تهران- الکوثر: پیشواى محدثین شیعه ثقة الاسلام كلینى دركتاب شریف «كافى» نیز مینویسد: ولادت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) دختر پیغمبر (صلى الله علیه و آله) پنج سال بعد از بعثت آن حضرت اتفاق افتاد.
مؤلف «كشف الغمه» على بن عیس اربل دانشمند مطلع به نقل از «ابن خشاب بغدادى، متوفى به سال 567 ه در كتاب «تاریخ موالید و وفیات اهل بیت عصمت» به اسناد خود از امام محمد باقر (علیه السلام) روایت میكند كه فرمود: «حضرت فاطمه (سلام الله علیها) پنج سال بعد از آشكار شدن نبوت پیغمبر و نزول وحى، متولد گردید، در وقتى كه قریش خانه كعبه را مى ساختند. و چون آن حضرت وفات. یافت هیجده سال و هفتادو پنج روز از سن مباركش مى گذشت.
از آنجا كه قریش پنج سال قبل از بعثت به تعمیر خانه خدا پرداختند، احتمال میرود كه راوى، كلمه «قبل از آشكار شدن نبوت پیغمبر» را به (بعد) اشتباه گرفته باشد، و چنانكه بعضى گفته اند سن حصرت هنگام وفات 23 سال بوده، ولى در دنباله حدیث كه تصریح میكند حضرت 18 سال بوده، ولى در دنباله حدیث كه تسریح میكند حضرت 18 سال و 75 روز داشته این احتمال را سست مى گرداند. مگر اینكه بگوئیم این نتیجه گیرى هم از راوى بوده است.
سن حضرت زهرا (سلام الله علیها) را تا 28 سال هم گفته اند ولى مشهور همان قول اول است كه مسطور گردید.
البته باید توجه داشت كه در حدیث معتبر پیغمبر فرموده است: رشد دخترم فاطمه، هر سال آن به اندازه رشد دو سال دختران دیگر بوده است، و با این توصیف ازدواج حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) با على (علیه السلام) در سن 9 سالگى كه از لحاظ تناسب اندام و عقل و درایت در حد دختر 18 ساله بوده هیچ اشكالى ایجاد نمیكند، بخصوص كه از زندگانى كوتاه آن حضرت و شخصیت ممتازش به خوبى پیدا است كه او دختر استثنائى بود، و سایر دختران را نمى توان به آن وجود مقدس مقایسه نمود.
شیعه و سنى روایت كرده اند كه پیغمبر اكرم (صلى الله علیه و آله) بارها دخترش فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را در حضور مهاجر و انصار «بانوى بانوان جهان از آغاز خلقت تا پایان روزگا» و «بهترین زنان جهان» و «بهترین زن بهشتى» خواند. (4) و این بزرگترین افتخارى است كه به نقل شیعه و سنى نصیب یك زن در عالم شده است.
و هم در احادیث فریقین آمده است كه هر وقت حضرت زهرا (سلام الله علیها) به حضور پدرش پیغمبر خدا مىرسید، حضرت به احترام او برمى خاست، و دست او را می بوسید.
عایشه همسر پیغمبر (صلى الله علیه و آله) میگوید: «هرگاه فاطمه وارد میشد بر پیغمبر (صلى الله علیه و آله) حضرت از جا برمیخاست و سر او را مى بوسید، و در جاى خود مى نشانید.
در كشف الغمه از كتاب «معالم العتره» حافظ عبدالعزیز جنابذى دانشمند بزرگ عامه نقل میكند كه عایشه گفت: هیچ كس را در گفتار شبیه تر از فاطمه به پیغمبر ندیدم. هرگاه وارد مىشد بر پیغامبر(صلى الله علیه و آله) حضرت به احترام وى برمیخاست و دست او را میگرفت و میبوسید، و در جاى خود مى نشانید.
و هم عایشه مىگوید: هر وقت پیغمبر به شوق بهشت مى افتاد فاطمه(سلام الله علیها) را مى بوسید و مى بوئید و میفرمود: بوى بهشت را از فاطمه (سلام الله علیها) استشمام میكنم. و مى افزود: فاطمه سرآمد زنان بهشت است. فاطمه انسانى آسمانى است.!
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
شنبه 12 اسفند 1396 - 12:33:31