های کشته‌شدگان مزدوران یمنی و سودانی شرکت کننده در جنگ یمن خبر داد.

بر اساس این فرمان، سلمان بن عبدالعزیز دستور داده است تا 1500 سهمیه حج رایگان به خانواده‌های مزدوران سودانی و یمنی که در جنگ علیه ملت یمن به هلاکت رسیده‌اند، اختصاص یابد .

اختصاص این سهمیه‌های رایگان به مزدوران سعودی در حالی است که حکومت آل سعود طی سال‌های اخیر مردم داخل سوریه را از فریضه حج محروم کرده و از هنگامی که جنگ دیپلماتیک و اقتصادی علیه قطر را شروع کرده، در برابر مردم این کشور برای ادای فریضه حج مانع‌تراشی کرده است.

جوسازی ائتلاف متجاوز سعودی علیه ایران

سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی در پی ناکامی‌های مستمر متجاوزان در برابر ملت یمن، به فرافکنی روی آورد و ایران را به تهدید حمل و نقل دریایی در باب المندب و دریای سرخ متهم کرد.

ترکی المالکی سخنگوی رسمی ائتلاف متجاوز سعودی مدعی شد که ایران تهدید ناوگان دریایی در باب المندب و دریای سرخ را ادامه می‌دهد.

وی مدعی شد: ما تلاش‌ها برای برقراری امنیت حرکت ناوگان دریایی در دریای سرخ و همچنین آماده‌سازی ارتش یمن برای حفاظت از یمن را ادامه می‌دهیم.

پشت پرده انصراف ملک سلمان از سفر تفریحی به طنجه مغرب

منصرف شدن سلمان بن عبدالعزیز از سفر تفریحی به مغرب برای گذراندن تعطیلات تابستانی گمانه‌زنی‌ها و سئوالات زیادی را مطرح کرده است، این در حالی است که همه ساله شاه سعودی با صدها خدم و حشم به طنجه می‌رفت و حضور پرهزینه و ولخرجی آنها درآمد 12 میلیون دلاری برای ساکنان طنجه به ارمغان می‌آورد.

بر اساس گزارش رای الیوم،‌حال عدم سفر شاه عربستان به شهر طنجه ضربه سنگین اقتصادی به این شهر وارد کرده و پیش داوری های سیاسی درخصوص علت انجام نشدن این سفر را به همراه داشته است.

شاه 82 ساله عربستان امسال ترجیح داده است تا تعطیلات خود را در شهر نیوم بگذراند که محمد بن سلمان ولیعهد و فرزندش ساختن آن را از ماه اکتبر گذشته با مبلغ 500 میلیارد دلار در منطقه مرزی با مصر و اردن آغاز کرده است. مساحت این طرح فرعونی بن سلمان 26 هزار کیلومتر مربع است.

برخی تحلیلگران معتقدند که نبودن امسال سلمان بن عبدالعزیز در صحنه به خاطر سطح روابط وخیم بین مغرب و عربستان است. این وخامت به سال 2017 میلادی و به طور مشخص زمان وقوع بحران بین چهار کشور عربی امارات، عربستان، بحرین و مصر با قطر باز می گردد. با شعله ور شدن این بحران، ریاض انتظار داشت که مغرب به طور مستقیم و بدون تردید به چهار کشور یاد شده ملحق شود که قطر را تحت محاصره خود قرار دادند اما رباط قطع روابط خود با دوحه را رد کرد که خشم سران سعودی از مغرب را به دنبال داشت.

این تغییر رویکرد شاه سعودی درحالی است که تنش و عدم انسجام بر روابط ریاض و رباط حکمفرما است. عربستان در رای گیری برای میزبانی جام جهانی سال 2026 به نامزدی مغرب رای نداد و مغرب نیز این رفتار را "خیانت" توصیف کرد. خروج مغرب از ائتلاف عربی متجاوز به یمن و دنباله روی نکردن مغرب از عربستان در بحران های این کشور –آن طوری که مغرب در همه بحران های سیاسی منطقه عربی رفتار کرده است- از دیگر علل تنش کنونی در روابط ریاض و رباط به شمار می رود.

بسیاری از تحلیلگران اتفاق نظر دارند که شاه سعودی به خاطر تنش های داخلی ناشی از تصمیمات فرزند محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و احتمال تاثیر آن بر انسجام خاندان حاکم ترجیح داده است که تابستان امسال در کشورش باقی بماند. او ترجیح داده است که از شهر محبوبش طنجه دست بکشد و برای خاموش کردن درگیری زودهنگام بر سر قدرت در کشورش باقی بماند.

