به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، برنج قهوه ای نوعی غله کامل تصفیه نشده است که فقط پوستهی بیرونی آن گرفته شده است. در واقع دانهی کامل برنج چندین لایه دارد که اگر فقط لایهی بیرونی آن را جدا کنیم، آنچه بهدست میآوریم برنج قهوه ای نامیده میشود. این مادهی خوراکی جزء غلات سبوسداری است که مواد مغذی خود را حفظ کرده، از برنج سفید خوشخوراکتر است و عطر و طعم بهتری هم دارد.
خواص برنج قهوه ای:
برنج قهوه ای مادهای است سرشار از مواد مغذی سالم که اثرات سودمندی برای بسیاری از ارگانهای بدن از جمله قلب دارد، هضم آن راحت است، روی مغز، استخوانها، عضلات، کلسترول و فشار خون تأثیر مثبتی دارد، برای درمان بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس مفید است، سلامت پوست را ارتقا میبخشد و مانع ریزش مو هم میشود. برنج قهوه ای خواص ضدپیری دارد چون حاوی فرولیک اسید است که به عنوان یک آنتیاکسیدان مؤثر در پیشگیری از پیری پوست شناخته میشود. این مادهی خوراکی غنی از فولات، در دوران بارداری برای رشد سالم جنین بسیار ضروری است و همینطور به خاطر داشتن آنزیمهای گوارشی در افراد مبتلا به عفونت کاندیدا که به دلیل این عفونت سیستم گوارشی ضعیفی دارند، توصیه میشود. برنج قهوه ای بدن و ذهن را تقویت و با ضعف عمومی و کمبودهای بدن مبارزه میکند. میتوانید به راحتی آن را جایگزین برنج سفید کنید و از طعم خوب و خواص عالی آن بهرمند شوید.
مصرف مقدار قابل توجهی برنج قهوه ای در رژیم غذایی ثابت میکند که این مادهی غذایی حتی در مورد بیماریهایی مثل سرطان، چاقی، دیابت، اختلالات عصبی و بیخوابی نیز مؤثر است. این مادهی مغذی خاصیت ضدافسردگی دارد، به سلامت استخوانها کمک و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
ارزش غذایی برنج قهوهای:
برنج قهوه ای یک مادهی خوراکی سالم، سرشار از مواد معدنی ضروری مانند: منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم و پتاسیم است و منبع غنی ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولیک اسید، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K است.
برنج قهوه ای منبع پروتئین است و مقدار مفیدی فیبر به رژیم غذایی شما اضافه میکند. این برنج اسیدهای چربی را که برای سلامتی حیاتی هستند نیز مهیا میکند.
انتخاب و نگهداری برنج قهوه ای:
برنج قهوه ای روغنهای طبیعی ضروری دارد که اگر برای مدت زمان طولانی آن را نگهداری کنیم کهنه و فاسد میشود. بهتر است هنگام خریداری این برنج حتما به تاریخ انقضای آن توجه و این برنج را تازه مصرف کنید تا از خواص آن نهایت استفاده را ببرید. برنج قهوه ای خام را میتوانید تا شش ماه در ظرف در بسته (برای حفظ رطوبت و تازگی آن) در دمای اتاق نگهداری کنید. برای استفاده از عمر مفید برنج قهوه ای خام، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید. دربارهی برنج قهوه ای پخته باید احتیاط کنید، نگهداری نادرست برنج پختهشده باعث رشد باکتریای به نام باسیلوس سرئوس میشود که علیرغم حرارت دیدن در اثر گرم کردن مجدد، میتواند مسمومیت غذایی ایجاد کند. برنج پختهشده را نباید در دمای اتاق نگهداری کرد و بهتر است بیش از یک بار گرم نشود.
نحوه پخت برنج قهوه ای:
برنج قهوه ای به دلیل پوشش پوستهی بیرونی، نسبت به برنج سفید به زمان و آب بیشتری برای پخت نیاز دارد. برای پختن یک فنجان برنج، ممکن است لازم باشد دو و نیم تا سه فنجان آب استفاده کنید. از قبل خیساندن برنج قهوه ای در آب هم مانند برنج سفید باعث میشود زودتر بپزد. زمان آماده شدن برنج قهوه ای از قبل خیسشده تقریبا ۳۵-۴۰ دقیقه است.
عوارض جانبی احتمالی مصرف برنج قهوه ای:
برنج قهوه ای ممکن است در مواردی، اندکی حساسیتزا باشد اما حاوی هیچگونه عناصر مختلکننده مثل پورین (عامل تولید اسید اوریک) و اگزالات (اگزالات، اسیدهای ارگانیکی هستند که به طور طبیعی در گیاهان، حیوانات و انسان وجود دارد. اگزالات میتواند با چسبیدن به کلیه، سبب تشکیل رسوبات و کریستالهای سوزنی شکل و ایجاد درد شدید شود) نیست.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی فارسی شبکه الکوثر اینجا کلیک کنید
جمعه 17 فروردین 1397 - 13:11:48