نتانیاهو قراردادگازی بامصر را "روز عید" خواند

سه شنبه 1 اسفند 1396 - 15:52:3
نتانیاهو قراردادگازی بامصر را "روز عید" خواند

رام الله - الکوثر: نتانیاهو امضای قرارداد بزرگ گازی میان اسرائیل و مصر را به مثابه "روز عید" خواند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  دو شرکت اسرائیلی و مصری قرارداد بزرگی را امضا کردند که به موجب آن اسرائیل در مدت ۱۰ سال مجموعا ۶۴ میلیارد متر مکعب گاز به مصر صادر خواهد کرد.

شرکت اسرائیلی دکل‌ گروپ و شرکت مصری دولفینوس طرف‌های این قرارداد بزرگ گازی هستند که ارزش آنطی ۱۰ سال ۱۵ میلیارد یورو برآورد می‌شود. مصر تا سال ۲۰۱۲ صادرکننده گاز به اسرائیل بود. با بهره‌برداری اسرائیل از میادین گازی در مدیترانه، در حال حاضر تل‌آویو در آستانه صادرات گاز به مصر قرار گرفته است. قبلا با اردن نیز قراردادی مشابه امضا شده است.

اسرائیل از سال ۲۰۱۳ مشغول بهره‌برداری از میدان گازی تمر در دریای مدیترانه است. این میدان دارای ۲۴۰ میلیارد متر مکعب گاز است. شرکت دکل دریلینگ، وابسته به دکل گروپ، قصد دارد در میدان گازی لویتان نیز دست به استخراج بزند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ضمن ابراز خشنودی از قرارداد گازی جدید، آن را "تاریخی" خوانده است. به گفته او این قرارداد "میلیاردها دلار وارد خزانه دولت خواهد کرد که صرف آموزش، بهداشت و تأمین اجتماعی شهروندان خواهد شد."

نتانیاهو از این توافقنامه به عنوان "توافقنامه‌ای تاریخی" یاد کرد که میلیاردها دلار برای اسرائیل درآمد خواهد داشت.

وی افزود: من از این توافقنامه تاریخی که به موجب آن گاز طبیعی از اسرائیل به مصر صادر خواهد شد، استقبال می‌کنم و این توافقنامه میلیاردها دلار وارد خزانه دولت صهیونیستی خواهد کرد و این اموال در آینده در بخش آموزش، خدمات بهداشتی و رفاه "اسرائیلی‌ها" استفاده خواهد شد.

نتانیاهو خاطرنشان کرد: خیلی‌ها به پروژه گازی اعتمادی نداشتند، اما ما آن را تصویب کردیم؛ چرا که می‌دانستیم باعث تقویت امنیت، اقتصاد و روابط منطقه‌ای ما خواهد شد، ولی مساله مهم این است که این توافق باعث تقویت "اسرائیلی‌ها" خواهد شد و این روز عید است.

هنوز روشن نیست که گاز اسرائیل به چه وسیله‌ای به مصر انتقال خواهد یافت.

سال ۲۰۱۶ نیز یک کنسرسیوم گازی متشکل از دکل گروپ قراردادی را برای صادرات گاز به اردن امضا کرد.

در فاصله ۲۰۰۵ تا  ۲۰۱۲ میلادی این مصر بود که به اسرائیل گاز صادر می‌کرد. این صادرات سهمی ۴۰ درصدی در گاز وارداتی اسرائیل داشت، ولی بارها لوله‌های انتقال آن آماج حملات خرابکارانه قرار گرفت. با سقوط حسنی مبارک، رئیس‌جمهور پیشین مصر در سال ۲۰۱۱ قرارداد گازی میان دو طرف با انتقادهای بیشتری روبرو شد و به وضعیت توقف درآمد.

از سوی دیگر، اسامه کمال،‌ وزیر سابق انرژی و منابع معدنی مصر اظهار داشت: هیچ مانعی در واردات گاز اسرائیل تا زمانی که منافع اقتصادی کشور را محقق کند، وجود ندارد.

این وزیر سابق تاکید کرد: مصر قانون به جریان انداختن فعالیت‌های گازی در کشور را مصوب کرده که اجازه واردات آن را از خارج می‌دهد چه اسرائیل باشد، چه قطر یا هر دولت دیگری البته این کار باید طبق ضوابط مشخص باشد.

کمال تاکید کرد، مصر نیاز به مقادیر بیشتری از گاز دارد تا به توسعه بیشتر دست یابد. واردات گاز از هر دولتی طبق اصول اقتصادی انجام می‌شود.


کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا


سه شنبه 1 اسفند 1396 - 15:37:36

دسته بندی :