تمایل آشکار کارگردان سعودی برای همکاری هنری با صهیونیست‌ها

یک کارگردان زن سعودی از احتمال همکاری هنری با رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک خبر داد.

صفحه روزنامه اسرائیل بالعربیه در شبکه اجتماعی توئیتر به تمایل یک کارگردان زن سعودی به نام «هیفا‌ء‌المنصور» برای همکاری هنری با کارگردان صهیونیست در آینده اشاره کرده است.

بر اساس این گزارش، این کارگردان سعودی امکان تولید فیلم مشترک سعودی صهیونیستی در آینده را بعید ندانسته است.

این کارگردان زن سعودی به تمجید از ولیعهد سعودی پرداخت و افزود ولیعهد عالی است، تحولات خیلی خوبی در عربستان رخ می‌دهد. اشاره وی به رویکرد سازشکارانه محمد بن سلمان و تلاش‌ها و تحرکات گسترده وی برای عادی‌سازی علنی روابط رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی است که خبرهای زیادی در این باره طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر منتشر شده و اوج این خبرها همکاری و همدستی بن سلمان با ترامپ در اجرای توطئه خطرناک موسوم به معامله قرن برای حذف مسئله فلسطین است.

بر اساس این گزارش، فیلم جدید این کارگردان سعودی در قدس اشغالی به نمایش درخواهد آمد و مصاحبه وی با این رسانه صهیونیستی و نمایش فیلم وی اولین گام در نوع خود در سطح عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و حکومت سعودی به شمار نمی‌رود، چرا که پیشتر گام‌های متعددی میان دو طرف برداشته شده است،‌ در زمینه رسانه‌ای هم رسانه‌های سعودی به تبلیغ و ترویج عادی‌سازی از طریق مصاحبه با مقامات صهیونیست ‌می‌پردازند که نقطه اوج آن مصاحبه سایت ایلاف سعودی با آیزنکات رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل بود.

تشدید بحران قبض‌های برق در عربستان

بحران قبض‌های برق در عربستان همچنان در حال افزایش است. در حالی که عربستان شاهد موج اعتراضات گسترده به سبب افزایش بهای برق و صدور قبض‌های سنگین است، وزارت برق عربستان با محق دانستن اعتراض مشتریان به صحت بهای قبض‌های صادره در عین حال شروطی وضع کرده که همه را از اعتراض منصرف می‌کند.

این شرکت شرط گذاشته است که اعتراض به قبض‌های برق از طریق سرویس بررسی مبلغ قبض با شماره روی کنتور به مبلغ 150 ریال صورت می‌گیرد، فعالان در فضای مجازی خشم و ناراحتی خود را از تعیین مبلغ 150 ریال به عنوان بهای بررسی و ارزیابی کنتورها ابراز و تاکید کردند شرکت حق ندارد چنین مبلغی را دریافت کند.

افزایش بهای قبض برق در عربستان در ماه ژوئن منجر به موج خشم و اعتراض گسترده در فضای مجازی شد .

آغاز محاکمه‌های سری مبلغان و شخصیت‌های دانشگاهی و رسانه‌ای در عربستان

هفت گذشته رسانه‌های وابسته به مخالفان گزارش دادند مقامات سعودی جلسات سری محاکمه شماری از شیوخ و شخصیت‌های رسانه‌ای و دانشگاهی بازداشت شده را آغاز کرده‌اند. این رسانه‌ها از صدور احکام ظالمانه علیه این افراد ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گفته منابع مخالف، محاکمه‌های سری بازداشت شدگان یک جنایت حقوقی بزرگ است که آخرین افراد بازداشت شده محمد الحضیف و صالح الشیحی روزنامه‌نگار بودند که به پنج سال و محمد العتیبی و عبدالله العطاوی در مجموع به 21 سال حبس محکوم شدند.

بر اساس این گزارش، اخیرا شماری از شیوخ بازداشت شده از زندان ذهبان به زندان الحایر منتقل شدند.

هلاکت 4 نظامی سعودی در هفته گذشته؛ شکست جدید عربستان در یمن

رسانه‌های سعودی هفته گذشته به هلاکت 4 نظامی رژیم در جبهه‌های مرزی با یمن اعتراف کردند، این افراد در نبرد با ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به هلاکت رسیدند.

هفته گذشته همچنین اعلام شد که طی ماه جولای گذشته، 40 نظامی سعودی در جنگ یمن به هلاکت رسیده و 30 نفر دیگر زخمی شده‌اند.

