تهران- الکوثر: یکی از مشهورترین دیدنیهای استانبول مسجد سلطان احمد است که با معماری زیبا و شش منارهی آبی رنگش به مسجد آبی معروف شده است . روبروی مسجد سلطاناحمد، موزه تماشایی ایا صوفیه قرار گرفته که سرسرای وسیعش، دنیایی از فرهنگ و هنر اسلامی ترکیه را در خودش دارد.
در بالای منطقهی سلطاناحمد و نزدیک به شاخطلایی، مدخلی که بخش قدیمی و جدید استانبول را از هم جدا میکند، کاخ توپکاپی است که نزدیک به چهارصد سال مرکز سلاطین عثمانی بوده و امروز با کلکسیونی از چینیها، جواهرات، لباسها و تختهای طلاکوب عثمانی یکی از دیدنیهای استانبول شده و چشمانداز زیبایی هم به تنگهی بسفر دارد.
تنگه بسفر همان تنگهای است که دریای سیاه و مرمره را به هم وصل میکند و استانبول را بین آسیا و اروپا تقسیم کرده. کاخ دولما باغچه نیز در ساحل تنگه بسفر قرار گرفته.
مساجد دیدنی در استانبول
مسجد باشکوه سلطان احمد:
یکی از معروفترین دیدنیهای استانبول و شهرت آبی شهر؛ مسجد آبی ۴۰۰ سالهایست که خود ترکها آن را مسجد سلطان احمد مینامند، اما میان گردشگران به مسجد آبی مشهور است؛ هم به دلیل کاشیکاریهای آبیاش و هم روایتی قدیمی از قایقرانان دریای مرمره که انعکاس آبی دریا روی دیوارهای مسجد شگفتزدهشان میکرده. مسجد آبی، شاهکاری است از آقا محمدِ معمار که ساخت آن هفت سال طول کشیده و شش مناره باریک آن از بسیاری نقاط شهر پیداست. این مسجد در فاصله سالهای 1609 تا 1616 توسط آرشیتکتی بنام محمت (محمّد) ساخته شد.
مسجد با شکوه سلیمانیه:
شاهکاری از معمار سینان برای سلطان سلیمان که امروزه به یکی از اصلیترین دیدنیهای استانبول تبدیل شده است؛ بزرگترین مسجد استانبول که در قرن ۱۶ ساخته شده و با چهار مناره بالای گلدن هورن قرار دارد. مقبره سلطان، همسرش خرم و معمار سینان هم در محوطه مسجد واقع شده. این سازه شاهانه با وجود تزئینات کمتر، همچنان شباهتهای زیادی به ایاصوفیه، اثر دیگر این معمار دارد.
این مسجد به همراه گنبد و چهار مناره بلند و باریکش در قسمت غربی خلیج استانبول قرار گرفته است. این مسجد که یکی از زیباترین مساجد موجود در شهر استانبول می باشد در فاصله سالهای 1550 تا 1557 میلادی توسط معمارسنیان که یکی از معروف ترین معماران دوره طلائی امپراطوری عثمانی به شمار می آمده ، ساخته شده است.
مسجد رستم پاشا:
این مسجد نیز یکی دیگر از شاهکارهای معمارسنیان می باشد. این مسجد در سال 1561 میلادی به دستور رستم پاشا ، وزیر بزرگ و داماد سلیمان اعظم بنا نهاده شد.
مسجد باشکوه فاتح:
این مسجد در فواصل سالهای 1463 تا 1470 ساخته شد. نام این مسجد از نام فاتح سلطان محمّد ، فاتح عثمانی شهر استانبول گرفته شده که البته آرمشگاهش نیز در همین مکان قرار دارد. این بنا نیز در بالاترین نقطه تپه ای در استانبول قرار دارد. ضمن اینکه در کنار این مسجد مجموعه ای از ساختمانهای مذهبی مدرسه ها ، آسایشگاهها ، حمامها ، بیمارستان ، کاروانسرا و کتابخانه که همگی ارزش بازدید را دارند ، وجود دارد.
مسجد بزرگ ایوب:
این مسجد در خارج از دیوارهای شهر ، جائی که در سال 670 بعد از میلاد فرستاده حضرت محمّد (ص) ایوب توسط کنستانتینها کشته شد قرار گرفته است. این مسجد بعنوان اولین مسجد ساخته شده پس از پیروزی عثمانیها به شمار آمده و مورد توجه بسیاری از گردشگران می باشد.
مسجد ینی:
این مسجد در فواصل سالهای 1597 تا 1663 میلادی در بندر امینونو ساخته شد که از فواصل دور نیز براحتی قابل رؤیت است. ایوانهای آراسته به کاشیهای سبک ایرنیک در این مسجد این مکان را بعنوان یک اثر تاریخی مطرح کرده است.
مسجد سوکول لومحمّد پاشا:
یکی دیگر از شاهکارهای معماری، معمارسنیان مسجد سوکول لومحمّد پاشاست. که در قرن 16 میلادی بنا نهاده شد. این مسجد در نزدیکی مسجد سلطان احمد که یکی از بهترین نمونه های معماری کلاسیک ترکیه به شمار می آید، قرار گرفته است. در داخل این مسجد از کاشی های آبی ، سبز ، بنفش و قرمز از نیکی استفاده شده است.
مسجد سلطان مهرماه:
در داخل دروازه را دیرنه ، که یکی از دراوزه های دیوار قدیمی شهر می باشد قرار گرفته است. در این مسجد دیوارهائی از شیشه ، چهار طاق مربوط به گنبد اصلی را محافظت می کند. این مسجد توسط 161 پنجره داخل آن روشن می شود. مسجد سلطان مهرماه در سال 1555 توسط معمارسنیان برای دختر شاه سلیمان اعظم ساخته شد.
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
جمعه 15 دی 1396 - 14:57:50