شکوه و برکت ماه مبارک رمضان در استانبول

دو شنبه 31 اردیبهشت 1397 - 8:51:27
شکوه و برکت ماه مبارک رمضان در استانبول

شهرداری کلانشهر و مناطق مختلف استانبول در طول ماه مبارک رمضان در سراسر این شهر برای عموم مردم سفره‌های افطاری پهن می‌کنند.

تهران- الکوثر:   با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان که در بین مردم ترکیه به عنوان «سلطان 11 ماه» آوازه دارد، نهادهای متعددی خصوصی و دولتی با برگزاری مراسم‌های گوناگون این ماه را گرامی می‌دارند.

در این راستا، شهرداری کلانشهر و مناطق مختلف استانبول در طول ماه رمضان با برپایی سفره‌های افطاری از شهروندان و گردشگران استقبال می‌کنند.

فرشاد یلدریم، رئیس دفتر حزب عدالت و توسعه منطقه بشیکتاش در یکی از این ضیافت‌های افطاری که به همت مشترک این دفتر و شهرداری استانبول در محوطه تاریخی مسجد اورتاکوی برگزار شد، اعلام داشت که این ضیافت هر یک شنبه تا پایان ماه رمضان در همین محل ادامه خواهد.

وی‌ در این ضیافت که گردشگرانی از کشورهای ایران، آمریکا، ونزوئلا، آلمان و سایر کشورهای دور و نزدیک نیز حضور داشتند، اظهار داشت: در طول این ماه در مناطق مختلف استانبول نیز ضیافت‌های افطاری جهت پذیرایی از عموم مردم اعم از شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی برپا خواهد بود.

رمضان درترکیه

 مردم ترکیه در ایام  رمضان سعی می کنند بیشتر به مساجد بروند و به عبادت بپردازند .مساجد در این ماه از شور و اشتیاق بیشتری نسبت به ماه‌های دیگر برخوردار است، به ‌ویژه مساجد بزرگ و معروف که مسلمانان ترکیه از هر کجا سعی می‌کنند به این مساجد بیایند و نماز را در این اماکن باشکوه به جماعت به جای آورند . نماز تراویح که مخصوص اهل سنت است و مردم ترکیه ترجیح می‌دهند آن را با جماعت اقامه کنند تا از فیض بیشتری در ماه مبارک رمضان بهره ‌مند شوند، نیز در این ایام برپا می شود.

قرائت قرآن در مساجد ترکیه در ماه مبارک رمضان

قوانین ماه رمضان در ترکیه سخت گیرانه نیست . در این ماه در مساجد ترکیه ، قرائت و تفسیر قرآن بسیار رواج دارد و یک عادت بسیار زیبا نیز این است که کسانی که به مساجد می ‌آیند یا سر سفره‌های افطاری و سحری می ‌نشینند همواره خود را با عطر که به آن کولونیا می ‌گویند معطر می‌کنند و در تمامی مراسم و اعیاد به ‌ویژه اعیاد اسلامی مانند عید قربان و عید فطر این سنت پسندیده اجرا می‌شود. در این ماه برخی از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه نیز با تدارک پخش برنامه‌های خاص به استقبال این ماه عزیز می ‌روند و اقدام به پخش برنامه‌های احکام و سریال‌های اسلامی قبل از افطار و هنگام سحر می ‌کنند . قرائت قرآن و برنامه‌های تواشیح نیز از این شبکه‌ها طی این ماه پخش می‌شود .

افطار و خوراکی های خاص ماه رمضان

مسلمانان ترکیه در این ماه با حضور در بازارها به خرید سفره‌های افطار خود می پردازند و زنان نیز در منازل خود شیرینی های مخصوص این ماه همچون کانفه و باقلوا تهیه می ‌کنند . در ماه مبارک رمضان نانواها نوعی نان به نام پیده می پزند که مردم ساعتی قبل از افطار برای خرید پیده تازه مقابل نانواهایی ها به صف می ایستند . مشهورترین شیرینی ماه رمضان در ترکیه که در خانه ها با آرد و نشاسته و شیر تهیه می شود ، گلاچ نام دارد . انجمن‌های خیریه در این ماه خیمه‌ها و چادرهایی را در میدان ها و اماکن عمومی ترکیه به منظور دادن افطاری رایگان به روزه‌ داران بر پا می‌کنند و ثروتمندان این کشور نیز برای برپایی سفره‌های افطاری از یکدیگر سبقت می‌گیرند . تمامی ایام ماه مبارک رمضان روزه داران بدون محدودیت در این مکان ها اطعام می شوند .

