تهران- الکوثر: سالاد فتوش ترکیب دلپذیری از سبزیجات تازه است که با تکه های نان تُست شده و در برخی مواقع سینه مرغ گریل شده مخلوط و سرو می شود. سالاد فتوش که در ترکیب آن از سینه مرغ گریل شده استفاده شده است می تواند وعده شام سبک و رژیمی باشد.
سالاد فتوش با سبزیجات مختلف ترکیب می شود در ترکیب سالاد فتوش انواع سبزیجات ، گوجه ، تربچه و تکه های تُست شده نان قرار می گیرند. نسبت به فصل ترکیب سبزیجات را می تواند تغییر داد و سبزیجات تازه فصل را جایگزین کرد. برای سس سالاد فتوش معمولا از ترکیب سماق با انواع چاشنی ها استفاده می شود و یا در برخی موارد از رب انار سس سالاد فتوش را تهیه می کنند. در ادامه دستور کامل و مراحل تهیه این سالاد خوشمزه را تقدیم شمامی کنیم:
مواد لازم سالاد فتوش
نان پیتا 3 عدد
پیاز ریز خلالی شده 1/2 پیمانه
کاهو 1 عدد
زیتون نصف شده 1/2 پیمانه
سیر 1 حبه درشت
خیار خرد شده 1/2 پیمانه
پودر سماق 1 قاشق سوپخوری
سینه مرغ گریل شده 1/2 عدد
لیموترش 2 عدد پر آب و درشت
نمک به مقدار لازم
پیازچه 3 شاخه
فلفل سیاه به مقدار لازم
جعفری خرد شده 1 قاشق سوپخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
گوجه چیلی خرد شده 3/4 پیمانه
پنیر فتا مکعبی خرد شده برای سرو
طرز تهیه سالاد فتوش :
نان پیتا را به شکل مثلث های کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید. مقداری روغن زیتون روی تکه های نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد. فر را روی 200 درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید . نان های پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و 5 تا 8 دقیقه زمان دهید تا نان ها تُست و برشته شوند
بین پخت نان ها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد. نان های تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید. در تهیه سالاد فتوش آماده کردن سس سالاد و اضافه کردن مواد آن و در انتها مخلوط کردن سبزیجات و سس روش خوبی است اما می توان ابتدا سالاد را تهیه کرد و سپس سس را روی آن ریخت.
برای سس سالاد فتوش می توانید از رب انار نیز استفاده کنید اما نسخه اصلی سس سالاد فتوش استفاده از سماق و لیموی تازه است. سیر را نیز با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید ( اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید). سپس آب لیموترش ها را اضافه کنید و سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید.
بعد مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید. همچنین پیازچه ها را خرد کنید و به سس اضافه نمایید. دقت داشته باشید فقط ساقه های سبز پیازچه را خرد کنید و قسمت سفید آن اصلا خرد نشود. جعفری را هم ریز خرد کنید و اضافه نمایید . قاشق سوپخوری پیمانه اندازه گیری را کاملا پر کنید که میزان جعفری کم نباشد. سپس گوجه چیلی ها را از وسط نصف کنید و به مواد اضافه نمایید. اگر از گوجه درشت استفاده می کنید آن را 8 قسمت کنید و هر قسمت را نصف نمایید تا تکه ها درشت نباشد و با بقیه موارد هم مزه گردد.
همچنین پیاز قرمز را خلالی ریز خرد کنید . دقت داشته باشید اندازه برش ها در ایجاد طعمی دلپذیر در سالاد بسیار مهم است و اگر تکه های گوجه و پیاز خیلی درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثیر قرار می دهد. بعد زیتون را به دلخواه اضافه کنید اگر طعم زیتون را دوست دارید به دلخواه از زیتون سیاه یا سبز استفاده کنید و می توانید مقدار آن را کمتر نیز بریزید. خیار ها را نیز با پوست خرد کنید. سایز خیار باید متناسب با سایز دیگر سبزیجات سالاد باشد و مثلا کمی از گوجه ها بزرگتر خرد شود.
سپس برگهای کاهو را تمیز بشویید و بگذاریئد آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنید. ترکیبات سالاد فتوش ریز نیست و باید درشت تر از سالادهای دیگر خرد شود. از برگهای تازه و خوش طعم کاهو هم استفاده کنید. دقت داشته باشید کاهو پیچ یا کاهوهای دیگر مناسب سالاد فتوش نیست و باید سالاد فتوش را با کاهو سنتی تهیه نمایید. همچنین نان های تُست شده پیتا را نیز خرد کنید و روی کاهو ها بریزید. تمام مواد سالاد را با مایه زیرین آن که ترکیبات سس بود کاملا مخلوط نمایید. سپس با دو چنگال بزرگ مواد را از زیر به رو بیاورید و مخلوط کنید و آنقدر این کار را انجام دهید تا تمام ترکیبات سالاد با هم ترکیب شده و روی تمام سبزیجات یک لایه از سس نیز نشسته باشد.
سالاد فتوش در اینجا آماده سرو است.
اگر می خواهید این سالاد را به عنوان وعده غذای کامل برای نهار یا شام استفاده کنید از سینه مرغ گریل شده برای کنار سالاد استفاده نمایید.
پیشنهاد میکنیم:
از صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی دیدن کنید
برای دسترسی به مطالب طب رضا (ع) اینجا کلیک کنید
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
لینک عضویت در کانال تلگرام الکوثرفارسی اینجا
دو شنبه 4 دی 1396 - 10:57:11