شبکه الکوثر
پخش زنده
  • خانه
  • اخبار
  • برنامه ها
  • فرهنگ و مقاومت
  • الکوثر پلاس
  • معرفی الکوثر
  • عربي
  • پخش زنده
  • جستجو
  • عربي

چرا با از دست دادن نعمت‌ها دچار یأس می‌شویم؟ پاسخ قرآن به یک بحران روانی| أفلا یتدبرون

سید نذیر حسنی، پژوهشگر اسلامی، با استناد به آیات قرآن کریم، به تشریح یک حالت روانی خطرناک به نام «یأس و قنوط» پرداخت و هشدار داد که این حالت، که قرآن آن را یک بیماری درونی توصیف می‌کند، ناشی از وابستگی بیش از حد انسان به نعمت‌های دنیوی مانند سلامتی و ثروت است.

قرآن کریم، از یأس ناشی از وابستگی بیش از حد به نعمت‌های دنیوی هشدار می‌دهد 

سید نذیر حسنی، پژوهشگر اسلامی، گفت: قرآن کریم توصیف دقیقی از یک حالت روانی خطرناک به نام «یأس و قنوط» ارائه کرده که ممکن است انسان را مبتلا کند. وی توضیح داد که این حالت اغلب زمانی بروز می‌کند که انسان نعمت‌هایی را که به آن‌ها وابستگی شدیدی دارد، مانند سلامتی، ثروت، روابط یا عزیزان، از دست می‌دهد.

بیشتر بدانید

جنایت جنگی در المکلا؛ شبه‌نظامیان شورای انتقالی مجروحان را از بیمارستان‌ها ربودند| مع المراسلین

پژوهشگر عراقی: واشنگتن قدرت عراق را در چارچوب منافع خود و رژیم صهیونیستی تعریف می‌کند| عراق الغد

سید نذیر حسنی افزود: اگر انسان شادی و وجود خود را به نعمت خاصی گره بزند و این باور را داشته باشد که آن دائمی و از بین رفتنی نیست، از دست دادنش یک شوک روانی قوی ایجاد می‌کند که ممکن است منجر به شورش درونی، انزوای اجتماعی یا ابتلا به بیماری‌های روانی و جسمی شود. وی اشاره کرد که قرآن این حالت را با این عبارت بیان کرده است: «وَإِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ فَيَئُوسٌ قَنُوطٌ».

وی بیان کرد که یأس یک حالت گذرا نیست، بلکه یک بیماری درونی است که اگر بر انسان مسلط شود، تعادل روانی و شخصی او را نابود کرده و او را به عقب‌نشینی از تعهدات اجتماعی و خانوادگی‌اش، رها کردن روابطش و احساس اینکه زندگی به پایان رسیده است، وادار می‌کند.

  • سید نذیر حسنی، پژوهشگر اسلامی، با استناد به آیات قرآن کریم، به تشریح یک حالت روانی خطرناک به نام «یأس و قنوط» پرداخت و هشدار داد که این حالت، که قرآن آن را یک بیماری درونی توصیف می‌کند، ناشی از وابستگی بیش از حد انسان به نعمت‌های دنیوی مانند سلامتی و ثروت است.
    چرا با از دست دادن نعمت‌ها دچار یأس می‌شویم؟ پاسخ قرآن به یک بحران روانی| أفلا یتدبرون
  • دکتر سید نذیر الحسنی در برنامه «أفلا یتدبرون» تصریح کرد که التزام اسلامی نیازمند نمود عملی است و صرف ادعای محبت یا داشتن «قلب پاک» کفایت نمی‌کند؛ زیرا خداوند در قرآن کریم عمل نکردن به دستورات (مانند نماز) را دلیل ورود به جهنم ذکر کرده است و حتی عرف انسانی نیز احترام را تنها در رفتار و سلوک ظاهری (مانند تکریم معلم یا والدین) می‌پذیرد و نیت باطنی را برای اثبات پایبندی کافی نمی‌داند.
    چرا جامعه و عرف انسانی، نیت‌های درونی را بدون نمود بیرونی نمی‌پذیرند؟| أفلا یتدبرون
  • در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکه الکوثر در برنامه «أفلا یتدبرون»، اندیشمند و پژوهشگر اسلامی دکتر سید نذیر حسنی با تشریح ابعاد پدیده نفاق اجتماعی، تأکید کرد که این پدیده از خطرناک‌ترین آسیب‌های جوامع انسانی است و تنها از رهگذر آگاهی، بصیرت و پرهیز از خوش‌گمانی افراطی می‌توان از پیامدهای زیان‌بار آن در روابط فردی و اجتماعی مصون ماند.
    دکتر سید نذیر حسنی: نفاق اجتماعی تهدیدی خاموش برای جوامع انسانی است| أفلا یتدبرون

پشت پرده حمله بوندای؛ یک حادثه تصادفی یا سناریوی از پیش طراحی‌شده؟| قضیة ساخنة

  • خانه
  • اخبار
  • برنامه ها
  • فرهنگ و مقاومت
  • الکوثر پلاس
  • معرفی الکوثر
Telegram Instagram X (Twitter) Facebook
Nilesat 11900 V | Badr 8 11747 V | Badr5 12284 V
تمامی حقوق محفوظ است