مسلمانان هند از دادگاه اسلامی برخوردار می شوند

سه شنبه 19 تیر 1397 - 10:57:32
مسلمانان هند از دادگاه اسلامی برخوردار می شوند

تهران- الکوثر: شورای حقوقی مسلمانان که بالاترین شورای تصمیم گیرنده در مورد مسائل مسلمانان هند است، قصد دارد برای حل و فصل اختلافات پیش آمده برای مسلمانان در تمام مناطق این کشور دادگاه اسلامی بر مبنای قوانین و شریعت اسلامی افتتاح کند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، ظفر زیلانی یک عضو ارشد در شورای حقوقی مسلمانان هند با اشاره به این که در حال حاضر 40 دادگاه اسلامی در ایالت اوتار پرادش وجود دارد گفت: هدف از ایجاد این دادگاه های اسلامی حل مسائل و اختلاف ها بر اساس شریعت اسلامی است.
شورای حقوقی مسلمانان هند همچنین با هدف آشنا ساختن قضات، وکلا و مردم عادی با شریعت اسلامی قصد دارد یک کمیته تفهیم شریعت تشکیل دهد.
به نوشته تارنمای خبری 'ان دی تی وی'، زیلانی در این باره گفت: ما کمیته تفهیم شریعت تشکیل خواهیم داد تا قضات، وکلا و مردم عادی را با شریعت اسلامی آشنا سازیم. پیش از این یک کمیته مشابه با برگزاری کنفرانس ها سعی می کرد به سوالات شرکت کنندگان در ارتباط با شریعت اسلامی پاسخ بگوید. اکنون تصمیم گرفته شده است که این کمیته بار دیگر فعال شود و کنفرانس های بیشتری برگزار شود.
اعضای کمیته حقوقی مسلمانان هند قرار است در تاریخ 16 ماه جولای (25 تیر ) در دهلی نو با یکدیگر دیدار کنند.
اعلام این تصمیم با مخالفت شدید بسیاری از سیاستمداران و روزنامه نگاران هندو در هند مواجه شده است.
وبسایت خبری 'اپ ایندیا' که به مسایل داخلی مذهبی هند می پردازد این اقدام را گامی به سوی تغییر هند به 'یک پاکستان' دیگر دانست که در آن مسایل مملکتی نیز از سوی رهبران دینی حل و فصل می شود.
تارنمای خبری 'ان دی تی وی' هم به نقل از سیاستمداران حزب حاکم با ابراز مخالفت این طرح نوشت: 'نمی خواهیم به جمهوری اسلامی هند تبدیل شویم.'
زیلانی در خصوص این دیدار خاطرنشان کرد که در نشست اعضای کمیته حقوقی مسلمانان هند، در خصوص مسائل مختلف از جمله مسجد بابری گفت و گو خواهد شد و در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد. گروه های اسلامی نمی خواهند در تصمیم گیری دادگاه عالی در ارتباط با پرونده مسجد بابری هیچ تاخیری بوجود آید. مسلمانان هر تصمیمی که بالاترین دادگاه هند اتخاذ کند را خواهند پذیرفت.
دیدار کمیته حقوقی مسلمانان هند در حالی انجام می شود که تعدادی از رهبران سیاسی این کشور بیانیه هایی در حمایت از ساخت معبد رام در ایودا منتشر کرده اند.
دادگاه عالی هند سال گذشته در حکمی اتهامات توطئه چینی و ایجاد دشمنی علیه چند رهبر حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) در ارتباط با تخریب مسجد بابری را بار دیگر به جریان انداخت.
پیش از این دادگاه عالی الله آباد عاملان تخریب مسجد بابری را از اتهامات وارده تبرئه کرده بود. 
مسجد بابُری نام مسجدی در شهر آیودیا (آیودهیا یا آجودهیا) در بخش فیض آباد ایالت اوتارپرادش هند در 100کیلومتری شرق لکنهو است که برفراز تپه‌ای به‌ نام «رام کوت» به معنی «قلعه رام» وجود داشت. این مسجد که در اوایل سده دهم هجری ( شانزدهم میلادی) به دستور ظهیرالدین محمد بابُر بنا شده بود در سال 1992(1371 شمسی) توسط هندوهای افراطی تخریب شد. این افرا معتقدند که مسجد در محل زادگاه خدای آنها راما بنا شده بود و پیش‌تر معبدی در آن مکان قرار داشته که در زمان بابر تخریب شده است.
از زمان تسلط انگلیسی‌ها بر شبه قاره هند تاکنون مسجد بابری موضوع درگیری‌های خونین میان هندوها و مسلمانان بوده است. پیش از تخریب مسجد، خشونت بر سر این اختلاف هرازگاهی شعله ور می شد که مقامات مدنی آن را با وعده ساخت معبد یا استفاده از این مسجد به عنوان محل عبادت فرو می‌نشاندند، اما با تخریب مسجد بابری ناآرامی‌ها و درگیری‌های متعدد و شدیدی آغاز شد که ابعاد مذهبی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی پیدا کرده است و تاکنون حدود 2 هزار نفر که بیشتر آنان مسلمان هستند در این درگیری‌ها جان باخته‌اند.
مسلمانان هند که حدود 14 درصد جمعیت یک میلیارد و 250 میلیون نفری هند را تشکیل می دهند ، بزرگترین اقلیت هند به شمار می روند. آنها قوانین ازدواج و طلاق را بر مبنای شریعت اسلامی انجام می دهند.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


دو شنبه 18 تیر 1397 - 15:31:31

دسته بندی :