به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، محمدعلی ربانی، ريیس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين آيين اظهار كرد: پروفسور الکک قبل از اینکه یک ایرانشناس و استاد لبناني و مسیحی زبان فارسی باشد، نمادی از عقل عربی و اعتدالی و یکی از طلیعهداران وحدت و گفتوگوی فرهنگی ایران و جهان عرب به شمار میرود.
وی افزود: این ویژگی و وجه تمایز الکک که او را از برخی دیگر از ایرانشناسان و اساتید خارجی زبان فارسی ممتاز و متمایز میکند، ناشی از فهم عمیق فیلسوفانه و عارفانه وی از فرهنگ و ادب و تمدن اسلامی ایرانی و پیام نهفته در آن است. پیامی که بر اساس خردورزی، عقلانیت جهانوطنی، عشق و محبت شکل گرفته و فارغ از مرزهای جغرافیایی مذهبی و قومی است.
رباني ادامه داد: پروفسور الکک همچنین این تجربه تاریخی را به خوبی فرا گرفته است که هرگاه دو عنصر عربی و ایرانی به همگرایی، همافزایی و همدلی رو آورند، حاصلش بالندگی و گسترش فرهنگ، تمدن، صلح و آرامش و توسعه برای امت اسلامی و جامعه بشری است و برعکس هر زمانی که این دو عنصر دچار واگرایی و تفرقه شدند، امت اسلامی دچار چالشها و بحرانهای بسیاری شده است.
ريیس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنین گفتوگوی فرهنگی نخبگان ایران و عرب را نه تنها یک انتخاب؛ بلکه تنها چاره ضروری برشمرد و در پايان سخنانش با اشاره به تأسیس دبیرخانه دایمی گفتوگوهای فرهنگی بینالمللی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و تمركز و فعال شدن بيش از بیست مرکز علمی و دانشگاهی ایرانی و عربی در اين دبیرخانه، گفتوگوهای ایران و عرب را فرصتی مناسب و مهم برای مراکز علمی و دانشگاهی ایران و جهان عرب براي تلاش مشترک، ایجاد اتاق فکر و ارتباط مستمر میان نخبگان این دو حوزه دانست.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
شنبه 12 اسفند 1396 - 18:20:54