به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در سیونهمین سالگرد جمهوری اسلامی ایران، «محسن رسوق» خبرنگار خبرگزاری رسمی سوریه در تهران در یادداشتی به بررسی روند پیشرفت ایران در عرصههای مختلف و تداوم آن و سیاست حمایتی این کشور از قضایای منطقه و امنیت جهانی بعد از انقلاب اسلامی پرداخت.
رسوق در این یادداشت نوشت: جمهوری اسلامی ایران طی این سالها، نهضت فراگیر خود را در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، علمی و نظامی ادامه داده و به پیشرفت بزرگ و موفقیتهای متوالی دست یافته است. این روند از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) آغاز شده و تا به امروز که سیو نهمین سالگرد پیروزی این انقلاب است ادامه دارد.
در ادامه این یادداشت آمده است: مواضع ایران در حمایت عادلانه در قضایای منطقه به دور از وابستگی غربیها و توطئههای آنها از زمان پیروزی این انقلاب در سال 1979 تاکنون، ویژگی مهمی بوده و یک نیروی دافعه برای مهار کلیه طرحهای هژمونی خصمانه علیه کشورها و ملتهای منطقه بوده است.
نگارنده در ادامه به مجموعه دستاوردهای اقتصادی و علمی جمهوری اسلامی ایران با وجود محاصره اقتصادی و «تحریمهای ظالمانه به بهانه پرونده هستهای ایران» اشاره میکند و مینویسد: در بخش داخلی، ایران با وجود محاصره و تحریمهای اقتصادی ظالمانه از سوی کشورهای غربی و منطقه به بهانه پرونده هستهای، در زمینههای مختلف پیشرفت داشته است و جمهوری اسلامی ایران، استقلال سیاسی، حیات دمکراتیک و حاکمیت مردمی خود را تحکیم کرد و در همین راستا بخش علمی و آموزشی خود را با دو هزار دانشگاه فعال خود تحول بخشید. دانشگاههایی که تخصصهای مختلف علمی، پزشکی، فنی، مهندسی، علوم انسانی و... را تدریس میکنند. به طوری که «مرکز رتبهبندی دانشگاههای جهان» (CWUR) سال پیش، سه دانشگاه ایرانی را در فهرست 10 مرکز آکادمیک نخست در جهان قرار داد.
در ادامه این یادداشت به پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در بخش هوافضا و قرار داشتن آن در جمع پنج کشور نخست پیشرفته تکنولوژی هوافضا اشاره شده و آمده است: ایران از نظر رتبه علمی در علم فضا در منطقه نخست و در دنیا یازدهم است و موفقیتهای زیادی در بخش پرتاب ماهواره و ساخت ایستگاههای زمینی داشته است.
بر اساس این گزارش، دولت ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، در بخشهای اجتماعی و خدمات اجتماعی و فرهنگی با وجود تحریمهای ظالمانه، خوب ظاهر شده و شاخصهای اقتصادی از دو سال پیش تاکنون بسیار بهتر شده و باب سرمایه گذاریهای خارجی در بخشهای مختلف انرژی، نفت، گاز و... باز شده است.
بر اساس این یادداشت، امضای توافق هستهای با گروه 5+1 در 14 ژوئیه 2015 پس از 12 سال مذاکره، یکی از بزرگترین دستاوردهای سیاسی و راهبردی ایران در بخش سیاست خارجی بوده و این امر تاثیر مثبتی بر اقتصادی ایران و امنیت و ثبات منطقه و جهان داشته است.
تمامی این امور ایران را به یک وزنه مهم در معادلات منطقهای و بینالمللی تبدیل کرده است و سیاست خارجی آن نیز از استقلال سیاسی برخوردار است و مبتنی بر اصل تعامل با کلیه کشورهای جهان بر اساس احترام متقابل و پایبندی به اصولی ثابت است. ایران از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب قطع رابطه با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد و عادلانه در کنار قضایای منطقه بویژه مسئله فلسطین قرار گرفت و از عراق برای مبارزه با تروریسم به شدت حمایت کرد.
رابطه راهبردی ایران با سوریه از ارکان سیاست خارجی آن برای مهار کلیه طرحها علیه منطقه است. دیپلماسی ایران، گفتوگو برای حل کلیه منازعات است.در همین راستا نیز تهران کلیه کشورها را به برقراری صلح و ثبات در جهان دعوت کرد و تاکید دارد که احترام به حاکمیت کشورها، استقلال و وحدت اراضی آنها، از مهمترین عوامل برقراری امنیت و ثبات در منطقه است.
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رابطه راهبردی و ریشهای با سوریه، رکنی اساسی در سیاست خارجه این کشور برای مهار کلیه طرحهای صهیونیستی و غربی علیه منطقه و امنیت و ثبات آن بوده و این رابطه در عرصه مختلف سیاسی و اقتصادی و اشکال مختلف همکاریهای دوجانبه ادامه داشته است.
نویسنده در ادامه به حمایتهای ایران از دولت، ملت و ارتش سوریه طی هفت سال جنگ با تروریسم و مقابله با دخالتهای خارجی اشاره کرد و نوشت: رهبری ایران از همان آغاز بحران در سوریه بر راهکار سیاسی ضامن حفظ وحدت اراضی این کشور و سیاست و استقلال آن تاکید کرد و خواستار تحقق خواستههای ملت سوریه شد و به همین دلیل نیز تهران در بسیاری از کنفرانسها و همایشها با هدف ایجاد راهکاری برای این بحران و پایان دادن به رنج سوریها حضور یافت.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 22 بهمن 1396 - 21:6:34