آداب حضور در قبرستان مسلمانان در شب جمعه

پنج شنبه 30 تیر 1401 - 18:3:59
آداب حضور در قبرستان مسلمانان در شب جمعه

شب جمعه، از بهترین زمان هابرای یاد کردن از رفتگان و حضور بر مزار آنان است اما حضور در قبرستان مسلمانان نیز آدابی دارد که امام صادق علیه السلام به آن اشاره کرده است.

تهران- الکوثر:  دعا کردن برای اموات و رفتگان در شب جمعه ثواب زیادی دارد. از رسول خدا (ص) نقل کرده اند که فرمود: «هرگاه مؤمنى «آیه الکرسى» را بخواند و ثواب آن را هدیه اهل قبور کند خداوند ثواب آن را به اموات مؤمنین مى دهد. ولى براى کسى که «آیه الکرسى» را خوانده است مقام و مرتبه هفتاد پیامبر عطاء مى کند، و در مقابل هر حرفى از آیه الکرسى ملکى را مى گمارد که تا روز قیامت به نیابت از او خداوند را تسبیح و تقدیس ‍ کنند.»

همچنین امام صادق«علیه السلام» فرمود: ثواب اعمال خیر، براى کسى که براى مردگان انجام مى دهد، براى او و براى آن مرده، هردو نوشته مى شود.

قرائت قرآن و سوره فاتحه ثواب و پاداش دارد. لکن ما میتوانیم این ثواب رابه یک یا چند نفر از مردگان اهدا کنیم. و این بستگی به نیت ما دارد و این اهدا می تواند در آرامستان و یاجای دیگر باشد.

البته حضور در آرامستان آثار بهتری دارد. از جمله این‌که یاد مرگ را در دل زنده می کند و انسان در اعمال خود افق هاي‌ بزرگتری را لحاظ می کند و از پوسته خود خواهی بیرون می‌آید و نفع بیشتری رابه همنوعان خود می‌رساند. دیگر این‌که اهل آرامستان از حضور ما در آرامستان شاد می شوند.

در روایتی از امام صادق چنین آمده است: اهل آرامستان حضور شما را می فهمند و شاد می‌گردند و با شما انس می گیرند.

آداب حضور در قبرستان مسلمانان: 

حضور در قبرستان آدابی دارد. یکی این‌که در بدو ورود به تمام اهل آرامستان درود بفرستیم و برای همه ی انها دعا کنیم. شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید: چگونه به اهل آرامستان درود بفرستیم؟ فرمود: میگویی:

السَّلَامُ عَلَی أَهْلِ الدِّیَارِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ الْمُسْلِمِینَ وَ الْمُسْلِمَاتِ أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ إِنَّا بِکُمْ إِنْ شَاءَ اللَّهُ لَاحِقُونَ

ودر در جای دیگر می فرماید این گونه برایشان دعا کنیم:

 اللَّهُمَّ جَافِ الْأَرْضَ عَنْ جُنُوبِهِمْ وَ صَاعِدْ إِلَیْکَ أَرْوَاحَهُمْ وَ لَقِّهِمْ مِنْکَ رِضْوَاناً وَ أَسْکِنْ إِلَیْهِمْ مِنْ رَحْمَتِکَ مَا تَصِلُ بِهِ وَحْدَتَهُمْ وَ تُونِسُ بِهِ وَحْشَتَهُمْ إِنَّکَ عَلي‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ

سپس می‌توانیم سوره فاتحه یا سوره دیگری را برای هر قبری بخوانیم. مخصوصا سفارش شده است که رو به قبله درکنار قبر مخصوصی نشسته ودست بر روی آن بگذاریم و هفت مرتبه سوره قدر را بخوانیم.

خواندن سوره حمد و 7 مرتبه «انا انزلناه فی لیله القدر»  آثار مطلوبی در حال اموات دارد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید


پنج شنبه 30 تیر 1401 - 17:53:2