از سوی دیگر محمد علی الحوثی رئیس کمیته عالی انقلاب یمن از شکست جدید سعودی در یمن خبر داد و گفت عربستان سعودی به همرا همپیمانانش از زمانی که تجاوزات خود در ساحل غربی را تشدید کردند، تلاش کرده‌اند بر سازمان ملل برای انتقال دفاتر خود از صنعا و الحدیده به مناطق تحت سیطره اشغالگران بر اساس بهانه‌های واهی و غیر واقعی فشار وارد کنند، اما برای جامعه بین المللی و سازمان ملل این حقیقت برملا شده است که اطلاعات متجاوزان غلط و گمراه کننده است.

اعدام در انتظار یک شهروند اردنی در عربستان

دادستان کل سعودی خواستار مجازات اعدام برای یک شهروند اردنی شد که ادعا شده است به شیوه‌های مختلف از جمله استفاده از سم برای کشتن نظامیان سعودی تلاش کرده است.

روزنامه سبق سعودی نوشته بود که دادگاه کیفری سعودی رسیدگی به اتهامات وارده به یک شهروند اردنی‌الاصل را پس از ارتکاب چندین جرم آغاز کرده است. یکی از موارد اتهامی، تکفیر حاکمان و شیوخ وهابی و نیروهای امنیتی رژیم اعلام شده است.

ازسرگیری بستن و تخریب مساجد اسماعیلیه در نجران

جلوی بن عبدالعزیز امیر منطقه نجران فرمانی صادر کرد که بر بستن مساجد اسماعیلیه در شهر نجران و استان‌های وابسته تاکید می‌کند به بهانه اینکه، قانونی نیست و در راستای منافع کشور قرار ندارد محمد فهد السبیعی مشاور امیر نجران رسما از برخی شیوخ و ائمه وهابی مساجد در نجران خواسته است در بررسی وسایل مورد نیاز برای بستن مساجد شیعی مشارکت کنند. وی در عین حال بر ضرورت سری بودن این اقدامات و هماهنگی با دستورات صادره از سوی امیر نجران تاکید کرده است.

به گفته منابع محلی در نجران، اقدامات امارت نجران تنها به ایجاد محدودیت شدید برای شیعیان خلاصه نمی‌شود بلکه به تخریب و مخدوش کردن وجهه آنها و حمایت از هسته‌ها و گروه‌های تروریستی از جمله حمایت از مراکز عبادتی و جمعیت‌های وهابی امتداد می‌یابد که به مثابه کارخانه اندیشه تروریستی افراطی و مخفیگاه‌های صدور گروه‌های تروریستی قلمداد می‌شود.

حمله شدید عربستان به دبیرکل سازمان ملل

حکومت سعودی از طریق رسانه‌های رسمی‌ خود، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل را به شدت مورد هجمه قرار داد و وی را به ایفای نقش مشکوک و حمایت از آنچه قدرت‌های حامی تروریسم در منطقه خواند، متهم کرده است.

روزنامه رسمی عکاظ در مطلبی با عنوان توطئه گوترش، خدمت به طرح‌ها و برنامه‌های مشکوک، اتهامات بی‌سابقه‌ای را به دبیرکل سازمان ملل از جمله حمایت از جنبش انصارالله و خدمت به طرح‌های آنچه قدرت‌های حامی تروریسم در خاورمیانه خواند، نسبت داده است.

این روزنامه شد شورای امنیت به سبب طرح‌های مشکوک کاملا از دست زدن به تحرک در بازداشتن ایران و جلوگیری از اقدام این کشور در تجهیز شبه نظامیان حوثی به موشک‌های بالستیک ناتوان بوده است.

زمان راه اندازی قطار حرمین بین مدینه منوره و مکه مکرمه

به گزارش تسنیم، اداره قطار حرمین اعلام کرد قطار سریع‌السیر مدینه منوره به مکه مکرمه رسما پس از پایان موسم حج امسال فعالیت خود را آغاز می‌‌کند. این قطار به صورت آزمایشی روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته از ایستگاه شهر اقتصادی ملک عبدالله حرکت می‌کرد. قطار حرمین شریفین که با برق کار می‌کند، فاصله 460 کیلومتری مدینه منوره تا مکه مکرمه را در یک ساعت و 20 دقیقه طی می‌کند،‌سرعت این قطار برقیف به 300 کیلومتر می‌رسد.