نمایش خرقه منتسب به حضرت محمد ( ص )

همه ساله در ماه مبارک رمضان در شهر استانبول خرقه منتسب به حضرت محمد ص به نمایش گذاشته می شود و هزاران نفر از مسلمانان از اقصی نقاط ترکیه برای زیارت این خرقه راهی استانبول می شوند.

برگزاری نمایشگاه های کتاب های اسلامی

با شروع ماه مبارک رمضان در استانبول و آنکارا نمایشگاه بزرگی از کتاب‌های اسلامی نیز برگزار می‌شود که تا پایان ماه رمضان ادامه دارد و در آن به ارائه کتاب‌های دینی می ‌پردازند. فعالیت‌های این نمایشگاه ها هر روز پس از نماز مغرب آغاز می‌شود و روزانه هزاران نفر از آن دیدن می‌کنند . در یک سوی نمایشگاه مکانی برای افطاری یا غذاهای پس از افطاری وجود دارد . در محوطه بیرونی نمایشگاه برخی مردم، تولیدات صنایع دستی و کارهای هنری مانند تابلوهای خطاطی اسلامی، تصاویر اسلامی، کتاب‌های دینی و عطرهای مخصوص را در معرض فروش می گذارند.

کمک به مستمندان

در قبل از رمضان و در طول ایام ماه رمضان خیرین بسته های ارزاق را که از قبل تهیه و در فروشگاههای این کشور قابل خرید است خریداری و در اختیار افراد بی بضاعت قرار می دهند .

برنامه های فرهنگی در پارک ها

در سالهای اخیر در میادین و پارکهای شهرهای مختلف ترکیه برنامه های ویژه ماه رمضان اجرا می شود و در این برنامه ها علاوه بر گروههای تواشیح سنن قدیمی ترکیه به نمایش درآمده و سعی در زنده نگهداشته شدن آنها می شود.

ازدحام در بازارها

در بازارهای مختلف شهرهای ترکیه در قبل از رمضان ازدحام شدیدی جهت خرید و فروش انوع مایحتاج این ماه به چشم می‌خورد و مسلمانان به خرید مایحتاج این ماه اعم از زیتون، خرما، پنیرهای مختلف و انواع شیرینی جات می کنند . سفره‌های افطاری مسلمانان این کشور شامل زیتون ، پنیر، خرما، باقلوا و انواع سوپ و آش است که به آن «شوربا» گفته می‌شود که از تنوع خاصی نیز برخوردار هستند، می باشد و علاوه بر آن در سفره های ماه رمضان سالاد و یک غذای گوشتی نیز جای دارد .

انتظار برای فطر عید بزرگ اسلامی در ترکیه

همه مردم ترکیه این ماه را به امید کسب فیض و درک عید فطر به پایان می رسانند . عید فطر به همراه عید قربان از مهمترین اعیاد مردم ترکیه به شمار می رود و به همین علت در ماه رمضان بیشتر مردم این کشور برای خرید شیرینی و لباس نو به بازارها می روند. اگر مسافری در ماه مبارک رمضان به ترکیه سفر کند حتما ازدحام جمعیت را به خصوص در روزهای یکشنبه و چندین روز مانده به روز عید فطر در مراکز خرید این کشور مشاهده خواهد کرد . پس از عید قربان ، عید فطر از مهمترین اعیاد ملی – مذهبی ترکیه به شمار می رود که به همین مناسبت معمولا چهار روز در این کشور تعطیل رسمی است .

در این عید مردم ترکیه و به خصوص کودکان این کشور با پوشیدن لباس های نو و فاخر به دید و بازدید یکدیگر می روند و بزرگترهای خانواده با دادن شیرینی و عیدی از کوچکترها استقبال می کنند. به همین علت عید فطر را در ترکیه عید شکلات و شیرینی ( شکر بایرامی ) نیز می نامند.


از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید

از صفحه دین و زندگی الکوثر فارسی دیدن کنید

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


دو شنبه 31 اردیبهشت 1397 - 8:45:37