تهران- الکوثر: برای افرادی که بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون بالا، دیابت یا سابقه حساسیت به تخم مرغ دارند، مصرف سه تخم مرغ در هفته پیشنهاد می شود.
زیاد تخم مرغ خوردن و معتاد شدن به آن، بیماری سپرز می آورد و ایجاد کننده ی بادهایی در سر معده است، و زیاد خوردن تخم مرغ آب پز، نفس تنگی و نفس بریدگی می آورد.
در بیانی دیگر از خوردن تخم مرغ و ماهی برحذر داشته می فرماید:
باید از این بپرهیزى که تخم مرغ و ماهى را همزمان در معده گِرد آورى ؛ چرا که ، هرگاه این دو با یکدیگر گِرد آیند ، قولنج ، باد بواسیر و دنداندرد به وجود میآورند.
توصیه طب سنتی درباره مصرف تخم مرغ
1.مزاج آن: زرده آن مایل به گرمی و سفیده آن سرد و تر است
2.زرده تخممرغ نیمبرشت (عسلی)، قابلیت تغذیه بالای دارد و تولید مواد خوب و سالم می کند و فضولات کمی دارد
3.زرده تخممرغ مقوی قلب و مغز و نیروی جنسی است.
4.زرده تخممرغ مفید در از دست دادن خون و در دوره نقاهت بیماریها مفید است.
5.بعد از تخممرغ، تخم تذرو و دراج و تیهو و کبک قرار دارد.
6.تخم اردک و مرغابی و تخمهای مشابه آنها غلیظ و دیرهضم بوده، بوی بد دارد و خلط فاسد تولید می کند.
7.مناسبترین و زودهضمترین و خونسازترین شکل پخت تخم مرغ: نیمبرشت؛
8.جوشاندن زیاد تخم مرغ باعث دیر هضمی آن مخصوصا در معده های رطوبتی می شود و اصلاح آن با آویشن و فلفل و نمک است.
9.مصرف زیاد آن برای مزاجهای سرد و معدههای ضعیف مضر است.
10.اصلاح با نمک و فلفل و سرکه که سبب لطیف شدن آن میشود.
11.خوردن زرده خام آن جهت تصفیه صوت و سوزش مثانه مفید است.
12.سفیده آن تولید کننده خلط خام و لزج و دیر هضم است و فقط معده های گرم می توانند آن را هضم کنند.
13.توصیه شده از مصرف زیاد سفیده تخم مرغ در دوره بارداری پرهیز شود.
14.مصرف زیاد و طولانی مدت تخممرغ باعث ایجاد لکه های پوستی در صورت و بادهای سرد در طحال و معده می شود.
15.همچنین بیماران دارای سنگ کیسه صفرا یا مستعد آن بهتر است از مصرف تخم مرغ پرهیز نمایند.
برای دسترسی به مطالب طب رضا (ع) اینجا کلیک کنید
ز صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی دیدن کنید
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
لینک عضویت در کانال تلگرام الکوثرفارسی اینجا
سه شنبه 9 آبان 1396 - 12:24:39