هزاران اردنی در معرض اخراج از عربستان قرار دارند

حکومت سعودی در چارچوب آنچه سعودی‌سازی مشاغل یعنی جایگزین کردن کارگران خارجی با شهروندان سعودی خوانده، روند اخراج کارگران خارجی را با سرعت ادامه می‌دهد، یکی از بزرگترین قربانیان این طرح‌های سعودی، اردنی‌ها هستند، به طوری که حدود 430 هزار اردنی اعم از پزشک و مهندس و پیمانکار و کارمند در عربستان کار می‌کنند که همگی در معرض اخراج قرار دارند به طوری که حکومت سعودی کار اخراج آنها را با هدف جایگزین کردن سعودی‌ها به جای آنها آغاز کرده است. وزارت کار سعودی اعلام کرده است یک میلیون و 300 هزار شهروند سعودی را به بازار کار سعودی وارد خواهد کرد.

حکومت سعودی از ابتدای جولای، کارگران خارجی را مجبور کرده است ماهیانه 100 دلار معادل حدود 27 دلار را به عنوان مالیات بپردازند این رقم در سال آینده میلادی به بیش از 53 دلار می‌رسد.

بر اساس گزارش یک مرکز اردنی، بیش از 61 درصد اردنی‌های شاغل در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در عربستان کار می‌کنند.

دعوت به انقلاب بر ضد رژیم سعودی

رسانه‌های معارض سعودی یک ویدئویی را منتشر کرده‌اند که در این ویدئو جوانی به نام نایف الحربی از آغاز انقلاب علیه رژیم آل سعود و سرنگونی قریب الوقوع آن خبر می‌دهد.

حزب الامه عربستان به مقامات سعودی درباره هرگونه آسیب رساندن به نایف الحربی هشدار داده است.

این حزب آورده است ملت عربستان هرگز رفتارها و رویکرد و سیاست‌های مقامات سعودی در اداره کشور و همچنین جنگ آشکار آنها بر ضد اسلام و مسلمانان را نمی‌پذیرند.

بازداشت دو فعال حقوق بشری در عربستان

سازمان دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به اقدام مقامات سعودی در بازداشت «سمر بدوی» فعال حقوق زنان و «نسیمه الساده» فعال منطقه شرقیه، این اقدامات سرکوبگرانه را محکوم کرد. این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرده بود بدوی و الساده آخرین قربانیان اقدامات بی‌سابقه حکومت سعودی بر ضد جنبش حقوق زنان به شمار می‌رود که به بازداشت دست‌کم 12 فعال منجر شده است.

سازمان حقوق بشری القسط هم از بازداشت یاسر العیاف فعال عربستانی خبر داد، نیروهای امنیتی سعودی پس از یورش به منزل العیاف وی را دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرده بود که عربستان از نظر بسیاری از مدافعان حقوق بشر شبیه یک زندان بزرگ  است.

ورود 600 هزار زائر بیت الله الحرام در هفته گذشته

شمار زائرانی که از کشورهای مختلف برای ادای مناسک حج طی هفته گذشته از طریق گذرگاه‌های زمینی، هوایی و دریایی وارد عربستان شدند به بیش از 662 هزار نفر رسیده است. بر اساس آمار اداره گذرنامه سعودی این رقم افزایش 6 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

مصاحبه رسانه‌های سعودی با فرزند پهلوی معدوم

رسانه‌های سعودی در ادامه دشمنی با ملت ایران و حمایت از عناصر ضد انقلاب و فراری با فرزند شاه معدوم مصاحبه کردند. ایلاف رسانه‌ای که پیشتر با آیزنکات رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی مصاحبه اختصاصی انجام داده بود، هفته گذشته با رضا پهلوی فرزند شاه معدوم مصاحبه کرده است. تیتری که این رسانه سعودی برای مصاحبه خود انجام داده این است که ولیعهد امپراطوری ایران جعبه اسرار را برای ایلاف باز می‌کند.

رضا پهلوی در این مصاحبه با نادیده گرفتن سیاست‌های جنگ افروزانه و خصمانه آل سعود به ویژه جنگ این رژیم علیه ملت یمن و رویکرد تنش آفرین آن در قبال جمهوری اسلامی ایران و پافشاری بر ادامه این سیاست غیرسازنده و کینه‌توزانه مدعی شده است که دشمنی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس سبب هدر رفتن منابع منطقه می‌شود.رسانه سعودی اعلام کرده است که این مصاحبه را در پاریس با رضا پهلوی انجام داده است.

 


اخبار عربستان را اینجا پیگیری کنید

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


شنبه 13 مرداد 1397 - 22:47:47